ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός-Πάοκ 1-1! *ΒΙΝΤΕΟ*

Έχει... άντερα ο ΠΑΟΚ!(video)
Ο Ολυμπιακός… έσπασε τα δοκάρια (4), ο Βιερίνια βρήκε δίχτυα και ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε φέτος θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη! Πλέον με το 1-1 του Φαλήρου πήρε… φωτιά η ρεβάνς της άδειας (;) Τούμπας (2/2)!

Πως έπαιξαν….

Μετά από δυόμισι μήνες ο Νικοπολίδης επέστρεψε στο βασικό σχήμα, Τοροσίδης δεξιά και Μπράβο αριστερά, ενώ την τετράδα της άμυνας συμπληρώνουν οι Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ. Ο Μοντέστο σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Ιμπαγάσα να επιστρέφει και να αναλαμβάνει το δημιουργικό κομμάτι. Στα αριστερά ο Ριέρα, δεξιά ο Ρόμενταλ, ενώ ο Μιραλάς βρέθηκε πίσω από τον Πάντελιτς. 
Ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Σνάουτσερ, αριστερά ο Λίνο, ενώ το κέντρο της άμυνας αποτελούνταν από τους Κοντρέρας, Τσιρίλο. Η έκπληξη ήταν στα χαφ, με τον νεαρό Τσουκαλά δίπλα στον Γκαρσία. Ο Φωτάκης στα δεξιά, ο Βιερίνια αριστερά, ενώ ο Ίβιτς σε ρόλο δημιουργού. Ο Σαλπιγγίδης τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. 

Έλυσε το γόρδιο δεσμό ο Μοντέστο!
Ο Μάκης Χάβος παρουσίασε συμπαγής άμυνα, Γκαρσία και Τσουκαλάς κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ανασταλτικά, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους και ο Ολυμπιακός ήταν εγκλωβισμένος.  Έτσι, εκτός από μια… υποψία ευκαιρίας στα πρώτα λεπτά με δημιουργό τον Ρόμενταλ, οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να επιβάλλουν ρυθμό και απλά έμεναν σε μια άκαρπη υπεροχή. Ο ΠΑΟΚ έκλεβε μπαλιές και όποτε του δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να απειλήσει. Στο 25’ και σε φάση διαρκείας λίγο έλειψε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως τόσο το σουτ του Σαλπιγγίδη όσο και στην συνέχεια η εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία δεν βρήκαν στόχο με τον Νικοπολίδη να σώζει. 
Μετά το μισάωρο ο Ολυμπιακός πήρε μπροστά, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό, με τον άξονα να βρίσκει λύσεις και τον Ιμπαγάσα να περνά μπαλιές. Οι… απειλές όμως ήρθαν από τα μετόπισθεν, αφού η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήταν στο 32’, εξαιρετικός συνδυασμός Ιμπαγάσα, Ριέρα, Μοντέστο, με το πλασέ του Γάλλου όμως να βρίσκει το δοκάρι. Βελτιωμένοι οι «ερυθρόλευκοι», πίεσαν τον ΠΑΟΚ, όμως ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μοντέστο να παίρνει κεφαλιά, η μπάλα να βρίσκει στον Τσουκαλά και να καταλήγει στα δίχτυα. 
Αντελίνο Τιμω-ρίνια!
Σκληρό ροκ και αποβολή!
Το ντέρμπι πάντως ξέφυγε από το αγωνιστικό κομμάτι, με τον πρώτο βοηθό να πέφτει στο έδαφος από κέρμα το ματς να διακόπτεται για λίγα λεπτά. Πολλά τα παράπονα του ΠΑΟΚ για την αποβολή του Χάβου λόγω διαμαρτυριών, ενώ… ροκ είχαμε και στον αγωνιστικό χώρο, αφού μετά από κάθε σκληρό μαρκάρισμα όλοι οι παίκτες γινόντουσαν κουβάρι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν και… πατημασιές!

Πιο δυνατός, πιο απειλητικός!
Ο Χάβος άνοιξε την ομάδα του, ώστε να γίνει πιο απειλητική, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο, όμως… έχασε το κέντρο. Αρκετοί διάδρομοι προς την εστία του Χαλκιά και ο Ολυμπιακόςέβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση, με τον άξονα να έχει απεγκλωβιστεί. Ο Ιμπαγάσα μοίραζε, ο Ριέρα πήρε πρωτοβουλίες και σε ένα δίλεπτο έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο 56’ ωραία σουτ δεν βρήκε στόχο και στο 58’ μια εξαιρετική μπαλιά στον Μιραλάς, με τον Βέλγο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 
Ο Βαλβέρδε θέλησε στο 63’ να κάνει την αριστερή πλευρά πιο αμυντική, πέρασε τον Χολέμπας στη θέση του Ριέρα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να πιέζει. Στο 66’ θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως η κεφαλιά του Πάντελιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Για ένα δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να ελέγξει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, με τον Τσιρίλο στο 72΄να σώζει την ομάδα του σε σουτ του Φετφατζίδη. 

Όρθιος με Βιερίνια
Η είσοδος του Μουσλίμοβιτς στη θέση του Ίβιτς έκανε τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, ο «δικέφαλος» ανέβασε ρυθμό, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και η… τιμωρία ήρθε στο 83’. Μεγάλη μπαλιά του Τσιρίλο, ο Βιερίνια βγήκε πίσω από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο Νικοπολίδης άργησε να βγει και ο Πορτογάλος ισοφάρισε κρατώντας τον ΠΑΟΚ όρθιο και με προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά..
Ο Ζαϊρί μπήκε στο 83’ άλλαξε την εικόνα της ομάδας του και στο 87’ ήρθε η τεράστια φάση του αγώνα, με τον Μαροκινό, αλλά και τον Τοροσίδη να βλέπουν το δοκάρι εμπόδιο!

Man of the match: Ο Βιεϊρίνια πάγωσε το Καραϊσκάκη και με το γκολ που πέτυχε έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος στάθηκε όρθιος σε μια πολύ δύσκολη φάση και πλέον ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό με… +1 Καλή εμφάνιση από τον Βιεϊρίνια, κινητικός, βοήθησε και ανασταλτικά. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Βασίλης Τοροσίδης παίρνει τον τίτλο του… αδύναμου κρίκου, όχι για την εμφάνισή του καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά για την τεράστια ευκαιρία που έχασε στο 87’. Βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, όμως η εύκολη προβολή δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι του Χαλκιά  

Στο ύψος του: Ο Πάμπλο Κοντρέρας ήταν όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ. Έδωσε τεράστια βοήθεια στην αμυντική γραμμή της ομάδας του και σε αρκετές περιπτώσεις την κράτησε όρθια. Σε πολλές φάσεις «κατάπιε» αντιπάλους, πολλά χιλιόμετρα, αλλά και πολλές μάχες, στις περισσότερες από τις οποίες βγήκε κερδισμένος. 

Η γκάφα: Επέστρεψε έπειτα από δυόμισι μήνες στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε καλές στιγμές στο α’ μέρος, όπου έβγαλε δύσκολες φάσεις, είχε όμως και την… γκάφα. Στο γκολ του Βιεϊρίνια, ο έμπειρος πορτιέρο άργησε να βηει και ο Πορτογάλος είχε όλο το χρόνο να πλασάρει σωστά και εύστοχα
Το στραγάλι: Χωρίς την φάση που θα έκρινε το ματς, αλλά με πολλές κίτρινες κάρτες και διακοπές η διαιτησία του Τριτσώνη. Το σκληρό ματς ήταν εμπόδιο, όμως σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. 



 


[
Πηγή sport-fm,gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...