ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ένας «εξολοθρευτής» για τον Παναθηναϊκό


Ο Φαμπιάν Ρινάουντο είναι ο εκλεκτός του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αργεντινό άσο. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος της Χιμνάσια Λα Πλάτα είναι ο παίκτης που έχουν επιλέξει οι «πράσινοι» για να διαδεχθεί τον Ζιλμπέρτο Ζίλβα είτε αυτός αποχωρήσει τώρα από την ομάδα είτε παραμείνει ως το τέλος της φετινής σεζόν. Πρόκειται για έναν σκληροτράχηλο μέσο, ο οποίος βγάζει το λάδι σε όποιον αναλαμβάνει να μαρκάρει. Βρίσκεται από το 2008 στη Χιμνάσια, έχει παίξει σε 78 ματς και έχει σημειώσει ένα γκολ.

Μάλιστα, μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν όταν «έσβησε» τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε σε ένα ματς κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Πρότυπό του είναι ο Χαβιέ Μασεράνο και σε αυτόν προσπαθεί να μοιάσει. Άλλωστε, το παιχνίδι του έχει πολλά χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο του άσου της Μπαρτσελόνα.


Τα χαρακτηριστικά του

Το δυνατό προσόν του Ρινάουντο είναι η αντοχή του, μιας και είναι ικανός να μαρκάρει ακόμα και δύο παίκτες. Έχει εκπληκτική φυσική κατάσταση κάτι που υποχρεώνει συχνά τον προσωπικό του αντίπαλο να υποπίπτει σε λάθη. Αυτό που κυριολεκτικά τον τρελαίνει είναι όταν ο αντίπαλος τον περνάει.

Παρόλα αυτά η ταχύτητα δεν είναι στα πλεονεκτήματά του. Προτιμά να κάνει αργές και σταθερές κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και βασίζεται στην ικανότητά του να κρατά καλά την μπάλα στην κατοχή του χάρη στη δύναμή του. Το καλό του πόδι είναι το δεξί, ενώ το ψηλό παιχνίδι δεν συγκαταλέγεται στα ατού του.


Έχει τραβήξει βλέμματα

Ο Ρινάουντο δεν έχει περάσει απαρατήρητος με τις εμφανίσεις του στη Χιμνάσια. Κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες για την απόκτησή του. Τον Δεκέμβριο του 2008 βρέθηκε στο στόχαστρο της Νάπολι, ακολούθησαν η Λάτσιο, η Έβερτον, η Βαλένθια, η Πάρμα, η Φιορεντίνα, η Κατάνια, ενώ τον Μάιο στην Αγγλία γράφτηκε πως ο Αργεντινός είναι στη λίστα του Αντσελότι στην Τσέλσι.

Ο λόγος που δεν έφυγε ποτέ από τη Χιμνάσια ήταν οι απαιτήσεις της ομάδας από τη Λα Πλάτα, που κρίθηκαν υπερβολικές. Αυτή τη στιγμή πάντως, η ομάδα της Αργεντινής έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να τον παραχωρήσει.

Πλέον το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη ανήκει σε εταιρεία μάνατζερ και πωλήθηκε σε αυτήν έναντι 750.000 δολαρίων. Αυτός είναι και ο λόγος που δείχνει διάθεση να τον παραχωρήσει ακόμα και δανεικό, προκειμένου να ξεφορτωθεί το παχυλό συμβόλαιό του.


Είναι σκληρός και το δείχνει

Χαρακτηριστικές είναι κάποιες ατάκες του Ρινάουντο σε συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς, οι οποίες μαρτυρούν ότι δεν είναι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο σκληρός, αλλά φροντίζει να δείχνει κάτι τέτοιο και στην προσωπική του ζωή. «Οι συμπαίκτες μου κοροϊδεύουν συνεχώς διότι είμαι ενδυματολογικά από την κορυφή ως τα νύχια εκτός μόδας.

Δεν βάζω άφτερ σέιβ όταν ξυρίζομαι, γιατί θέλω να δείχνω μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό σκληρός. Σιχαίνομαι να βάζω άρωμα και να βγαίνω να παίζω μπάλα. Ένας προπονητής στα τσικό της Χιμνάσια μου είχε πει πως το καλύτερο είναι να μένω άπλυτος δύο μέρες ώστε να μην με πλησιάζει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...