ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Greens do it better!

Στη Βαρκελώνη θα είναι!
Με 10 Final Fours σε 18 χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό της Ευρώπης. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 12+3 παίκτες που βοήθησαν η ομάδα να «πετάξει» για Βαρκελώνη.Το «ταξίδι» για το Palau Sant Jordi άρχισε 21/10/10 στη Βαλένθια με το 56-72 επί των «Νυχτερίδων». Μέχρι το βράδυ της 31/3/11 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε να χρησιμοποιήσει 15 παίκτες, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 12+3 παίκτες, που χάρισαν στην ομάδα τη 10η συμμετοχή της σε Final Four από το 1994!

#5 ΜΙΛΕΝΚΟ ΤΕΠΙΤΣ

Ο Σέρβος σέντερ εξακολουθεί να δουλεύει όσο λίγοι στις προπονήσεις, αλλά η πορεία του δεν είναι ανοδική, κάνοντας αρκετά μέτρια δεύτερη χρονιά με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Οι 13 πόντοι στο Μιλάνο αποτελούν την καλύτερη εμφάνισή του, αλλά ούτε στο ελάχιστο αρκετή για να κάνει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τον εμπιστευτεί στα playoffs, όπου πήρε μόλις τρεις συμμετοχές, χωρίς να σκοράρει, με τα 7'56'' στην τέταρτη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα -ελέω τραυματισμού του Νίκολας- να είναι ο μεγαλύτερος χρόνος που πήρε στη σειρά.

Χρονιά: 2,7π., 1.1ρ, 0,7ασ.
Playoffs: 0,3ρ., 0,7κλ.

#6 ΑΛΕΚΣ ΜΑΡΙΤΣ

Αν η Ευρωλίγκα μαζί με τα βραβεία των καλύτερων στο τέλος της χρονιάς έδινε κι ένα για την ατυχία, ο Σερβοαυστραλός δεν θα είχε αντίπαλο. Άρχισε στην κανονική περίοδο ως αξιόλογη εναλλακτική σε άμυνα κι επίθεση, αλλά οι διαδοχικές επεμβάσεις στον δεξιό αγκώνα τον κράτησαν εκτός δράσης τέσσερις μήνες, ρίχνοντάς τον ανέτοιμο στο παρκέ, όπως αποκάλυψε ο «Ζοτς». Στην έναρξη της σειράς με την Μπαρτσελόνα ήταν αρκετά «οικονομικός» με 5 πόντους σε 1'57'', αλλά ο Σέρβος προπονητής ήξερε ότι δεν μπορούσε να στηριχτεί περισσότερο πάνω του. Βοήθησε πολύ στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Χρονιά: 3,7π., 3.6ρ., 0,7κλ.
Playoffs: 2π., 1,3ρ.

#7 ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ

Η στατιστική λέει πως διανύει την καλύτερη χρονιά του στη διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό. Άρχισε δυνατά με πολύ καλές εμφανίσεις στην κανονική περίοδο, συνέχισε μία ταχύτητα πιο κάτω στο ΤΟΡ 16, ενώ στα playoffs τού έλειψε η τόλμη. Παρ' όλα αυτά ήταν χρήσιμος στο rotation, προσέφερε σε άμυνα και επίθεση και το σχετικά σταθερό χέρι του από τη γραμμή των βολών (6/8β.) βοήθησε να κλείσει η σειρά σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Χρονιά: 7,5π., 2,2ρ., 0,8ασ.
Playoffs: 4,3π., 1,5ρ.

#8 ΜΑΪΚ ΜΠΑΤΙΣΤ

Στην όγδοη χρονιά στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό έχει μάθει να συνεννοείται με τα μάτια με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, παραδίδοντας με τον τελευταίο μαθήματα pick 'n' roll. Χωρίς αυτόν στο παρκέ η «πράσινη» φροντ λάιν έδειχνε «φτωχή», γι' αυτό άλλωστε ο «Ζοτς» στηρίχθηκε πάνω του στα playoffs, όπου ξεπέρασε τους 12 πόντους και τα 5 ριμπάουντ μέσο όρο σε κάτι περισσότερο από 26 λεπτά συμμετοχής. Χθες, όταν χρειάστηκε, πήρε... παραμάζωμα τους αντιπάλους του αποδεικνύοντας πως ο Mike είναι Iron.

Χρονιά: 12,8π., 5,3ρ., 0,8ασ.
Playoffs: 12,3π., 5,5ρ., 1,3ασ.

#9 ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Προσφάτως η Ευρωλίγκα σε μία παρουσίασή της τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο... κουλ παίκτες. Δύσκολα θα βρει κανείς πιο χαρακτηριστική λέξη, αφού στα 30 του (σ.σ. έχει γενέθλια σήμερα) παραμένει ο παίκτης που με τη μεγαλύτερη... άγνοια κινδύνου. Δεν θα διστάσει να πάρει το κρίσιμο σουτ, με αρκετά από τα δικά του να δίνουν στον Παναθηναϊκό στα playoffs αυτό που έψαχνε. Είχε αυξομειώσεις στην απόδοσή του στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά σκόραρε «μεγάλα» καλάθια κι έπαιξε... σκυλίσια άμυνα στις τρεις νίκες επί της Μπαρτσελόνα.

Χρονιά: 8,3π., 5,2ρ., 0.9ασ.
Playoffs: 6,5π., 6ρ., 1,3ασ.

#10 ΡΟΜΕΪΝ ΣΑΤΟ

Ήρθε για να δώσει πολύτιμες λύσεις στη θέση «3» αλλά και στο «2», όπου χρησιμοποιήθηκε συχνά. Με εξαίρεση μερικές... εκλάμψεις, από την έναρξη της Ευρωλίγκας μέχρι πριν από λίγα βράδια οι περισσότεροι αναρωτιούνταν αν ήταν όντως ήταν ο παίκτης που είχαν μάθει από τη Σιένα. Και ξαφνικά ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ βάλθηκε να τρελάνει κόσμο! Με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν από τους βασικότερους λόγους της «άλωσης» του Palau Blaugrana, ένα δικό του τρίποντο αποδείχθηκε «κλειδί» για το πρόσφατο 2-1, ενώ παρότι θα μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα... α λα NBA, κάρφωσε για το χθεσινό 78-67, γιατί... ποιος άλλωστε συμπαθεί την μπασκετική Μπαρτσελόνα;

Χρονιά: 9,1π., 3,7ρ., 1,ασ.
Playoffs: 8,5π., 2,5ρ., 0,8ασ.

#11 ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο μεγάλος άτυχος της χθεσινής νίκης-πρόκρισης, αφού στα μισά της πρώτης περιόδου γύρισε τον αριστερό αστράγαλό του. Οι υπόλοιποι 11 δεν τον άφησαν να στεναχωρηθεί περισσότερο κι έκαναν τη μέχρι τώρα σεζόν του να αξίζει και με το παραπάνω. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει χέρι που... σκοτώνει κι οι περισσότερες ομάδες που βρέθηκαν στο δρόμο του Παναθηναϊκού μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Η ευχέρειά του στο σκοράρισμα, η εκρηκτικότητά του, η ενέργεια και -κάτι για το οποίο δεν φημιζόταν πριν βρεθεί στους «πράσινους»- η άμυνά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της πορείας μέχρι το Palau Sant Jordi.

Χρονιά: 9,9π., 1,4ρ., 1,7ασ.
Playoffs: 9,8π., 1,8ρ., 1,5ασ.

#12 ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ

Βρίσκεται ήδη εννέα χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά «μοχθεί» σαν να είναι ο πρώτος του. Ως «Ισλανδός» δεν θα μπορούσε να μην έχει... κρύο αίμα, όταν τον αφήσει κανείς ελεύθερο στην περιφέρεια, ενώ όταν αρχίζει να πηγαίνει προς το καλάθι... δεν σταματάει. Στα 32 του ο «Τσάρτσα» παραμένει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του «Ζοτς», πραγματοποιώντας σοβαρές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, πόσω μάλλον στα προημιτελικά, όπου έπαιξε πολύ... ξύλο με τους αντίπαλους ψηλούς. Χαλάλι! Τεράστια η προσφορά του στα δύο ματς του ΟΑΚΑ, όπου ξεκίνησε βασικός λόγω της γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρούσε τον Φώτση.

Χρονιά: 6π., 3,3ρ., 0.7ασ.
Playoffs: 5π., 3,8ρ., 0,3ασ.

#13 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ τον έχρισε MVP της προημιτελικής σειράς κι έστειλε το... αυτονόητο μήνυμα στα γραφεία της Ευρωλίγκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού στα playoffs, όπου αποφάσισε, από το να κάνει... μάγκες με τις ασίστ του έναν-έναν, να τους κάνει όλους μαζί. Ο «Μήτσος» αποδέχθηκε την... πρόκληση της Μπαρτσελόνα να σουτάρει και της έδωσε ένα καλό μάθημα, δίχως να παραλείπει να δίνει και τελικές πάσες, ενώ σιγά μη δεν έπαιζε κι άμυνα. Αν όχι αυτός MVP, τότε ποιος;

Χρονιά: 12,6π., 3,8ρ., 5,7ασ.
Playoffs: 18π., 3,3ρ., 4,8ασ.

#14 ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Ευρωλίγκα και Α1 αποτελούν διοργανώσεις αντιστρόφως ανάλογες για τον 26χρονο σέντερ, αφού η κυριαρχία του, όπως τη χαρακτήρισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο ελληνικό πρωτάθλημα παρουσίαζε σημαντικές δυσκολίες στην αποτύπωσή της και στα παρκέ της Ευρωλίγκας, με εξαίρεση τους 18 πόντους στο Sinan Erdem Spor της Κωνσταντινούπολης. Η εμφάνισή του στην τέταρτη αναμέτρηση της σειράς έδειξε πως με θέληση και συγκέντρωση όλα γίνονται. Οι δικοί του πόντοι έδωσαν ώθηση στην τρίτη περίοδο, με το «ταμείο» να του δίνει σημαντικό μερίδιο στη νίκη-πρόκριση επί των Καταλανών.

Χρονιά: 4π., 1,1ρ., 0,2ασ.
Playoffs: 4π., 0,8ρ., 0,5κλ.

#15 ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο πραγματικός MVP, αυτός είναι ο MVP τηρουμένων των αναλογιών. Ο ομογενής γκαρντ αποτέλεσε κρυμμένο «άσο» στο μανίκι του «Ζοτς», βγάζοντας τη γλώσσα στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Κι από θράσος κι από ανάσες. Ο 22χρονος αγωνίστηκε με τόλμη στα playoffs, καταφέρνοντας να διπλασιάσει σχεδόν όλους τους μέσους όρους του κι αναγκάζοντας αρκετούς να καταπιούν τη γλώσσα τους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Χρονιά: 4,3π., 1,5ρ., 1,3ασ.
Playoffs: 7,8π., 2,5ρ., 2,3ασ.

#16 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

Είναι από τους μικρούς που χρησιμοποιήσε πρώτους ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από πέρυσι κιόλας (στην Α1). Φέτος πήρε το «βάπτισμα πυρός» και στην Ευρωλίγκα. Στα (μοναδικά) 38'' που πήρε απέναντι στην Εφές Πίλσεν στο ΟΑΚΑ δεν πήρε καμία προσπάθεια, αλλά είναι ακόμα 16,5 χρονών...

Χρονιά: -
Playoffs: -

#17 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

«Έχασε» τη μισή χρονιά στον... πάγο, με τα σενάρια περί δανεισμού του να μην υλοποιούνται ποτέ, πολύ περισσότερο στις 11/12/10 απέναντι στον Άρη όταν ο «Ζοτς» τον πέρασε στο παρκέ. Έκανε το ίδιο δύο φορές για λίγο με Αρμάνι Τζινς κι Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ για το... «όλε», μην καταφέρνοντας να σκοράρει σε συνολικά 5 προσπάθειες.

Χρονιά: 0,5ρ., 0,5ασ.
Playoffs: -

#18 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟY

Περιορίστηκε στο να έρχεται από τον πάγκο στην κανονική περίοδο και να δίνει βοήθειες κυρίως στην άμυνα. Στην έναρξη του ΤΟΡ 16 στο Βίλνιους (16π. με 3/4δίπ., 3/3τρίπ., 1/2β., 9ρ.) απέδειξε πως μπορεί να κάνει αντίστοιχη δουλειά και στην επίθεση, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα κάποιος τον... μάτιασε, αφού τραυματίστηκε κι έμεινε εκτός έναν μήνα. Στα playoffs η εμπιστοσύνη του προπονητή του στις... παλιοσειρές της ομάδας τον κράτησε περισσότερο στον πάγκο, αλλά όπως είπε κι ο «Ζοτς», βοήθησε ακόμη και στα 18'' που πήρε χθες βράδυ.

Χρονιά: 3,4π., 2,5ρ., 0,6ασ.
Playoffs: 0,3π., 1,8ρ., 0,3κλ.

#19 ΦΩΤΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έδειξε ιδιαίτερη συμπάθεια, ενώ ο κόσμος στο ΟΑΚΑ παρακαλούσε για ένα καλάθι του. Στις 22/12/10, μην έχοντας καν συμπληρώσει τα 17 χρόνια του, τους... έκανε το χατίρι στην πρώτη από τις δύο συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Χρονιά: 1π.
Playoffs: -

* Οι αριθμοί αφορούν τους μέσους όρους

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...