ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αρμάνι Μιλάνο- Παναθηναϊκός 71-81

Nα περάσει ο επόμενος!

"Πράσινο" πάρτι στο Μιλάνο
Επίδειξη χαρακτήρα

Την... έσκισε να αλλάξει ράφτη!

Επίδειξη χαρακτήρα

Στην πρωτεύουσα της ομάδας ο Παναθηναϊκός δεν έκανε... πασαρέλα, αλλά επιδεικνύοντας τον χαρακτήρα πρωταθλητή που τον διακρίνει επικράτησε της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο με 81-71 κάνοντας μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. Αρκετά προβλήματα στην άμυνα και πολλά λάθη (21) για τους «πράσινους», που όμως είχαν τις απαντήσεις σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Διαμαντίδης, Τέπιτς και Μπατίστ οι κορυφαίοι των πρωταθλητών.


Δεν είχε άμυνα, αλλά είχε επίθεση... Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του αγώνα τον αέρα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, όχι όμως με βασικό όπλο την άμυνά του όπως μας έχει συνηθίσει φέτος, αλλά χάρη στην εξαιρετική του επιθετική λειτουργία. Προηγήθηκε νωρίς με 6-2 και 10-5, με τον Διαμαντίδη να οργανώνει και να εκτελεί, ωστόσο οι γηπεδούχοι με κάποια επιθετικά ριμπάουντ και τον Πετραβίτσιους να προκαλεί πονοκεφάλους κοντά στο καλάθι πλησίασαν στον πόντο (10-9). Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με ένα απίθανο τρίποντο εκτός ισορροπίας και στη λήξη της επίθεσης έδωσε το σύνθημα για να ξεφύγει η ομάδα του και ο Τέπιτς πρόσφερε πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +6 (14-20). Οι παίκτες του Μπούκι απάντησαν με ένα 5-0 (19-20) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Νίκολας στην εκπνοή (21-25).


«Έσφιξε» πίσω, ξέφυγε στο σκορ Η Αρμάνι φλέρταρε και πάλι με το πρώτο της προβάδισμα στο ματς, αλλά ένα ξέσπασμα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Μάριτς και την άμυνα της ομάδας του Ομπράντοβιτς να βρίσκει το ρυθμό, απέφερε στον Παναθηναϊκό διαφορά. Με ένα πράσινο 9-0 οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +10, 36-26, την ώρα που οι Μιλανέζοι ασχολούνταν περισσότερο με τη διαιτησία (τεχνική ποινή στον Μπούκι που... μπούκαρε στο παρκέ για να διαμαρτυρηθεί) παρά με τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Οι πρωταθλητές διατηρούσαν άνετα τα ηνία του αγώνα, με την επάνοδο και του Διαμαντίδη ο οποίος είχε την πολυτέλεια να πάρει ανάσες για έξι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Το τρίτο φάουλ του Πετραβίτσιους διευκόλυνε το έργο των φιλοξενούμενων και ο Νίκολας έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο με μία ακόμη «βόμβα» φέρνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά σε απόσταση δώδεκα πόντων (34-46).


Ο Τέπιτς είχε τις απαντήσεις Με μπροστάρη τον Μαντσινέλι η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο επιχείρησε μία αντεπίθεση από ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού (16) κατόρθωσε να ροκανίζει σταδιακά τη διαφορά (38-46) και να πλησιάσει στους έξι, 58-52, με τρίποντο του Χόκινς. Όμως οι «πράσινοι» χάρη στον Τέπιτς που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με το «τριφύλλι» στο στήθος είχαν τις απαντήσεις και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 65-55, όπως και στις δύο προηγούμενες περιόδους με καλάθι του Νίκολας.


Μάικ και τέλος Οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Ο «ρολίστας» Ρόκα έκανε ζημιά σε άμυνα κι επίθεση στον Παναθηναϊκό και η ιταλική ομάδα ξεσήκωσε το κοινό της όταν έξι λεπτά πριν το φινάλε πλησίασε στους τρεις (64-67). Ο Μπατίστ, ωστόσο, πέτυχε τους 9 επόμενους πόντους της ομάδας του φροντίζοντας να τη διατηρεί μπροστά στο σκορ (68-76). Ο Σάτο με δύο βολές, μία φοβερή τάπα στον Φίνλεϊ και ένα καθοριστικό ριμπάουντ έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων και ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από μία «καυτή» έδρα, με τον Αντώνη Φώτση να διαμορφώνει το τελικό 81-71 με τρίποντο από τα δέκα μέτρα.

Δεκάλεπτα: 21-25, 34-46, 55-65, 71-81.
Αρμάνι: Μαντσινέλι 14 (5 ριμπ. 4 ασίστ), Μασιούλις 9 (5 ριμπ., 4 κλεψ.), Μορντέντε 5, Φίνλεϊ 13, Τζάαμπερ 2, Ρόκα 7, Μέλι, Πετραβίτσιους 6, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Χόκινς 15.
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 13, Μάριτς 8 (6 ριμπ.), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 13, Φώτσης 7 (8 ριμπ.), Σάτο 8 (6 ριμπ.), Νίκολας 8, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 14 (4 ριμπ.), Βουγιούκας, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου.
Διαιτητές: Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 71-81 (Τελικό)

Νίκη για την Ολίμπια, ανόητο πανό για Μάικ


Το παιχνίδι της Ολίμπιας με την Βαλένθια πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω του πανό που βλέπετε. Οι Σλοβένοι τα έχουν με την Ευρωλίγκα που δεν τιμώρησε τον Μάικ Μπατίστ και δεν καταλαβαίνουν ότι καμία τιμωρία δεν μπορεί να κοστίσει τόσο όσο οι τύψεις που ένιωθε ο ίδιος ο Αμερικανός για την ανοησία που έκανε.
Εξάλλου από την πρώτη στιγμή μόνος του βγήκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη χωρίς να κρυφτεί... Οι Σλοβένοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, αν και ακόμα και ο ίδιος ο Όζμπολτ έχει συγχωρέσει τον Μπατίστ.
Στα του παιχνιδιού, η Βαλένθια ήταν το νέο θύμα της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς που ξεκίνησε άσχημα, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 72-68.
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 13-21, 35-32, 54-50, 72-68
Ολύμπια: Πέρι 4, Ιλιέφσκι 8, Αναγκόνι 3, Γκρέγκορι 8, Σαλίν 6(1), Μιούριτς, Γιαγκότνικ 12(2), Σερμαντίνι 8 (σε 12' με 2/3 διπ., 4/4 βολές, 4 ριμπ.), Πίκνεϊ 14 (2), Λόρμπεκ, Όζμπολτ 7(1), Βρίκιτς 2
Βαλένθια: Κουκ 13(1), Ρίτσαρντσον, Κλαβέρ 8(7ρ), Σιμεόν 1, Λίστσουκ, Μαρτίνεθ 9(1), Πιετρούς 1, Σαβάνοβιτς 8, Ντεκολό 16(1)(4ασ), Φερνάντεθ, Γιαφτόκας 12


Εφές να την πιεις στο ποτήρι

Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην απογοητευτική ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Εφές Πίλσεν. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 86-72 των πρωταθλητών Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και ανέβηκαν βαθμολογικά, αφήνοντας τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης με μια νίκη στο γκρουπ. Οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο στο +13 και στο δεύτερο δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, κρατώντας σταθερά μια διψήφια διαφορά. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρακόσεβιτς με 21 και Βούιτσιτς με 14 πόντους. Από τους παίκτες του Ντούσαν Βουγιόσεβιτς, ξεχώρισε ο Βορόντσεβιτς με 15 πόντους.

Δεκάλεπτα: 26-16, 48-35, 63-60, 86-72
ΕΦΕΣ: Βισνιέφσκι 3, Ρακόσεβιτς 21, Ρόμπερτς 13, Τουντσερί 8, Θόρντον 5, Γκονλούμ 2, Βούιτσιτς 14, Νάχμπαρ 12, Γκιούλερ 8
ΤΣΣΚΑ: Κουρμπάνοφ 2, Χόλντεν 5, Βορόντσεβιτς 15, Λάνγκτον 9, Μαριάνοβιτς 13, Σβεντ 4, Σοκόλοφ 6, Κριάπα 4, Γκόρντον 14






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...