ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Και στο τέλος κερδίζει η... Ίντερ!

Και στο τέλος κερδίζει η... Ίντερ!
Οι Γερμανοί έχουν συνηθίσει τις ανατροπές, η Ίντερ όμως τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Οι Νερατζούρι γύρισαν ένα χαμένο παιχνίδι στο τέλος, κέρδισαν με 3-2 και πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League! Πρόκριση και η Γιουνάιτεντ, 2-1 τη Μαρσέιγ.Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και σέρβιρε τα άλλα δύο, η Ίντερ έκανε απίστευτη και ολική ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν και την πέταξε έξω από τους «8« του Champions League. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης που ομάδα που έχει χάσει εντός έδρας στο πρώτο σκέλος, ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση και προκρίνεται. Η άλλη ήταν την σεζόν 1995-96 όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε στους «4» τον Αγιαξ στην Ολλανδία (0-1), όμως στην ρεβάνς ηττήθηκε με 0-3. Οι Νερατζούρι, που πέρυσι πήραν τον τίτλο κόντρα στους Βαυαρούς στον τελικό, είναι η μοναδική ιταλική που δεν είπε arrivederci στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ παράλληλα στέρησε από τους Γερμανούς τη δυνατότητα να έχουν δύο εκπροσώπους στους «8» μετά από εννιά χρόνια. Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, η Μπάγερν είπε «αντίο» στο τελευταίο τρόπαιο που διεκδικούσε, ενώ από την άλλοι οι παίκτες του Λεονάρντο μπορούν ακόμα να ονειρεύονται...

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς φαν Γκάαλ): Κραφτ, Λαμ, Πράνιτς, Μπρένο, Φαν Μπούιτεν (70' Μπαντστούμπερ), Σβαϊνστάιγκερ, Λουίζ Γκουστάβο, Ριμπερί, Ρόμπεν (68' Αλτιντοπ), Μίλερ, Γκόμες.

Ίντερ (Λεονάρντο): Σέζαρ, Κίβου (86' Ναγκατόμο), Μαϊκόν, Ρανόκια, Λούσιο, Μότα, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (51' Κουτίνιο), Σνάιντερ, Πάντεφ, Ετό.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)


Μεξικάνικη πρόκριση!
Πέμπτη σερί χρονιά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League, με τους Άγγλους να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Τσιτσαρίτο. Ο Μεξικάνος πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-1 και έτσι η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεπέρασε το εμπόδιο των πρωταθλητών Γαλλίας.

Με το καλημέρα του αγώνα, ο Τσιτσαρίτο άνοιξε το σκορ όταν μετά από γύρισμα του Ρούνεϊ έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του Μανταντά. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 9’ αλλά ο Ζινιάκ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν απέναντι από τον Φαν Ντερ Σαρ έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα. Κάποια λάθη της γαλλικής άμυνας έφεραν σε θέση βολής τους Τσιτσαρίτο και Ρούνεϊ, όμως η Μάντσεστερ δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Από το 25’ και μετά, η Μαρσέιγ ανέβασε ρυθμούς και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ! Η κεφαλιά, όμως, του Ντιαβαρά στο 36’ και το σουτ του Ρεμί στο 42’ έφυγαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Φαν Ντερ Σαρ, ο οποίος ενδιάμεσα είχε αποκρούσει δύσκολα ένα μακρινό σουτ του Σεϊρού.

Οι φάσεις έλειψαν από το δεύτερο ημίχρονο, με την Γιουνάιτεντ πάντως να έχει τον έλεγχο και να μην απειλείται ιδιαίτερα. Όσο, όμως, το παιχνίδι ήταν στο 1-0, όλα ήταν ανοικτά. Το σουτ του Σεϊρού στο 74’ μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Φαν Ντερ Σαρ, ήταν όμως ένα καμπανάκι το οποίο οι Άγγλοι το άκουσαν! Και αυτό γιατί στο επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0 με σκόρερ τον Τσιτσαρίτο, σε μία φάση πανομοιότυπη με το πρώτο γκολ. Ο Βαλένσια έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Μεξικανός από κοντά έφερε την Γιουνάιτεντ μια ανάσα από τους «8».

Οι Γάλλοι, πάντως, δεν παράτησαν το παιχνίδι και πίεσαν μήπως και καταφέρουν το… ακατόρθωτο. Στο 82’, ο Μπράουν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το 2-1 έβαλε ξανά την Μαρσέιγ στο παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας πάλεψαν μέχρι τέλους, όμως η Γιουνάιτεντ κράτησε και πέρασε στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Μπράουν, Σμάλινγκ, Ο'Σέι (37' Ράφαελ, 70' Φάμπιο), Κάρικ, Φλέτσερ, Νάνι (62' Βαλένσια), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Τσιτσαρίτο

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Ταϊβό, Χάιντζε, Ντιαβαρά, Φανί, Σεϊρού, Λούτσο, Μπιά (80' Τζ. Αγιού), Αγιού, Ζινιάκ (69' Βαλμπιενά), Ρεμί

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...