ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Λαζαρίδης: «Γιατί όχι και τη Σίτι»

 Λαζαρίδης: «Γιατί όχι και τη Σίτι»
Ο Νίκος Λαζαρίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Άρης να νικήσει και τη Μάντσεστερ Σίτι και να την αφήσει εκτός συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του. Το περασμένο καλοκαίρι η κληρωτίδα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δεν είχε και τόσο καλά νέα για τον Άρη, καθώς θα έβρισκε στο δρόμο του Λεβερκούζεν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρόζενμποργκ. Όμως, οι Θεσσαλονικείς διέψευσαν τους πάντες και με σπουδαίες νίκες εντός και εκτός έδρας πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι.

Βέβαια, οι «κίτρινοι» μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης με το «χρυσό» γκολ του Νίκου Λαζαρίδη στο Βιθέντε Καλντερόν και μετά ήρθε η νίκη επί της Ρόζενμποργκ την τελευταία αγωνιστική για να την εξασφαλίσει. Ο 31χρονος μέσος πιστεύει ότι, ύστερα από τις επιτυχίες αυτές, ο Άρης θα μπορούσε να αποκλείσει και τη Μάντσεστερ Σίτι, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso.

Εκεί μίλησε για τα δυο πρόσωπα, που δείχνει ο Άρης σε Ελλάδα και Ευρώπη, την υπομονή που δείχνουν οι οπαδοί του Άρη με τα τόσα ατυχή αποτελέσματα, τη φάση των ομίλων και την πορεία της ομάδας σε αυτή, τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Τέλος, μίλησε και για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ λέγοντας πως η προσωπικότητά του και ο σεβασμός προς το πρόσωπό του είναι τα δυο στοιχεία, που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso

Ο Άρης ξεκίνησε τη χρονιά με μεγάλες φιλοδοξίες, όμως στην πορεία παρουσιάζεται με δυο πρόσωπα: το κακό στην Ελλάδα και το καλό στην Ευρώπη…

Πραγματικά, σε κάποια ματς του πρωταθλήματος δεν κάναμε καλές εμφανίσεις και χάσαμε βαθμούς. Είχαμε απουσίες βασικών σε πολλά παιχνίδια και αυτό επηρέασε. Δεν έχουμε βρει ακόμη ρυθμό και αυτό είναι πρόβλημα. Αντίθετα, στα ευρωπαϊκά ματς αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος.

Υπάρχει διαφορετική τακτική για τους ευρωπαϊκούς αγώνες;

Δε νομίζω ότι είναι θέμα τακτικής. Απλώς στο Γιουρόπα Λιγκ δεν ήμασταν φαβορί και αυτό μας αποφόρτισε. Όμως, στις εγχώριες διοργανώσεις πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουμε κάτι και αυτό είναι μια ψυχολογική πίεση. Κατά τη γνώμη μου πάντως, η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη και θα ανέβουμε βαθμολογικά. Η διακοπή του πρωταθλήματος θα μας δώσει ανάσες, αφού μη ξεχνάτε ότι έχουμε δώσει πολλούς αγώνες ως τώρα, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για τον Άρη. Τώρα θα στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο.

Οι οπαδοί του Άρη έχουν κάνει αρκετή υπομονή και η αντίδρασή τους είναι καλή παρά τα άτυχα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα…

Πραγματικά, οι οπαδοί του Άρη μας συμπαραστέκονται. Τους έχουμε πικράνει. Όμως καταλαβαίνουν ότι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στη συνέχεια, προκειμένου να βελτιώσουμε τη θέση μας στη βαθμολογία και διεκδικήσουμε και πάλι την έξοδό μας στην Ευρώπη.

Η κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ δεν έμοιαζε ιδανική και με την παρουσία των Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης…

Όντως, όταν μάθαμε την κλήρωση, λέγαμε ότι ήταν πολύ δύσκολη. Μετά τις πρώτες επιτυχίες το πιστέψαμε περισσότερο και τελικά καταφέραμε να πάρουμε μια ιστορική πρόκριση. Ήταν μια επιτυχία, που ανήκει σε όλους: παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φυσικά στους φιλάθλους της ομάδας.

Μετά τις αναμετρήσεις με Λεβερκούζεν και Ατλέτικο βλέπετε πιο ψύχραιμα τους αγώνες με τη Σίτι;

Η κλήρωση και πάλι είναι δύσκολη. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία διετία με ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας. Δε σου κρύβω ότι μας προκαλεί φόβο το όνομά της. Συνηθίσαμε στα δύσκολα. Αφού τα καταφέραμε κόντρα σε Λεβερκούζεν και κυρίως με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που είναι εξίσου ισχυρά κλαμπ στην Ευρώπη, γιατί να μην τα καταφέρουμε και με τη Μάντσεστερ Σίτι;

Να ρωτήσω ποιο είναι το σημαντικότερο γκολ της καριέρας σου, αν και γνωρίζω την απάντηση…

Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Το γκολ εναντίον της Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλντερόν με απογείωσε ψυχολογικά.

Θέλεις να παίξεις και στην Εθνική;

Το ρωτάς; Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Για μένα θα σημαίνει την ολοκλήρωσή μου ως ποδοσφαιριστή.

Θα ήθελα να μου πεις δυο κουβέντες για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Δε χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για σπουδαίο προπονητή και όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά το λέει η δουλειά του τόσα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Έχει μεγάλη πείρα κι έχει κερδίσει σεβασμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...