ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η αλφάβητος του ντέρμπι!

Η αλφάβητος του ντέρμπι!
Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ζοτς, Ντούντα, Τεόντοσιτς, Ακρόπολις, ΟΑΚΑ… Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το πλέον πολυαναμενόμενο ντέρμπι της πρόσφατης ιστορίας των «αιωνίων».


Αγγελοπουλαίοι
Είναι η πρώτη χρονιά που ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν εμπλακεί τόσο λίγο -για τα δικά τους δεδομένα- στο μετεγγραφικό σχεδιασμό των Ερυθρολεύκων, καθώς εκχώρησαν εν λευκώ στον Ίβκοβιτς τη στελέχωση του ρόστερ. Ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες στη σεζόν, οΟλυμπιακός δεν έχει ενθουσιάσει τα… πλήθη με τις εμφανίσεις του, αλλά οι Αγγελοπουλαίοι εμπιστεύονται απόλυτα τον Ντούντα. Οι τίτλοι εξάλλου κρίνονται τον Μάιο, ενώ σε επίπεδο πειθαρχίας η αλλαγή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Στο παρκέ… υπομονή!
Βαρκελώνη
Ο μεγάλος φετινός στόχος του Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει στο Final 4 και να το κατακτήσει, κάτι που παραδοσιακά κάνει τις μονές χρονιές (2007-2009), καθώς το περσινό χαστούκι του αποκλεισμού στο Top-16 δεν έχει ξεχαστεί στο ΟΑΚΑ. Στον Ολυμπιακό από την άλλη, που έχει πάει σε δύο συνεχόμενα Final 4 (2009-2010) τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα. «Καλό το κύπελλο, ακόμα καλύτερη η Euroleague, αλλά... όλα κινούνται στον αστερισμό του πρωταθλήματος». Τον Ίβκοβιτς τον ρώτησαν;
Γιαννάκης
Σε 2,5 σεζόν στον Ολυμπιακό ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχασε και τις οκτώ αναμετρήσεις που έπαιξε στο ΟΑΚΑ, ενώ όλοι θυμούνται την πρεμιέρα του στην έδρα του Παναθηναϊκού, όταν μπήκε στο παρκέ υπό τους ήχους του… Καραγκιόζη. Ο Γιαννάκης δεν θα είναι την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (εκτός αν πάει ως επισκέπτης…), αλλά αυτό που μένει θα απαντηθεί αν ο πάγκος του Ολυμπιακού θα έχει την ίδια εικόνα που είχε επί «Δράκου». Μπορεί τα κρούσματα απειθαρχίας να μην ήταν αποκλειστική ευθύνη του Γιαννάκη, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν κατάφερε ποτέ να επιβληθεί στους… καλομαθημένους αστέρες του Ολυμπιακού.
Διαμαντίδης
Στην Α1 ο Διαμαντίδης κάνει συντήρηση δυνάμεων, αλλά στη Euroleague τού… δίνει και καταλαβαίνει. Είναι -μακράν του δευτέρου- ο καλύτερος παίκτης του φετινού Παναθηναϊκού και αυτός που στο ΟΑΚΑ θα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη… Να υποδεχτεί τον Σπανούλη, να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης και αυτός που με την απόδοσή του κρίνει τους μεγάλους αγώνες και σφραγίζει τα οριακά παιχνίδια.
 Επιστροφή
Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις για την επιστροφή του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ και είναι βέβαιο ότι θα γραφτούν ακόμα περισσότερες μετά τον αγώνα της Τετάρτης. Το μόνο βέβαιο είναι το εξής. Ο Σπανούλης γνώριζε πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στο ΟΑΚΑ την ημέρα που αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσέφερε ο Ολυμπιακός, οπότε θα πάει προετοιμασμένος στο γήπεδο (κράνος και αλεξίσφαιρο, όπως είπε ο ίδιος στον Ντικούδη). Όσο για την υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού; Ας ελπίσουμε να αρκεστούν σε κάτι ευρηματικό και όχι σε συνθήματα για τον ίδιον και την οικογένειά του.
Ζοτς
12ος χρόνος στο ΟΑΚΑ, 10 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 4 ευρωπαϊκά… Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αν και η φετινή χρονιά είναι ένα πλέον κίνητρο για τον Ομπράντοβιτς εξαιτίας της επιστροφής του Ίβκοβιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι κουμπάροι όταν αρχίσει το… ρεσιτάλ της εξέδρας (σ.σ. βλέπε στο «Υ»).
Ήττα
Αν οι δύο προπονητές σιχαίνονται κάτι περισσότερο από κάθε τι στη ζωή τους, είναι η ήττα. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν, αλλά είναι δεδομένο ότι όποιος φύγει με το κίτρινο φύλλο αγώνα από το ΟΑΚΑ, δεν θα έχει καλή εβδομάδα.
Θανάσης
Η εφορία αυξήθηκε, τα συμβόλαια το καλοκαίρι έληγαν, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική κρίση, τα διαρκείας είναι λίγα -για τα μέτρα των επιτυχιών της ομάδας- κι όμως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία του μπάσκετ από τον Παύλο, κατάφερε να φτιάξει και να πληρώσει μια ομάδα που για ακόμα μία φορά συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για να τα πάρει όλα!
Ίβκοβιτς
Μπορεί η μεγάλη επιστροφή να είναι αυτή του Σπανούλη -με δεύτερη αυτή του Βασιλόπουλου ύστερα από 7 μήνες απουσίας- η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον ερυθρόλευκο πάγκο μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Είναι η 4η δεκαετία στην οποία ο Ντούντα είναι παρών σε μεγάλο ελληνικό ντέρμπι (80’s στον Άρη, 90’s σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, 00’s στην ΑΕΚ και 10’s στον Ολυμπιακό) και η κόντρα του με τον Ομπράντοβιτς -με έπαθλο συνήθως ένα τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο- αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς συγκρούονται οι δύο ίσως καλύτεροι τεχνικοί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εκτός όλων των άλλων, η τελευταία αναμέτρηση που ο Ντούντα ήταν στο ΟΑΚΑ, δεν έληξε ποτέ…
Κέσελ
Τι δουλειά έχει ο Κέσελ, που περνά απαρατήρητος στην Α1 σε ένα τέτοιο αφιέρωμα; Θυμηθείτε τις γροθιές που αντάλλαξε με τον Τσαρτσαρή στο ίδιο γήπεδο τον Αύγουστο και θα καταλάβετε…
Λάθη
Ως συνήθως, η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα θα φύγει χαμογελαστή από το γήπεδο. Με δεδομένο ότι η στατιστική στην Α1 δεν προσφέρεται για ιδιαίτερες αναλύσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι οΠαναθηναϊκός κάνει 14,7 λάθη ανά μέσο όρο στην Ευρώπη, έναντι 15,7 του Ολυμπιακού που είναι η τέταρτη χειρότερη επίδοση στη διοργάνωση.
Μπουρούσης
Η βεντέτα των οπαδών του Παναθηναϊκού με τον Μπουρούση ξεκίνησε στο Βερολίνο και από τότε κάθε αγώνας στο ΟΑΚΑ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο… σίριαλ. Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι ο σέντερ του Ολυμπιακού είναι από τους ελάχιστους διασωθέντες ακόμα και στις πιο… μαύρες ερυθρόλευκες βραδιές στο ΟΑΚΑ, καθώς καταφέρνει σχεδόν πάντα να στέκεται στο ύψος αυτών των αγώνων.
Νίκολας
«Κρατήσαμε τον καλύτερο τον σουτέρ της Ευρώπης», είπαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού την ημέρα της ανακοίνωσης της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Νίκολας και η αλήθεια είναι ότι όταν ο Ντρου βρει ρυθμό δεν σταματιέται (έχει 16 στα 37 τρίποντα στη Euroleague) από καμία άμυνα. Εδώ και δύο μήνες πάντως ταλαιπωρείται από συνεχείς τραυματισμούς και ο Ομπράντοβιτς περιμένει την Τετάρτη ένα ξέσπασμα ανάλογο με αυτό του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη δεύτερη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.
Ξουτ!
Όλη η Ελλάδα θα ασχοληθεί με έναν αγώνα μπάσκετ έπειτα από αρκετούς μήνες (τον χαμένο αγώνα με την Ισπανία στη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ). Είναι κρίμα και άδικο για αυτούς τους παίκτες, οι τηλεοράσεις και τα πρωτοσέλιδα να αναλωθούν σε αυτούς που θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να… «δώσουν ένα καλό μάθημα στον προδότη τον Σπανούλη». Επίσης, είναι δεδομένο ότι δεν θα βοηθήσουν την ομάδα τους!
ΟΑΚΑ
Θα γεμίσει, θα κοχλάσει, θα βράσει, θα χορέψει, θα τραγουδήσει, θα βρίσει, θα πετάξει (αντικείμενα)… Ας μη φτάσουμε στο σημείο να εκκενωθεί τουλάχιστον!
Παπαλουκάς
Η τελευταία (;) σεζόν του Παπαλουκά πριν ρίξει αυλαία στη μεγάλη καριέρα του δεν κυλά όπως θα την ονειρευόταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Για την ώρα δεν έχει καταφέρει να βρει ρόλο στην ανανεωμένη περιφέρεια του Ολυμπιακού, αλλά ο Ίβκοβιτς ξέρει ότι αν αλλάξει επίπεδο ο Τεό, θα μεταμορφωθεί μαζί του ολόκληρος ο Ολυμπιακός
Ράσο
Ύστερα από 11 σεζόν στο ΝΒΑ, ο Νεστέροβιτς επέστρεψε στην Ευρώπη κάνοντας αυτό που έκανε σε όλη την καριέρα του. Δεν εντυπωσιάζει, δεν βγάζει φάσεις για highlights, δεν θα πάρει ποτέ μια ομάδα μόνο του στις πλάτες του, αλλά όποιος τον υποτιμήσει, θα το πληρώσει ακριβά. Απέναντι στην κουτσουρεμένη -ελλείψει Μάριτς- πράσινη γραμμή ψηλών, ο Ράσο θα έχει πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερο τρέξιμο.
Σπανούλης
Το πρόσωπο του αγώνα, του καλοκαιριού και ενδεχομένως της χρονιάς. Θα συγκεντρώσει την οργή 20.000 ανθρώπων που μέχρι το καλοκαίρι τον αποθέωναν, ενώ θα πρέπει να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει την ψυχολογική πίεση και τους ανθρώπους με τους οποίους εδώ και χρόνια μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια. Είναι δεδομένο ότι αυτός, όσο κανείς άλλος Έλληνας παίκτης, «φτιάχνεται» όταν έχει πάνω στραμμένους όλους τους προβολείς, αν και αυτό που θα συναντήσει στο ΟΑΚΑ έχει να συμβεί από την επιστροφή του Φίγκο στο Καμπ Νου.
Τεόντοσιτς
Ο Μίλος, μαζί με τον Σπανούλη και τον Μπουρούση -ο Κέσελ είναι μικρός ακόμα- θα συγκεντρώσουν όλο το μένος των οπαδών του Παναθηναϊκού. Εκτός όλων των άλλων, ο Τεόντοσιτς ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και… πρωτεργάτης των επεισοδίων στο τουρνουά Ακρόπολις, ενώ οι σχέσεις του με την «πράσινη» εξέδρα δεν ήταν ποτέ αγαστές. Ο Μίλος ψάχνει από την αρχή της σεζόν να βρει τα πατήματά του και προσπαθεί να συνηθίσει ότι η μπαγκέτα έχει περάσει στα χέρια του Σπανούλη.
Υποσχέσεις
«Θα πάρω την ομάδα και θα φύγω»… Τη συγκεκριμένη… απειλή την έχουμε ακούσει αρκετές φορές από το στόμα του Ομπράντοβις, όταν αναφέρεται στις στιγμές που οι οπαδοί ξεπερνούν τα όρια και… ραίνουν τους παίκτες του Ολυμπιακού με κέρματα και κροτίδες. Ο Ζοτς έχει καταφέρει τα πάντα στην καριέρα του, αλλά τη συγκεκριμένη υπόσχεση -που ίσως άλλαζε μια και καλή την αρρωστημένη κατάσταση στα ντέρμπι- μοιάζει αδύνατο να την υλοποιήσει.
Φίλοι
Ο Σπανούλης με τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ. Ο Μπουρούσης και ο Βασιλόπουλος με τον Τσαρτσαρή και τον Φώτση. Ο Τεόντοσιτς. ο Ερτσέγκ και ο Κέσελ με τον Τέπιτς. Ο Νίλσεν με τον Μάριτς. Ο Παπανικολάου με τον Μπόγρη. Ο Ίβκοβιτς με τον Ομπράντοβιτς… Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτι περισσότερο από φίλοι. Mιλάνε στο τηλέφωνο, βγαίνουν παρέα, κάνουν διακοπές μαζί, είναι κουμπάροι, κολλητοί, αδέρφια… Κι αυτό δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει! (σ.σ. ακολουθεί η συνέχεια)
Χαρές
«Τέρμα τα γέλια και οι χαρούλες με τους παίκτες του Παναθηναϊκού», προστάζουν εδώ και χρόνια οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όταν βλέπουν τους παίκτες της ομάδας τους να μιλούν με οικειότητα στους… «κακούς» πράσινους και στο τέλος να φεύγουν από το ΟΑΚΑ με το κίτρινο φύλλο αγώνα. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται ύποπτο και επιζήμιο να έχουν καλές σχέσεις άνθρωποι που γνωρίζονται από τα 15 τους και έχουν παίξει δεκάδες φορές αντίπαλοι και εκατοντάδες φορές μαζί…
Ψάξιμο
Μπορεί στην Α1 η επόμενη σοβαρή δοκιμασία -αν και ο Κολοσσός έδειξε ότι δεν φοβάται τους «αιωνίους»- να απέχει μερικούς μήνες, αλλά η Euroleague δεν είναι παίξε γέλασε και οι περισσότεροι επιμένουν ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνουν μια προσθήκη, αν θέλουν να έχουν ελπίδες για διάκριση. Με τον Μάριτς εκτός μέχρι τον Απρίλιο, και τον Νίλσεν με τον Κέσελ να μην έχουν πείσει ακόμα, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων έχουν ξεκινήσει… σαφάρι στο Ίντερνετ και προσπαθούν να βρουν τον «επόμενο εκλεκτό» των κουμπάρων.
 Ωωωωω
Τι κόσμος, μπαμπά. Οι 20.000 θέσεις του ΟΑΚΑ αναμένεται να αποδειχθούν πολύ λίγες για να χωρέσουν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Το πώς αυτοί θα συμπεριφερθούν είναι άλλη υπόθεση…
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...