ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χαλπερίν: «Ποτέ τέτοια αυτοπεποίθηση»

Διαφορά αυτοπεποίθησης σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια διακρίνει ο Γιοτάμ Χαλπερίν στον φετινό Ολυμπιακό και αυτό τον κάνει να αισιοδοξεί πως η ομάδα του όχι απλώς θα φτάσει ξανά στο φάιναλ φορ, αλλά αυτή τη φορά θα ανέβει και στην κορυφή της Ευρώπης. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα κι έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πάμε καλά, αλλά ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Τα κρίσιμα παιχνίδια είναι μπροστά μας», δήλωσε ο Ισραηλινός σούτινγκ γκαρντ εν όψει των αναμετρήσεων με τη Σιένα. 

Χαλπερίν: «Ποτέ τέτοια αυτοπεποίθηση»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χαλπερίν στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: 

Πώς αξιολογείς τη σεζόν του Ολυμπιακού ως τώρα; 

«Στην αρχή της περιόδου είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε. Τώρα, όπως όλες οι ομάδες, είμαστε μαζί έξι μήνες και σταδιακά έχουμε βελτιωθεί. Ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση των ομίλων και στο Top 16, ενώ είμαστε πρώτοι και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια, μέχρι τώρα πάμε καλά. Όμως η κρίσιμη περίοδος και τα σημαντικά παιχνίδια είναι μπροστά μας κι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα». 

Ποιες αλλαγές εντοπίζει σε σχέση με τις προηγούμενες δύο σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στο φάιναλ φορ; 

«Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση φέτος. Πέρυσι είχαμε εξίσου καλή ομάδα και σπουδαίους παίκτες. Είναι η τρίτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό και για κάποιον λόγο αισθάνομαι ότι έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα. Σαν ομάδα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Όλες οι ομάδες έχουν ατομικό ταλέντο, αλλά στο τέλος η ομάδα είναι αυτή που νικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάθε παίκτης είναι έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό». 

Τι πιστεύεις για την αντίπαλό σας στα προημιτελικά, τη Σιένα; 

«Είναι μία ομάδα που πάντα παρουσιάζεται δυνατή στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλά οργανωμένη, έχει έναν εξαιρετικό προπονητή που εργάζεται εκεί πολλά χρόνια, είναι μία έμπειρη ομάδα και αυτό την κάνει επικίνδυνη. Πιστεύω πως θα γίνει μία μακρά και ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων. Η Σιένα είναι έξυπνος και επικίνδυνος αντίπαλος, συνεπώς εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί μπορούν να αλλάξουν το μομέντουμ ανά πάσα στιγμή». 

Αποτελεί έκπληξη για σένα ότι κατάφερε να φτάσει ως εδώ χωρίς τον καλύτερο παίκτη της, τον Μπο ΜακΚάλεμπ; 

«Συμμετείχαν σε έναν δύσκολο όμιλο με την Εφές Πίλσεν, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτιζάν, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ποιες ομάδες θα προκρίνονταν, θα έλεγα πως θα τα καταφέρει η Σιένα μαζί με τη Ρεάλ. Άρα δεν ήταν έκπληξη για μένα και αυτό γιατί η Σιένα ξέρει πώς να σταθεί στις κρίσιμες στιγμές. Πριν από τρία χρόνια, όταν έπαιζα στη Μακάμπι, τους αντιμετωπίσαμε στο φάιναλ φορ και μας δυσκόλεψαν πολύ. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται ακόμη στην ομάδα, άρα δεν αποτελεί έκπληξη για μένα που βρίσκονται ξανά εδώ». 

Τι ξεχωρίζεις περισσότερο στη Σιένα; 

«Είναι μια σκληρή ομάδα και αυτό πηγάζει κυρίως από την άμυνά της. Οι τίτλοι κερδίζονται μέσα από την καλή άμυνα και η Σιένα είναι μία ομάδα που παίζει εξαιρετική άμυνα. Έχουν καλές αλληλοκαλύψεις και η άμυνά τους είναι το κλειδί. Κάνουν τα πράγματα που μετατρέπουν μια καλή ομάδα σε σπουδαία». 

Επίσης κέρδισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας φέτος. 

«Αν και οι δύο ομάδες είχαν ήδη προκριθεί και δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει η κατάταξή τους, κανένας δεν περίμενε πως θα κέρδιζε η Σιένα με διαφορά 18 πόντων και αυτό δείχνει το χαρακτήρα που έχει σαν ομάδα. Είναι μία ομάδα που είναι πάντα έτοιμη και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ανέκαθεν γνωρίζαμε πως η Σιένα είναι δυνατή στην έδρα της, αλλά έδειξαν χαρακτήρα και εκτός έδρας. Αυτό μας λέει πως κάθε παιχνίδι της σειράς στα προημιτελικά θα είναι δύσκολο». 

Τι σε διδάσκει η εμπειρία για μία σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες; 

«Το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να είναι ατού, αλλά μπορεί να γίνει και μειονέκτημα. Τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και για τις δύο ομάδες. Αν παίξουμε επιθετικά και σκληρά για 80 λεπτά σε αυτά τα δύο ματς ως ομάδα, θα είναι πολύ σημαντικό για μας. Όπως είπα, η σειρά μπορεί να είναι μακρά. Η ομάδα που θα είναι πιο έτοιμη και θα έχει παίκτες που θα προσφέρουν στο παρκέ θα είναι και αυτή που θα κερδίσει».

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...