ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ, ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ 57-85!


Ο «Kill Bill» Βασίλης Σπανούλης, στην επίσημη πρεμιέρα του με τα χρώματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, απέδειξε ότι το δολοφονικό ένστικτο δεν είναι θέμα του τί φανέλα φοράς, αλλά του τί προσωπικότητα διαθέτεις.

Με εξαιρετική και ώριμη εμφάνιση (15 πόντους, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα) οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «ερυθρόλευκους» σε νίκη με 85-57 επί του Πανελληνίου στη Λαμία, στέλνοντάς τους παράλληλα στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Ο νέος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ του Ντούσαν Ιβκοβιτς άρεσε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι και με όπλο την ασφυκτική άμυνα, «έπνιξε» τον Πανελλήνιο με 85-57 στη Λαμία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τον ΠΑΟΚ. Πρώτος σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους, που πίεσαν πολύ και έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 20 πόντους. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Ο νέος Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τη διάθεσή του να παίξει το μπάσκετ που θέλει ο Ιβκοβιτς. Πίεση στα 4/4 του γηπέδου από το πρώτο λεπτό και γρήγορο μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο με τους Σπανούλη και Τεόντοιτς να δημιουργούν και τον Παπανικολάου να τελειώνει τις φάσεις. Από την αρχή οι Ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ (8-2 και 12-6) και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 20-11 με τον Ιβκοβιτς να χρησιμοποιεί για εννιλά λεπτά τη βασική πεντάδα με τους Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Παπανικολάου, Νίλσεν και Νεστέροβιτς.
Η διαφορά παρέμεινε σταθερή γύρω από τους 10 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο παρά τις αλλαγές του Ιβκοβιτς αλλά και την καλή δουλειά που έκαναν επιθετικά για τον Πανελλήνιοι οι Μπάιαρς και Κράμπενχοφτ. Ο Μαυροκεφαλίδης πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και με 10 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Παρά την αστοχία από την περιφέρεια, η διαφορά παραμένει σε επίπεδα ασφαλείας λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας.

Ο Red-Spanανέλαβε δράση στο τρίτο δεκάλεπτο και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεφεύγει με συνεχόμενα καλάθια του Λαρισαίου γκαρντ με διαφορά πάνω από 20 πόντους. Οι παίκτες του Ιβκοβιτς συνέχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό οδηγώντας σε πολλά λάθη τους παίκτες του Σκουρτόπουλου. Στο 26ο λεπτό η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (34-54) αλλά οι Πειραιώτες δε σταμάτησαν υπό τις συνεχείς επευφημίες του κόσμου. Παρά τις συνεχείς αλλαγές του Ιβκοβιτς, το σκορ ανέβηκε στο 66-39 με την εκπνοή της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή των δοκιμών για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, που έβαλε στο ματς τους Κατσίβελη και Ερτσεγκ ενώ Μπουρούσης, Παπανικολάου και Γκόρντον ολοκλήρωναν την πεντάδα. Η ομοιογένεια δεν ήταν βέβαια στον υψηλότερο βαθμό αλλά αυτό λίγο μέτρησε. Ο Μαυροκεφαλίδης ηγήθηκε των προσπαθειών στην επίθεση και έτσι οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε μια άνετη νίκη με και στην πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 27-37, 39-66, 57-85

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 5, Μπέιλι 14, Όστοϊτς 9, Μπάιαρς 9, Κράνμπενχοφτ 8, Κομποδιέτας, Καραθανάσης, Σκλάβος, Τσακαλέρης, Μπράουν 10

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 6, Λούκας 2, Σπανούλης 15, Μπουρούσης 6, Κέσελ 9, Μαυροκεφαλίδης 20, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 9, Τεόντοσιτς 9 Κατσίβελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...