ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ζεσουάλδο εμπιστοσύνης

Ζεσουάλδο εμπιστοσύνης
Όπως έγραψε το gazzetta.gr από χθες, είναι πολύ πιθανή η παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό και του χρόνου. Θυμόμαστε, λοιπόν, τα έργα και τις ημέρες του Πορτογάλου στον Παναθηναϊκό.

Ο 64χρονος προπονητής έδειξε από τις πρώτες ώρες του στην Ελλάδα πως έχει τα... κότσια και το απέδειξε. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό στις 20 Νοεμβρίου του 2010, με την ανακοίνωση να κάνει λόγο για συμφωνία ενάμιση χρόνου: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο οποίος αναλαμβάνει απο αύριο τα καθήκοντα του προπονητή της ομάδας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει διάρκεια 1,5 έτους».

«Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»

Ο Πορτογάλος τις πρώτες του δηλώσεις στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού τις έκανε ανήμερα του αγώνα με τον Ηρακλή και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε μαζί, είμαι πολύ χαρούμενος για το συμβόλαιο που υπέγραψα με το σύλλογο. Αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό, είμαι ενθουσιασμένος για αυτό και το απόγευμα θα δω το παιχνίδι. Έχω έρθει με μεγάλη όρεξη για δουλειά, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου προκειμένου να βοηθήσω, γιατί αυτή η δουλειά είναι σημαντική για μένα. Ο σύλλογος μου έδειξε εμπιστοσύνη και θέλω να την ανταποδώσω και να πετύχω με την ομάδα».

Δεν φοβήθηκε στο ντεμπούτο

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα μπορούσε να μην κάνει ντεμπούτο απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν δίστασε και φόρεσε για πρώτη φορά την πράσινη φόρμα στις 24 Νοεμβρίου κόντρα στους Καταλανούς στο ΟΑΚΑ (0-3) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις πρώτες του μέρες ο Ίβηρας έδειξε πως δεν φοβάται τίποτα. Άλλωστε θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο τέσσερις μέρες αργότερα με την Κέρκυρα στο νησί.

Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» έχασαν και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στη Δανία από την Κοπεγχάγη με 3-1, κάνοντας μία από τις χειρότερες πορείες τους στην Ευρώπη.

«Βάπτισμα του πυρός» με νίκη

Στο «βάπτισμα πυρός» του στη Σούπερ Λιγκ πήρε το τρίποντο κόντρα στους Φαίακες με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν δέχτηκε γκολ και στα επόμενα δύο ματς πρωταθλήματος με Πανσερραϊκό (2-0) και Αστέρα στην Τρίπολη (0-0). Πάντως, το 2010 έκλεισε με ήττα στη Σούπερ Λιγκ από στον Ολυμπιακό Βόλου και νίκη με τα Τρίκαλα στο Κύπελλο (3-2).

Αποκλεισμός στο Κύπελλο

Το 2011 είχε απ' όλα για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Εντάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, αλλά με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να γίνεται... πυροσβέστης σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Αποκλεισμό στο Κύπελλο στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων από την ΑΕΚ, αλλά και την εμπιστοσύνη από οπαδούς και διοίκηση.

Φουριόζος το 2011

Ο Φερέιρα ξεκίνησε φουριόζος το νέο έτος με τρεις συνεχόμενες νίκες. Κόντρα στην Ξάνθη (εκτός 0-2), με τον Άρη (εντός 1-0) και την Καβάλα (εντός 4-2). Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, αλλά ο Πορτογάλος δούλεψε πολύ στις προπονήσεις κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τόσο των παικτών, όσο και της διοίκησης και των φιλάθλων.

Λάθη που του αναλογούν

Στο ξεκίνημα της καριέρας του στο «τριφύλλι», ο 64χρονος κόουτς χαρακτηρίστηκε ακόμα και... μάγειρας λόγω και των πολλών αλλαγών που έκανε στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Όμως παρά την πολύ σκληρή κριτική που δέχτηκε, φυσικά και κάποιες του αναλογούσαν, δεν το έβαλε κάτω καθώς μάθαινε από τα λάθη του.

Κέρδισε τα αποδυτήρια

Όσοι γνωρίζουν, πλέον, πολύ καλά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μιλούν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, ήρεμο και μεθοδικό, ο οποίος έχει κερδίσει τα αποδυτήρια των «πρασίνων». Ο Πορτογάλος έδειξε ότι είναι και... ψυχολόγος αφού έχει «φτιάξει» τους παίκτες του. Τους έχει κάνει να παίζουν και για αυτόν, ενώ συμμάζεψε κατά πολύ την αμυντική λειτουργία της ομάδας, Στα πλεονεκτήματα του κόουτς είναι πως παρά τις πολλές απουσίες που έχει σε κάθε παιχνίδι καταφέρνει και τα βγάζει πέρα με τις λύσεις που έχει στον πάγκο.

Ο άνθρωπος των ντέρμπι

Ο Φερέιρα είναι επίσης ο άνθρωπος των ντέρμπι, καθώς το μοναδικό που έχασε είναι αυτό με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» με όλα όσα έγιναν, αλλά και αυτό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ουσιαστικά χρησιμοποίησε τη δεύτερη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός με τον Ζεσουάλδο στον πάγκο του έγινε ξανά ομάδα με πλάνο, που ξέρει τι επιζητά στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που η πράσινη διοίκηση επιθυμεί να του ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιο.

Χτίσιμο από την αρχή

Κάτι που επιθυμεί και ο Φερέιρα, καθώς έχει δηλώσει πως του χρόνου θα χτίσει αυτός την ομάδα και θα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι τώρα. Αλλωστε δείγματα μέσα σε τρεισήμισι μήνες έχει δείξει και μάλιστα πολύ θετικά...

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

24/11/10

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα

0-3

Τσάμπιονς Λιγκ

28/11/10

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός

0-2

Πρωτάθλημα

04/12/10

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός

2-0

Πρωτάθλημα

07/12/10

Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός

3-1

Τσάμπιονς Λιγκ

12/12/10

Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός

0-0

Πρωτάθλημα

18/12/10

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου

0-1

Πρωτάθλημα

22/12/10

Παναθηναϊκός – Τρίκαλα

3-2

Κύπελλο

04/01/11

Ξάνθη - Παναθηναϊκός

0-2

Πρωτάθλημα

08/01/11

Παναθηναϊκός - Αρης

1-0

Πρωτάθλημα

16/01/11

Παναθηναϊκός - Καβάλα

4-2

Πρωτάθλημα

19/01/11

Παναθηναϊκός - AEK

0-2

Κύπελλο

23/01/11

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

1-1

Πρωτάθλημα

29/01/11

Παναθηναϊκός – Εργοτέλης

2-0

Πρωτάθλημα

02/02/11

AEK - Παναθηναϊκός

2-3

Κύπελλο

06/02/11

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

0-1

Πρωτάθλημα

13/02/11

Παναθηναϊκός - AEK

3-1

Πρωτάθλημα

19/02/11

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

2-1

Πρωτάθλημα

26/02/11

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

1-1

Πρωτάθλημα

ΝΙΚΕΣ 10

ΙΣΟΠΑΛΙΑ 3

ΗΤΤΕΣ 5

ΓΚΟΛ 27-20


Πηγή gazzetta,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...