ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Άγιαξ στην Ελλάδα!

Ο Άγιαξ στην Ελλάδα!
Για πρώτη φορά ο Άγιαξ κάνει άνοιγμα εκτός Ολλανδίας στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι η χώρα που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα φιλοξενήσει ακαδημίες του. To gazzetta.gr βρέθηκε στο Άμστερνταμ και σας παρουσιάζει το πλάνο!

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε και η «Ajax Hellas Youth Academy» είναι έτοιμη να μεταφέρει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του «Αίαντα».

Η... ασίστ του Άγιαξ δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μια λαμπρή τελετή στο Άμστερνταμ και η «Ajax Hellas Youth Academy» είναι έτοιμη για γκολ πενταετίας. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο «Άιαντας» αποφασίζει να μοιραστεί τα μυστικά του, την ποδοσφαιρική του κουλτούρα, φιλοσοφία και να στείλει μήνυμα για το πώς πρέπει να διδάσκεται το ποδόσφαιρο.

Το έδαφος πρόσφορο, οι συνθήκες το απαιτούσαν και η κρίση δεν δείχνει ικανή να χαλάσει ένα φιλόδοξο πλάνο, για το οποίο οι Ολλανδοί μελέτησαν καλά και έδωσαν ιδιαίτερο βάρος.

Μάρκο φαν Μπάστεν, Πάτρικ Κλάιφερτ, Γουέσλι Σνάιντερ, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ντένις Μπέργκαμπ, είναι κάποια από τα... λιγοστά ονόματα που βγήκαν από τις ακαδημίες του Άγιαξ και η «Ajax Hellas Youth Academy» φιλοδοξεί να... συνεχίσει το γαϊτανάκι με σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η φιλοσοφία, η κουλτούρα, αλλά και πράγματα που κάνουν τους Ολλανδούς κορυφαίους στο είδος τους, θα μεταδίδονται στην Ελλάδα και η εταιρεία «Greek All Star Consultancy» είναι έτοιμη για την υπέρβαση!

Παράγοντες του Άγιαξ, διευθυντές ακαδημιών έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση για την επισημοποίηση της συμφωνίας και ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Καζιάνης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη... στροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η βάση θα είναι στην Κέρκυρα, αλλά ακαδημίες θα υπάρχουν σε 15 μέρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο υπεύθυνος ακαδημιών του Άγιαξ, Εντ φαν Σάικ, ο διευθυντής των ακαδημιών, Γιαν Όλντε Ρίκερινγκ και ο τεχνικός διευθυντής της «Ajax Hellas Youth Academy», Ιωάννης Κωτσής.

Καζιάνης: «Ταλέντο υπάρχει, όχι υποδομές»

«Έχουμε ταλέντα στην Ελλάδα, αλλά μας λείπουν οι υποδομές για να τα προπονήσουμε με τον σωστό τρόπο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η συνεργασία με τον Άγιαξ είναι τόσο σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άγιαξ είναι παγκοσμίως γνωστός για τις ξεχωριστές ακαδημίες του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Άγιαξ, για να μπορέσουμε να έχουμε και εμείς τη δική μας ακαδημία.

Η επόμενη γενιά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών θα μπορέσει να δημιουργήσει μια στροφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χάρη στη μοναδική προπόνηση του Άγιαξ. Η ελληνική προέλευση του ονόματος του Άγιαξ και οι Έλληνες που έπαιξαν με τη φανέλα του Άγιαξ στο παρελθόν, δημιούργησαν ένα φυσικό δέσιμο ανάμεσα στον Άγιαξ και την Ελλάδα. Η «Ajax Hellas Youth Academy» θα αυξήσει τη δημοφιλία του Άγιαξ στην Ελλάδα» ήταν το σχόλιο του προέδρου της εταιρείας, Γιώργου Καζιάνη.

Ο πρόεδρος της «Greek All Star Consultancy» στάθηκε στην οικονομική κρίση και στο αν ευνοεί τη δημιουργία νέων ποδοσφαιριστών επισημαίνοντας: «Βεβαίως και επηρεάζει, διότι σήμερα το ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν διαθέτει τα χρήματα για την αγορά παικτών όπως παλιά. Άρα δημιουργείται η ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητών, διά μέσου της σωστής εκπαίδευσης των ακαδημιών, πόσο μάλλον όταν αυτή η ακαδημία είναι η κορυφαία στον κόσμο».

Στο νησί των Φαιάκων!

H βάση θα είναι η Κέρκυρα, ωστόσο οι φιλοδοξίες είναι πολλές, κάτι που τόνισε και ο Γιώργος Καζιάνης: «Στόχος μας είναι να έχουμε ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην Κύπρο, αλλά για να επιτευχθεί ο σκοπός μας θα πρέπει να αρχίσει από τη βάση. Η βάση μας είναι το νησί της Κέρκυρας. Οι εγκαταστάσεις μας στην Κέρκυρα είναι το σπίτι του "Αίαντα", όπου κάθε σχολή πρόκειται να φιλοξενηθεί για την ετήσια αποτίμηση και κατά τη διάρκεια σημαντικών διεθνών τουρνουά.

Εμείς θα ξεκινήσουμε από την Αθήνα και θα πάμε βήμα-βήμα στην επέκτασή μας μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε για το δίκτυο δεδομένων μας, από 15 ακαδημίες στην Ελλάδα και την Κύπρο».

«Άμεση επαφή και σεβασμός»

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο απαιτεί συγκέντρωση και σωστές κινήσεις. ο Άγιαξ θα παρακολουθεί στενά, κάτι που αποτελεί και εγγύηση για αυτό το άνοιγμα στην Ελλάδα. Αυτό άλλωστε τόνισε και ο υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας, Έντι φαν Σάικ, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της «Ajax Hellas Youth Academy», Ιωάννης Κωτσής.

Μάλιστα, ο τελευταίος στάθηκε και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι εκπαιδευτές προπονητές: «Οπωσδήποτε, αυτό είναι κάτι απαραίτητο και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δυο τομείς α) τους Έλληνες προπονητές που θα δουλεύουν σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα προπόνησης.

β) Ο τεχνικός διευθυντής της AJAX HELLAS YOUTH ACADEMY, ο οποίος θα παρακολουθεί τις συνεργαζόμενες ακαδημίες και θα είναι σε άμεση επαφή και συνεργασία με τον υπεύθυνο του Ajax Academy τηρώντας το training manual που έχει οριστεί» και κατέληξε για την προτεραιότητα των ακαδημιών:«Ο βασικός κανόνας για έναν παίκτη δεν είναι απλά να μάθει να έχει τη σωστή θέση στο γήπεδο, αλλά να μπορεί να αναπτύξει το αίσθημα της ομαδικότητας. Αυτά τα πράγματα μπορούν και πρέπει να διδαχθούν σε νεαρή ηλικία. Ο τρόπος που το παιδί σέβεται τον προπονητή του, ο τρόπος που σέβεται τους συμπαίκτες του και ειδικότερα, ο τρόπος που σέβεται τη φύση του αθλήματος είναι κομμάτι της φιλοσοφίας του Άγιαξ και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης στις Ακαδημίες AJAX HELLAS».

Ο Έντι φαν Σάικ από την πλευρά του τόνισε: «Θα φέρνουμε τους Έλληνες προπονητές στο Άμστερνταμ τακτικά για τα επόμενα χρόνια και επίσης θα πάμε στην Ελλάδα να τους στηρίξουμε στη δουλειά που θα κάνουν στην ακαδημία.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για τη μοναδική προπόνηση του Άγιαξ. Η διαδικτυακή ακαδημία του Άγιαξ είναι μια πλούσια πηγή με υλικό για δουλειά και τα DVD με τους δικούς μας τρόπους προπόνησης μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες προπονητές».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...