ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Χτυπούσαν» και… Τσάμπιονς Λιγκ!

Δόξα τω Θεό, ξένοι… πέρασαν πολλοί από το ελληνικό πρωτάθλημα. Άσχετα, φυσικά, αν η πλειονότητά τους δεν ταίριαζε στις αγωνιστικές απαιτήσεις των ομάδων. Υπήρξαν, όμως, και ορισμένοι τα δέκα τελευταία χρόνια που προσέδωσαν στην Α’ Εθνική (παλαιότερα) και στη Σούπερ Λίγκα (τώρα), λάμψη και αξέχαστες στιγμές.
Του Παναγιώτη Σεμερτζίδη
Το sday.gr έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και σας παρουσιάζει την- κατά γενική ομολογία- καλύτερη ενδεκάδα των ξένων που έπαιξαν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα από το 2000 μέχρι σήμερα.
Στη θέση του τερματοφύλακα, η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε. Ποικιλία φυσικά υπάρχει, αλλά δύσκολα συναντάς κάποιον που είχε διάρκεια στο παιχνίδι του ή έστω έμεινε για αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Ο μόνος που διαθέτει ολόκληρο το «πακέτο» είναι ο Στέφανο Σορεντίνο. Ο Ιταλός πορτιέρο αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για τρία χρόνια (2005-07) και οι επιδόσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων. Ο ίδιος πεθύμησε την πατρίδα του και ζήτησε από την «Ένωση» να φύγει. Σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Κιέβο.
Η τετράδα της άμυνας εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί all star. Με Μέλμπεργκ- Χένρικσεν στα στόπερ και με ακραίους τους Νέτο (δεξιά) και Μάρκους Μινχ (αριστερά), δεν θα… περνούσε απολύτως τίποτα. Οι δύο στο κέντρο της άμυνας ειναι σίγουρο πως θα όρθωναν ένα απροσπέλαστο... σκανδιναβικό «τοίχος». Ο Σουηδός του Ολυμπιακού θα «καθάριζε» τα πάντα στον αέρα, ενώ ο Δανός πρώην του Παναθηναϊκού θα αναλάμβανε να «χτυπούσε» στα χαμηλά. Οι δύο στις πτέρυγες διαθέτουν μικρό σωματότυπο, ταχύτητα και την ικανότητα να… διαβάζουν εκ των προτέρων την κίνηση των αντιπάλων τους. Τις τέσσερις θέσεις του κέντρου πλαισιώνουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για σταρ παγκοσμίου εμβέλειας, βαρόμετρα των ομάδων τους που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία σύγχρονη dream team.

Ο εκπληκτικός Ριβάλντο, ο οποίος τίμησε τα γήπεδα της χώρας μας με την παρουσία του σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο «κόφτης» και αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, στη δεξιά πτέρυγα ο σπουδαίος Αργεντινός ονόματι Λουτσιάνο Γκαλέτι και στο άλλο άκρο, το σήμα κατατεθέν της νεότερης ιστορίας των «ερυθρόλευκων», Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Τα… τεμάχια σε κάθε αγώνα θα ήταν σίγουρα πολλά…!Και αυτό χωρίς τους επιθετικούς. Διότι οι δύο που ακολουθούν όχι μόνο φόρτωσαν με γκολ τις αντίπαλες εστίες, αλλά αποτέλεσαν αντικείμενα λατρείας χάρη στις εκπληκτικές τους επιδόσεις στο σκοράρισμα. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τον απολαυστικό Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα; Ακόμη και οπαδοί διαφορετικού… χρώματος από του κόκκινου, αναπολούν τις μέρες που ο «Ζιο» έκανε τα μαγικά του στον αγωνιστικό χώρο.Η ερωτική επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα και την ευστοχία του Τζιμπρίλ Σισέ δεν θα είχε σε τίποτα να ζηλέψει ανάλογα επιθετικά δίδυμα των μεγάλων ποδοσφαιρικών κλαμπ της Ευρώπης. Ο Γάλλος σταρ έχει εγκλιματιστεί πλήρως στον Παναθηναϊκό, αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο των αντιπάλων ομάδων και μαζί με τον Ζιοβάνι θα αποτελούσαν ένα από τα πιο περιζήτητα «ντουέτα» του κόσμου…
Αναλυτικά η κορυφαία ενδεκάδα ξένων από το 2000 έως σήμερα:
Τερματοφύλακας: Στέφανο Σορεντίνο (ΑΕΚ)
Αμυντικοί: Όλοφ Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός), Ρενέ Χένρικσεν (Παναθηναϊκός), Ντάρσι Νέτο (Άρης), Μάρκους Μινχ (Παναθηναϊκός).
Μέσοι: Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός), Ριβάλντο (Ολυμπιακός- ΑΕΚ), Λουτσιάνο Γκαλέτι (Ολυμπιακός), Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός).
Επιθετικοί: Ζιοβάνι (Ολυμπιακός), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός)
Πηγή sport day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...