ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο «πόλεμος» δεν τελείωσε

Ο «πόλεμος» δεν τελείωσε
Ατσαλωμένοι οι μεν, πληγωμένοι οι δε, βγήκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από τις δύο πρώτες μάχες τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, αλλά γνωρίζουν πως ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμη. Χαμηλοί τόνοι και προσήλωση στο στόχο από τους «πράσινους» την επομένη του θριάμβου επί της Μπαρτσελόνα, εν όψει των δύο αγώνων της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ που αναμένεται να είναι κατάμεστο. Προβληματισμός, αλλά πίστη για σωστή αντίδραση στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» μετά την ήττα-σοκ στο ΣΕΦ από τη Σιένα πριν από τα δύο ματς στην απόρθητη «Παλαέστρα». 

Χαμηλοί τόνοι και προσήλωση 

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη χαρακτήρα χθες. Δεν στάθηκε στην άδικη ήττα της Τρίτης, ούτε στη διαιτησία, δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε στο -16 και με όπλο την προσωπικότητα πρωταθλητή που έχει σφυρηλατήσει εδώ και χρόνια έφτασε σε μία σπουδαία νίκη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να μη διαθέτει την πληθώρα επιλογών των Καταλανών, αλλά με την εξαιρετική του τακτική και την άριστη εφαρμογή της από τους παίκτες του παγίδευσε τους «μπλαουγκράνα» και τον ομόλογό του, Τσάβι Πασκουάλ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν και πάλι συγκλονιστικός, ο Μάικ Μπατίστ εξέθεσε τη φροντ λάιν της «Μπάρτσα», ο Ντρου Νίκολας μίλησε στα κατάλληλα σημεία, ο Ρομέιν Σάτο έδωσε απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν, ο Νικ Καλάθης διέπρεψε σε ρόλο συμπληρώματος του αρχηγού και όλοι οι υπόλοιποι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε για να έρθει αυτή η σπουδαία νίκη. 

Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδος επιστρέφει το μεσημέρι στην Αθήνα (16:00) γνωρίζοντας πως δεν έχει ολοκληρώσει την αποστολή της. Όπως οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν άριστα την ήττα της Τρίτης, έτσι καλούνται να πράξουν και τώρα μετά από έναν θρίαμβο, αφήνοντας κατά μέρος τους πρόωρους πανηγυρισμούς και παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο τους. Οι χαμηλών τόνων δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τη νίκη, η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο και η εμπειρία της πλειονότητας των παικτών αποτελούν εγγύηση πως το πλοίο δεν θα παρεκκλίνει της ρότας του που έχει τελικό προορισμό τη Βαρκελώνη. Όχι για το πέμπτο ματς της σειράς, αλλά για το Final 4. 

Οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι τις δύο μάχες της επόμενης εβδομάδας, αρχής γενομένης από αυτή της Τρίτης (21:45) περιλαμβάνουν προπόνηση, πολύ βίντεο και δουλειά στην τακτική. Ένας από τους μεγαλύτερους, ίσως ο μεγαλύτερος, πονοκέφαλος για τον «Ζοτς» είναι η φυσιολογική κόπωση βασικών παικτών του. Ενδεικτικά, ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε στα δύο πρώτα ματς της σειράς συνολικά 72 λεπτά, ο Μπατίστ 56, ο Σάτο 51 και Νίκολας 49, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα των πολύ περισσότερων εναλλακτικών λύσεων είχε πρώτο σε λεπτά συμμετοχής-μακράν του δευτέρου-τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 62 λεπτά. Το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού» αναζητεί τρόπους για να φρεσκάρει τους καταπονημένους παίκτες και να τους διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, γιατί θα χρειαστεί να παίξουν στο... κόκκινο για τουλάχιστον άλλα δύο παιχνίδια. 

Όσο για το ΟΑΚΑ, αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα. Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Τρίτης θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή το τριήμερο από την Θύρα 10 του «Απόστολος Νικολαΐδης» (Παρασκευή 10:00-16:00, Σάββατο 10:00-17:00, Κυριακή 10:00-15:00) και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαριλάου Τρικούπη 127, Ν. Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων). 

Πίστη για ανάκαμψη 

Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε ανώμαλα και από το +48 της Τρίτης (89-41) βρέθηκε στο -17 (65-82) της Πέμπτης απέναντι στη μεταμορφωμένη Σιένα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν το χειρότερό τους πρόσωπο, αποπροσανατολίστηκαν από τη συντριπτική επικράτηση του πρώτου αγώνα όπως παραδέχτηκε ευθαρσώς ο Θοδωρής Παπαλουκάς, εξεπλάγησαν από τη δυναμική αντίδραση των πρωταθλητών Ιταλίας 48 ώρες μετά το διασυρμό τους και φορτώθηκαν με άγχος που δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στο 2-0. Βασικά ατού της ομάδας βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Βασίλη Σπανούλη, που βγήκε εκτός ρυθμού μετά το τρίτο φάουλ που φορτώθηκε νωρίς, χάθηκαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ (13) κι έγιναν πολλά αβίαστα λάθη (22). Η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς ήταν αυτή τη φορά εμφανής στο κομμάτι δημιουργία/εκτέλεση και ο Ολυμπιακός έδειξε εγκλωβισμένος επιθετικά και ευάλωτος αμυντικά. 

Το 1-1 υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να ψάξει τουλάχιστον μία νίκη, αρχής γενομένης από το ματς της Τρίτης (21:00) στην «Παλαέστρα», που θα είναι γεμάτη από 7.000 και πλέον αφηνιασμένους Ιταλούς οπαδούς. Εκεί που η Σιένα φέτος είναι αήττητη μετρώντας 11 νίκες σε ισάριθμα ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα και 8/8 στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας μεταξύ άλλων την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και την Εφές Πίλσεν. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Καλύτερα από όλους το γνωρίζει αυτό ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος προ διετίας είχε βρεθεί στην ίδια θέση με τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ τον είχε οδηγήσει σε δύο νίκες μέσα στην έδρα της Σιένα καλύπτοντας ιδανικά το κενό του τραυματία Διαμαντίδη. 

Η επόμενη μέρα της οδυνηρής ήττας στο ΣΕΦ περιλαμβάνει ανασύνταξη και ανάλυση των λαθών που οδήγησαν σε αυτό το 1-1. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της ομάδας του να αντιδράσει και να δείξει χαρακτήρα. Όπως έκανε φέτος πολλάκις μακριά από την έδρα της και σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως με Παναθηναϊκό στην Α1 και με Βαλένθια ή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Top 16. 

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ ανεβάζει ρυθμούς προπόνησης, αλλά ακόμη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στη μέση. Αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή στην Ιταλία το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά αν θα αγωνιστεί εξαρτάται από τη γνωμάτευση των γιατρών και την επιλογή του Ντούσαν Ίβκοβιτς. 

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...