ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Clasico πριν τα… Clasico!

Clasico πριν τα… Clasico! (video)
Η πεντάρα του πρώτου γύρου είναι παρελθόν, αλλά δεν ξεχάστηκε! Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ανάβουν μηχανές και το Clasico φουντώνει! Η πρώτη από τις 4 «γιγαντομαχίες» αρχίζει στην Μαδρίτη και το gazzetta.gr αρχίζει τα αφιερώματα στα απόλυτα ντέρμπι!Επιλέγει Αντεμπαγιόρ, Μαρσέλο

Δύο διλήμματα φαίνεται να απασχολούσαν τον Μουρίνιο για την 11άδα του clasico, με τις απαντήσεις να βρίσκονται στα ονόματα των Αντεμπαγιόρ και Μαρσέλο, ενώ ο Ντι Μαρία είναι φαβορί για τον... πάγκο.

Οι μόνες θέσεις στις οποίες υπήρχε κάποιο ερωτηματικό αναφορικά με την 11άδα της Ρεάλ ήταν αυτές του επιθετικού και του αριστερού μέσου. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ο Μουρίνιο έχει καταλήξει στον Αντεμπαγιόρ αντί για κάποιον εκ των Ιγκουαΐν ή Μπενζεμά και στον Μαρσέλο αντί του Ντι Μαρία.

Ο Τογκολέζος ήταν εξάλλου το φαβορί καθώς οι άλλοι δύο παίκτες προέρχονται από τραυματισμό, ενώ αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Μαρσέλο αντί του Ντι Μαρία, ο Μουρίνιο επιλέγει μία ελαφρώς πιο συντηρητική προσέγγιση ώστε να περιορίσει όσο μπορεί τις συνεργασίες Μέσι-Άλβες από την δεξιά πλευρά της Μπαρτσελόνα. Από κει και πέρα, τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα Κάτω από τα δοκάρια θα αρχίσει ο Κασίγιας, η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ράμος (δεξιά), Καρβάλιο-Αλμπιόλ (κεντρικό δίδυμο) και Αρμπελόα (αριστερά). Οι Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα θα είναι στον άξονα, ο Οζίλ θα είναι ο συνδετικός κρίκος με την επίθεση ενώ ο Ρονάλντο αναμένεται να τοποθετηθεί δεξιά.

Ο Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής καθώς ο Γκρανέρο είναι τιμωρημένος, ενώ οι Γκάγο και Ντιαρά είναι ακόμα τραυματίας και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν, σε αντίθεση με τον Πέδρο Λεόν που τέθηκε στην διάθεση του Πορτογάλου.

Με Μπουσκέτς στην άμυνα

Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για την συμμετοχή του Βίκτορ Βαλδές, όμως η κακή φυσική κατάσταση του Πουγιόλ και η απουσία του Αμπιντάλ, σε συνδυασμό με την μέτρια εικόνα του Μιλίτο αναγκάζουν τον Γκουαρδιόλα να εμπιστευτεί την θέση του δεύτερου κεντρικού αμυντικού στον Μπουσκέτς, δίπλα στον Πικέ. Ο νεαρός άσος έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σε αυτό τον ρόλο και αυτό θα γίνει και το Σάββατο το βράδυ, εκτός και αν γίνει η έκπληξη με τον Πουγιόλ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Ο Ντάνι Άλβες θα αρχίσει δεξιά, ενώ ανοικτό παραμένει το ζήτημα ποιος θα είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Μάξουελ και Αντριάνο να διεκδικούν την θέση.

Η οπισθοχώρηση του Μπουσκέτς φέρνει στην ενδεκάδα τον Κεϊτά, που μαζί με τους Τσάβι και Ινιέστα θα συνθέσουν την τριάδα του κέντρου. Βίγια και Μέσι είναι σίγουροι μπροστά, ενώ αν ο Πέδρο είναι απόλυτα έτοιμος, τότε θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα αντί του Αφελάι.

Τα προβλήματα δεν είναι λίγα για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος εκτός από τους Πουγιόλ και Αμπιντάλ, δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον επίσης τραυματία Μπόγιαν αλλά ούτε στον τιμωρημένο Μασκεράνο.


Έταξε… πεντάρα ο Ροσέλ!

Ένα clasico πάντα έχει τα απαραίτητα προεόρτια. Και όπου προεόρτια, βάλτε δηλώσεις. Τα διάφορα... καρφιά δίνουν και παίρνουν, τώρα όμως η κατάσταση είναι λίγο πιο... χαλαρή. Οι δύο ομάδες δεν θέλουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, άλλωστε δεν θα αναμετρηθούν μόνο μία φορά αλλά τέσσερις!

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως έλειψαν οι… φιλοφρονήσεις. «Θα τους κερδίσουμε πάλι 5-0» δήλωνε πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ. Μπορεί να μην αναφερόταν στο ματς πρωταθλήματος αλλά σε αυτό του Κυπέλλου, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Ο Γκουαρδιόλα έσπευσε να διαφοροποιηθεί της τοποθέτησης του Ροσέλ, διαρρηγνύοντας τον σεβασμό του στην Ρεάλ. Ο Ροσέλ ζήτησε συγνώμη και εν τέλει το θέμα ξεχάστηκε αφού από την πλευρά των Μαδριλένων δεν δόθηκε ιδιαίτερη έκταση.

Ασπρόμαυρη ή έγχρωμη;
Το καρφάκι του το πέταξε, πάντως, και ο Βαλντές. «Θα είναι πολύ ωραίο που θα κοντραριστούμε με την Ρεάλ σε τέσσερα παιχνίδια», δήλωσε κατά την διάρκεια "χαλαρού" τηλεοπτικού προγράμματος ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα. Ο παρουσιαστής παρενέβη και του υπενθύμισε οι Μαδριλένοι έχουν πέντε νίκες περισσότερες (68 έναντι 63). «Ναι, αλλά έγιναν σε έγχρωμη ή σε ασπρόμαυρη εικόνα;», ήταν η ητορική ερώτηση του τερματοφύλακα των «μπλαουγκράνα», με σαφές νόημα πως η Μπαρτσελόνα κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και δεν χάνει όπως γινόταν παλιότερα...

Η… εύνοια της Μπάρτσα!

Ο Μουρίνιο έχει περιορίσει την επικοινωνιακή τακτική που συνήθιζε, όμως επειδή είναι μέσα στο αίμα του, μετά το ματς με την Τότεναμ αναφέρθηκε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην εύνοια της Μπαρτσελόνα: «Το κλειδί θα είναι να τελειώσουμε το παιχνίδι με έντεκα παίκτες. Για κάποιο λόγο τα παιχνίδια πάντα τελειώνουν με αποβολές όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα».

Ο Ρονάλντο έχει χάσει και τα τρία clasico από τότε που ήρθε στην Μαδρίτη, έχει ηττηθεί και σε τελικό Champions League από την Μπαρτσελόνα (το 2009 στην Ρώμη), όμως θεωρεί πως οι Καταλανοί δεν είναι εξωγήινοι: «Η Μπαρτσελόνα δεν είναι από άλλο κόσμο. Σε αυτή την αναμέτρηση γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και ελπίζω ότι θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή που θα γελάσει τελευταία. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε τώρα την πιο δύσκολη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Σε χαμηλούς τόνους…

Γενικά, πάντως, οι παίκτες παραμένουν προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στις… γνώριμες δηλώσεις που δεν ξεπερνούν τα όρια και οι οποίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες. «Σαν αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, σας λέω ότι το παιχνίδι του πρωταθλήματος δεν θα τύχει λιγότερου σεβασμού από εμάς. Πάμε για να κερδίσουμε και να μειώσουμε την διαφορά. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα εφικτό», είναι το αισιόδοξο μήνυμα του Κασίγιας, την ώρα που ο Αλόνσο δηλώνει: «Θα υπάρχει μεγάλη ένταση, το ξέρουμε πολύ καλά. Είναι πραγματικά η ώρα που πρέπει να μιλήσουν οι δυο ομάδες και τώρα είναι ώρα που πρέπει να τους κερδίσουμε. Έχει περάσει πολύς καιρός από το 5-0, είμαστε σε μια άλλη χρονική στιγμή και παίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Η καλύτερη συνταγή για να τα πάμε καλά είναι να πάρουμε τα πράγματα σιγά σιγά».

Ο Πικέ τονίζει από την μεριά του για τα σερί clasico: «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και το σκορ δεν μας απασχολεί».

Τα… περίεργα του Clasico

Ένας Βάσκος έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του ντέρμπι. Ο Αϊτόρ Καράνκα πήρε τη θέση του Πορτογάλου, ο οποίος το έχει ξανακάνει, καθώς στόχος του είναι να μην ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη… θερμοκρασία ενός τέτοιου αγώνα! Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι την… έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, με τους ξένους να ακούν τον Βάσκο!

Τρελά νούμερα τηλεθέασης θα κάνουν τα Clasico στην Ισπανία και ήδη οι Ίβηρες είναι σε θέση να αναφέρουν αριθμούς! Για το ματς του Σαββάτου, αν και… αδιάφορο δεν θα είναι λιγότεροι από 60 εκατομμύρια οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο που θα το παρακολουθήσουν. Ο αριθμός αναμένεται να αγγίξει τα 80 εκατομμύρια στον τελικό κυπέλλου, και στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο αριθμός θα εκτοξευτεί στα… 100 εκατομμύρια. Θυμίζουμε πως ρεκόρ τηλεθέασης σε ένα ματς συλλόγων είχε σημειωθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2009 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ!

Την ημέρα του ντέρμπι και η Μπαρτσελόνα θα παρουσιάσει στο δικαστήριο αγωγή έξι εκατ. ευρώ για την ιστοσελίδα «Cope.es» η οποία και είχε ισχυριστεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ζητήσει τον αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ στη Μπαρτσελόνα, λίγα 24ωρα μετά το σοκ της είδησης για τον Αμπιντάλ. Η «Βασίλισσα» το αρνήθηκε και ο δημοσιογράφος έμεινε… μόνος να το αποδείξει!

Το... κόμπλεξ και το κίνητρο!

Λίονελ Μέσι, ο 23χρονος Θρύλος που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ! Ο Μέσι έφτασε φέτος τα 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως υπάρχει κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμα. Μπορεί πριν λίγες ημέρες ο Αργεντίνος να έσταζε μέλι για τον Ζοσέ Μουρίνιο, όμως απέναντι του δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Ειδικότερα, ο Μέσι σε 8 ματς απέναντι σε ομάδες του Πορτογάλου δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τέρμα. Κόμπλεξ; Άγχος; Όπως θέλετε πείτε το, όμως το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση και κίνητρο για τον 23χρονο

Τα ματς που δεν σκόραρε
22/02/2006 Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-2

7/03/2006 Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 1-1

18/10/ 2006 Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-0

7/03/2006 Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 1-1

18/10/2006 Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-0

31/10/2006 Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 2-2

16/09/2009 Ίντερ – Μπαρτσελόνα 0-0

20/04/2010 Ίντερ – Μπαρτσελόνα 3-1

28/04/2010 Μπαρτσελόνα – Ίντερ 1-0

29/10/2010 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 5-0


Τσάβι – Άλβες οι «εφιάλτες» της Ρεάλ!

Αν ο Μέσι δεν έχει σκοράρει καθόλου εναντίον του Ζοσέ Μουρίνιο υπάρχουν δυο παίκτες που είναι… εφιάλτες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τσάβι και Ντάνι Άλβες. Ο Ισπανός έχει κερδίσει τα τελευταία δυο εκτός έδρας ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα έξι από τα οχτώ τέρματα της ομάδας (2-6, 0-2), αφού έκανε ασίστ στους Μέσι (3 γκολ), Ανρί (2 γκολ), Πικέ, Πουγιόλ, Πέδρο.
Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος σε 16 ματς που έχει βρει μπροστά του τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να την κερδίσει 10 φορές, πέντε με τη Μπαρτσελόνα και πέντε ως παίκτης της Σεβίλλης.

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 10-1 με Φερνάντεθ!

Ο 41χρονος διαιτητής σφυρίζει από το 2000 στην Primera αλλά ποτέ δεν ορίστηκε να διευθύνει ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων της Ισπανίας. Φέτος, την Ρεάλ την έχει διευθύνει στο 6-1 επί της Σανταντέρ αλλά και στην ήττα με 1-0 από την Οσασούνα στην Παμπλόνα, σε ένα παιχνίδι όπου έδειξε 11 κίτρινες κάρτες! Αντίθετα, με την Μπαρτσελόνα έχει φέτος... δύο στα δύο, καθώς ήταν διαιτητής στο πρόσφατο 2-1 επί της Χετάφε αλλά και στο εντυπωσιακό 8-0 στην Αλμερία. Τους «μπλαουγκράνα» τους έχει σφυρίξει και στο 1-1 του Κυπέλλου στο Μπιλμπάο, αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Γκουαρδιόλα αλλά και στην ήττα με 3-1 από την Σεβίλλη για τον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ στις αρχές της σεζόν.

Συνολικά, από το 2003 και τώρα, η Ρεάλ έχει τα εξής αποτελέσματα με τον Φερνάντες: Στο «Μπερναμπέου» δεν έχει χάσει ποτέ καθώς μετράει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες με Μπέτις (0-0, το 2007) και με Ατλέτικο (0-0, το 2005). Μακριά από το «Μπερναμπέου», οι Μαδριλένοι έχουν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Από την μεριά της, η Μπαρτσελόνα έχει εννιά νίκες και μία ήττα στο «Καμπ Νου» με τον Φερνάντες διαιτητή. Η ήττα ήρθε το 2003 από την Βαλένθια με 1-0! Εκτός έδρας, οι Καταλανοί έχουν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έχουν και την ισοπαλία με την Μπιλμπάο και την ήττα στην Σεβίλλη για Κύπελλο και Σούπερ Καπ αντίστοιχα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο για τον διαιτητή της αυριανής αναμέτρησης στο «Μπερναμπέου» είναι και τα… πέναλτι που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια καριέρας στην Πριμέρα ο Θέσαρ Φερνάντεθ. Η Ρεάλ έχει κερδίσει 10 πέναλτι και η Μπαρτσελόνα μόλις 1, και αν αυτό γινόταν στην Ελλάδα πείτε μας τι θα ακουγόταν…

Οι ειδικοί είπαν…

Όλος ο κόσμος θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στο «Clasico» και τεράστιες προσωπικότητες μίλησαν για το μεγάλο ντέρμπι. Φαβορί η Μπαρτσελόνα, ωστόσο όλοι περιμένουν το… ξύπνημα του «γίγαντα», του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: «Ο πιο… απρόσεκτος θα χάσει. Η Ρεάλ δεν θα επηρεαστεί από το ματς του πρώτου αγώνα, και σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού θα παίξουν οι Μέσι, Ρονάλντο».

Ράντομιρ Άντιτς: «Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Μπαρτσελόνα, καθώς παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ βασίζεται περισσότερο στις ατομικές εμπνεύσεις των παικτών της».

Φάμπιο Καπέλο: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ χωρίς πλεονέκτημα. Στη Μπαρτσελόνα λείπει κάτι από την άμυνα, όπως είναι η απουσία των Πουγιόλ και Αμπιντάλ. Η Ρεάλ έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από το πουθενά»

Χρίστο Στόιτσκοφ: «Τι να πεις για ένα ματς, όταν το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί… Ο Μουρίνιο είναι εξαιρετικός τεχνικός, αλλά πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα έχει καλύτερη ομάδα και παίκτες».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...