ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκος 2-0 *BINTEO*

Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας…
Ο Παναθηναϊκός (και όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ) δάκρυσε στην αρχή από τα χημικά, «έφτυσε αίμα» στο πρώτο μέρος για να κρατήσει το γκολ του Μπουμσόνγκ (16’) και τελικά… με ιδρώτα -και σκόρερ ξανά τον Σισέ (2-0), έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εξαιρετικοί οι φιλοξενούμενοι, δικαιούνται να τα βάζουν με την αστοχία τους και με το μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους σε χέρι του Πλεσί.

Εντεκάλεπτη διακοπή προκάλεσε στο ξεκίνημα του αγώνα η αποπνικτική ατμόσφαιρα -προϊόν χρήσης δακρυγόνων από την αστυνομία, σε συγκρούσεις της με οπαδούς έξω από το γήπεδο.

Πώς έπαιξε

Τη «φρεσκαρισμένη» σύνθεση -πού ούτως ή άλλως αναμενόταν πριν το παιχνίδι- παρέταξε ο Ζεσούαλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος επανέφερε στην ενδεκάδα τους Γκοβού, Νίνη και Σεϊταρίδη, με το 4-2-3-1 να διαμορφώνεται ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδης. Στα χαφ ήταν οι Ζιλμπέρτο-Πλεσί, στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Νίνης (κέντρο), Γκοβού (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.



Θόλωσε… εκ των υστέρων!

Ετεροχρονισμένα… υπό την επήρεια των δακρυγόνων -που έπεσαν στο ξεκίνημα έξω από το στάδιο- παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός. Ενώ, λοιπόν, οι «πράσινοι» επέστρεψαν φουριόζοι από την εικοσάλεπτη διακοπή και φάνηκαν -με την… περίεργη (ανάποδη) κεφαλιά του Μπουμσόνγκ- να διώχνουν το άγχος, εκείνο εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή τους μέχρι την ανάπαυλα.

Η χαλαρότητα των παικτών του Φερέιρα διασταυρώθηκε με τους εξαιρετικούς συνδυασμούς του τριγώνου Σουμπίνιο-Λεοζίνιο-Νταλέ και μαζί παρήγαγαν εικόνα σερραϊκής κυριαρχίας στο ΟΑΚΑ: Τέσσερις καλές ευκαιρίες (με τον Τζόρβα να δηλώνει «παρών» όπου χρειάζεται), ένα πέναλτι που δικαιολογημένα ζήτησαν σε χέρι του Πλεσί και επτά συνολικά σουτ -έναντι… ενός από τον Παναθηναϊκό.
Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας…
Απλά ήταν με-Γάλλο… τρίποντο!

Στην -κάτι παραπάνω από προφανή- καθίζηση των «πράσινων», ο Φερέιρα δεν έμεινε απαθής. Μπορεί, λοιπόν, να χρειάστηκε πρώτα ο Γεωργιάδης να αγχώσει μερικές φορές ακόμα την άμυνα (βγαίνοντας στην πλάτη της), ωστόσο ο Παναθηναϊκός (με την είσοδο των Σιμάο και Μαρίνου) συνήλθε κάπως.

Αφού το έδειξε, λοιπόν (με τη μεγάλη ευκαιρία που «σπατάλησε» ο Χριστοδουλόπουλος) το επιβεβαίωσε κιόλας -με τη μεγάλη ευκαιρία που «κέρασε» ο Λάζαρος και θα ήταν αδιανόητο να χάσει ο Σισέ.

Γενικότερα η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 45λεπτο δεν είχε σχέση με τη «θάλασσα» του πρώτου μέρους. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση τέτοια, όμως, που να επιτρέψει στους οπαδούς του να θυμούνται κάτι παραπάνω από την αποψινή βραδιά πέραν της (σημαντικότατης) νίκης.

MAN OF THE MATCH: Ότι καλύτερο είχε να δείξει δημιουργικά ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ. Από τα πόδια του ξεκίνησαν τα γκολ των «πρασίνων». Βγάζει ωραία σέντρα στην κεφαλιά του «Μπουμσόνγκ», πιστώνεται το μισό γκολ και... κάτι παραπάνω στο τέρμα του Σισέ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε ξανά την διαφορά στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:  Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Συμμόρφωσε την τραγική κατάσταση που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ο άξονας του Παναθηναϊκού. Έτρεξε πολύ. έκλεψε μπάλες και όποτε χρειάστηκε προώθησε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του. Για αυτό εξάλλου τον έριξε στην μάχη ο Ζεσουάλδο, με το ξεκίνημα της επανάληψης.
Πολύ καλό παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους τόσο από τον Σουμπίνιο όσο και από τον Γεωργιάδη που δημιούργησε πολλά ρήγματα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ του Μπουμσόνγκ. Αυτά τα νεκρά διαστήματα είναι ακόμη ένα θέμα που πρέπει να λύσει ο Ζεσουάλδο. Και όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, δεν γίνεται να «τρως» τόσες καθαρές φάσεις για γκολ, με ευθύνη όλης της ομάδας.





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (46' Σιμάο), Χριστοδουλόπουλος (81' Μαυρίας), Νίνης, Γκοβού (58' Μαρίνος), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Σαριέγκι, Βύντρα, Πετρόπουλος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (80' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο, Άλβαρεζ (73' λ.τ. Γαλανόπουλος), Αμπουμπακάρι

Στον πάγκο έμειναν οι: Νόβοτα, Βοσκόπουλος, Τάντιτς, Ασλανίδης, Ανάκογλου, Βλασόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...