ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κρατάει τις εμπειρίες



Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα με το Εκουαδόρ στη Νέα Υόρκη με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να πετυχαίνει το πρώτο ελληνικό γκολ επί αμερικανικού εδάφους. Χιλιάδες οι Έλληνες ομογενείς στις κερκίδες. Μοιρασμένες πλέον οι πιθανότητες για την Ελλάδα να μπει στους ισχυρούς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στα χαφ ήταν ο Τζιόλης με τον Καφέ, ενώ μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Κονέ, Φωτάκης, και Χριστοδουλόπουλος με τον Μήτρογλου μόνο προωθημένο. Η Εθνική μας άρχισε το παιχνίδι αρκετά καλά, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βγάλει επιθέσεις ενώ το πρώτο γκολ ήρθε στο 16' με τον Αλέξανδρο Τζιόλη.
Άνοιξε λογαριασμό ο Τζιόλης
Ο άσος της Σανταντέρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο αλλά και πρώτο της Ελλάδας σε αμερικανικό έδαφος, όταν από καλά εκτελεσμένο φάουλ του Φωτάκη έπιασε την κεφαλιά από κοντινό σημείο νικώντας τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ. Μάλιστα με το 1-0 η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια, αλλά η ισοφάριση ήρθε τελικά για τους Λατινοαμερικανούς στο 57’ με τον Εράσο να πιάνει εξ επαφής την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μέντες, με τον Κοτσόλη να μην μπορεί να αντιδράσει.
Νέα πνοή με «Φέτφα» και Νίνη
Στη συνέχεια, ο Σάντος πέρασε στο ματς στα άκρα τους Φετφατζίδη και Νίνη, ενώ έβαλε μέσα και τον Καραγκούνη με τον Κατσουράνη, αλλάζοντας παράλληλα και την… αιχμή του δόρατος με τον Μήτρογλου να δίνει τη θέση του στον Αθανασιάδη που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα κυρίως με τον «Φέτφα» και τον Νίνη η ελληνική ομάδα δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με κυριότερη το κερδισμένο φάουλ του Φετφατζίδη που εκτέλεσε πολύ καλά ο ίδιος, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ αλλά και το τετ α τετ του Νίνη στο 89ο λεπτό που παρότι από σχετικά πλάγια θέση δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα. Έτσι το 1-1 παρέμεινε τελικό αποτέλεσμα.
Δυναμική παρουσία από τους Ομογενείς
Οι Έλληνες ομογενείς πάντως (που υπολογίζεται πως ήταν περισσότεροι από 20.000) χάρηκαν με την ψυχή τους την αναμέτρηση και πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Τζιόλη, ενώ στο τέλος του αγώνα χειροκρότησαν θερμά τους διεθνείς παίκτες του Σάντος. Αυτό άλλωστε ήταν το πρώτο γκολ αλλά και η πρώτη ισοπαλία που παίρνει η Εθνική σε γήπεδο των ΗΠΑ.
Γήπεδο… 8x8
Ένα γήπεδο πάντως που αξίζει να τονίσουμε ότι μετατράπηκε πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό, μια και χτίστηκε για να φιλοξενεί αγώνες μπέιζμπολ, και με τη μετατροπή του αυτές τις ημέρες σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ήταν εμφανές πως δεν είχε τις ενδεδειγμένες διαστάσεις, μια και το κόρνερ απείχε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής ελάχιστα μέτρα…
Όλα ανοιχτά για τους ισχυρούς του Μουντιάλ
Η Εθνική μας ομάδα «κυνηγούσε» τη νίκη για να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη εννιάδα του ευρωπαϊκού FIFA Ranking ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά τελικά η νίκη δεν ήρθε και με τους βαθμούς που θα δώσει η ισοπαλία η κατάσταση περιπλέκεται και θα ξεκαθαρίσει και από τα παιχνίδια των άλλων εθνικών ομάδων. Πάντως ακόμη κι έτσι, η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για να βρεθεί τελικά στους ισχυρούς.
 
MAN OF THE MATCH: Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού συνδέοντας άψογα τις δύο γραμμές, με πολλά τρεξίματα και απέδειξε πως έχει επιστρέψει ακμαιότατος από τον σοβαρό τραυματισμό του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Εξαιρετικός και σε αυτό το ματς ο 19χρονος άσος της Σάλκε. Μαζί με τον Μόρα είχαν πολύ καλή συνεργασία και ειδικά στο α’ μέρος του αγώνα δεν άφησαν σε καμία φάση τους παίκτες του Εκουαδόρ να απειλήσουν. Μόνη αδράνεια στη φάση του γκολ στο 57ο λεπτό.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κώστας Μήτρογλου. Ο 23χρονος Έλληνας φορ πιο βαρύς από ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει κούρσες με την μπάλα, έμεινε στατικός περιμένοντας πάσες, εγκλωβίστηκε από τα αντίπαλα στόπερ και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Εκουαδόρ.
Η ΓΚΑΦΑ: Σπουδαία... γκάφα δεν υπήρξε στον αγώνα, αλλά ως τέτοια θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί η χαμένη ευκαιρία του Νίνη στη λήξη του αγώνα. Ο 21χρονος Έλληνας άσος βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο και αντί να περάσει εύκολα την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα επιχείρησε να τον… σκοτώσει με την μπάλα να προσκρούει τελικά στο σώμα του, και να χάνεται έτσι η ευκαιρία για τη νίκη.

Πηγή gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...