ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ίβκοβιτς: «Απείλησαν τη ζωή του Σπανούλη»

Στα ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας στο τέταρτο ματς της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στάθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του. 
Ίβκοβιτς: «Απείλησαν τη ζωή του Σπανούλη»

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ανέφερε πως ο Σπανούλης και μέλη του τεχνικού τιμ δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους, ενώ τόνισε ότι το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι από την αρχή. 

Ο «Σοφός» μίλησε για τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία, εξηγώντας ότι έχει διετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, αλλά και για την φημολογούμενη αποχώρηση των αδελφών Αγγελόπουλων. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο «Ντούντα»: 

Για τις φήμες που τον θέλουν να βλέπει την πόρτα της εξόδου του Ολυμπιακού 

«Έχω διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθώ με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο». 

Για το τέταρτο παιχνίδι των πλέι οφ 

«Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε ωστόσο στο τέλος αστοχήσαμε σε πολύ κρίσιμες βολές. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε ξεφύγει από την αρχή, όταν γέμισαν με κόσμο οι πρώτες έξι σειρές στις εξέδρες πίσω από τα καλάθια, που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι άδειες για λόγους ασφαλείας, αλλά και ο χώρος μεταξύ της κερκίδας και των πάγκων. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτές οι έξι σειρές θα έπρεπε να είναι κενές. Πιστέψτε είχαμε γίνει μούσκεμα από τα νερά που μας πετούσαν. Αυτό ωστόσο ήταν το λιγότερο. Στο ημίχρονο απείλησαν τον Σπανούλη ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και το παιδί του, ενώ απειλές δέχθηκαν και μέλη του προπονητικού επιτελείου. Είδα οπαδό του Παναθηναϊκού να κρατάει μαχαίρι. Ο Παπαλουκάς απομάκρυνε αρκετές φορές κροτίδες κλωτσώντας τες ωστόσο αρκετές έσκασαν στα πόδια μας. Σε αυτό σημείο πρέπει να πω ότι οι προπονητές και οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να μας προστατέψουν, όπως κάνουν πάντα και όπως κάνουμε και εμείς στο ΣΕΦ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο. Η ψυχολογία του όχλου είναι απρόβλεπτη». 

Για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στον τέταρτο τελικό αλλά και γενικότερα 

«Στην Ελλάδα η αστυνομία έχει την οδηγία να μην χρησιμοποιεί βία, αλλά να αναμένει περαιτέρω οδηγίες για το πως θα δράσει σε ενδεχόμενο επεισόδιο με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τίποτα στο τέλος. Το μόνο που κάνουν είναι να επιτηρούν...από απόσταση!» 

Για τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην αρχή της σεζόν περί αποχώρησης των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων 

«Πίστευα όταν ήρθα ότι η ταυτόχρονη παρουσία του Ζέλικο και η δική μου στους πάγκους των αιωνίων θα ηρεμούσε τα πράγματα στις εξέδρες. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την έναρξη του Πρωταθλήματος ο Ζέλικο πρότεινε να παίρνουμε την ομάδα και να φεύγουμε στα αποδυτήρια στο πρώτο μπουκάλι που θα πέφτει στο παρκέ. Εγώ πάλι είχα την άποψη ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τους παίκτες μας και ότι όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουν οι διοργανωτές. Του είπα: «Φίλε μου μην αναλαμβάνεις ευθύνες για τις οποίες είναι άλλοι αρμόδιοι». 

Για το τι έκαναν λάθος οι παίκτες του στο τελευταίο ματς της σειράς 

«Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, όταν το σκορ ήταν 65-60, οι παίκτες μου άρχισαν να ασχολούνται με τις αποφάσεις των διαιτητών και σταμάτησαν να παίζουν. Σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ανέφερα το παράδειγμα του Ντάλας με το Μαϊάμι, όπου παρότι βρέθηκαν στο -15 κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι». 

Για το τι είπε την επομένη του τέταρτου τελικού στους παίκτες του, με τους οποίους δείπνησε σε εστιατόριο της Γλυφάδας 

«Δεν ήταν κάποιου είδους επαγγελματική συνάντηση. Ήθελα όσοι δουλέψαμε την χρονιά αυτή να βρεθούμε μιας και τελείωσε η σεζόν. Μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί με τους παίκτες μου. Η συναναστροφή μου με τους παίκτες δεν σταματάει στα αποδυτήρια». 

Για τα όσα ακούγονται για αποχώρηση των Αγγελόπουλων και τη μείωση του μπάτζετ 

«Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι νέοι και προσωπικότητες υψηλής εμβέλειας. Έχουν επενδύσει πολλά και αυτό είναι καλό και για το ελληνικό αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με την κρίση που πλήττει την Ελλάδα, αν αποχωρήσουν αυτοί και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που διοικούν τον Παναθηναϊκό, το μπάσκετ θα γίνει ερασιτεχνικό. Τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ περιστρέφονται γύρω από αυτές τις δύο ομάδες». 

Για τον Τεόντοσιτς 

«Είχε πρόβλημα με την πλάτη του και σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν MVP της Euroleague φέτος δεν ήταν τόσο δυνατός. Πρέπει να δουλέψει για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει στην πλάτη του και να δουλέψει στην φυσική κατάσταση καθώς είναι ένα από τα άτομα που θα μπορούσαν να πάρουν στις πλάτες τους την εθνική ομάδα της Σερβίας». 

Για τον Έρτσεγκ 

«Ο Ζόραν ήταν σε καλή κατάσταση τον Φεβρουάριο, στη διάρκεια των αναμετρήσεων για το Top 16 και πραγματικά βοήθησε την ομάδα. Όμως μετά, στα πλέι οφ έμοιαζε να είναι τελείως χαμένος. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση». 

Για τον Κέσελ 

«Ο Μάρκο είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Δεν έπεισε μέσα στη χρονιά. Είχε και έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για περίπου δυόμιση μήνες. Στα πλέι οφ που επέστρεψε προφανώς δεν ήταν έτοιμος».

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...