ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

«Οι Έλληνες με σέβονται...»

 «Οι Έλληνες με σέβονται...»

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός στο deia.com:

Για την κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό και το πώς αισθάνονται για αυτόν στη Ελλάδα: «Στην Ελλάδα με σέβονται για τη δουλειά μου, ειδικά μετά την κατάκτηση του νταμπλ πριν από δύο χρόνια. Φέτος, το να κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο ήταν πολύ σημαντικό. Αρχικά γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός πέρσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση».

Για το στοιχείο που έκανε τη διαφορά: «Πριν από δύο χρόνια κατακτήσαμε τον τίτλο επίσης τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Δεν είχαμε απώλειες με ομάδες από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας».

Για τις διαφορές ελληνικού και ισπανικού πρωταθλήματος: «Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το ισπανικό, αλλά το να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα είναι πάντα δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός και εμείς είμαστε πάντα φαβορί, αλλά και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης είναι δύσκολοι αντίπαλοι».

Για το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού: «Παίζαμε σε πιο γρήγορο ρυθμό από τις υπόλοιπες ομάδες. Στην επίθεση πάντα προσπαθούσαμε να κυριαρχήσουμε του αντιπάλου μας, επειδή είμαστε ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί τον έλεγχο της μπάλας. Ακόμα και όταν δεν έχουμε την κατοχή, ωστόσο, η πίεση που ασκούσαμε ήταν υψηλή. Αφήναμε πολύ χώρο πίσω από την άμυνά μας και σχεδόν πάντα χρησιμοποιούσαμε το σύστημα των αντεπιθέσεων».

Για το πόσο ανάγκη είχε ο ίδιος τον τίτλο, μετά την αποτυχημένη χρονιά με τη Βιγιαρεάλ: «Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη ανάγκη το πρωτάθλημα από εμένα, ύστερα από μια τόσο δύσκολη χρονιά όπως η περσινή».

Για τις διαφορές των ελληνικών ομάδων με τις ισπανικές: «Το κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το πάθος. Ο κόσμος θέλει να δώσεις και την ψυχή σου σε αυτό, ενώ και τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν πάντα κάτω από τεράστιο άγχος».

Για την προσαρμογή του στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και της Ελλάδας: «Δεν γίνεται να αλλάξεις και πολύ. Προσαρμόζεσαι σε αυτό που χρειάζεται, αλλά ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του αρκετούς ποδοσφαιριστές που ξέρω από την Ισπανία, όπως ο Φουστέρ, ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα και ο Μοϊσές, κάτι που με βοήθησε».

Για το αν κατάφερε να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό: «Μου αρέσει πολύ να παίζουν οι ομάδες μου θεαματικό ποδόσφαιρο, αρκεί αυτό να συνδυάζεται με νίκες. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε πρέπει να βρεις μια άλλη συνταγή που θα ταιριάζει με την ομάδα».

Για το ποιους παίκτες θα πρότεινε στις ισπανικές ομάδες: «Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, ο Μέλμπεργκ, ο Μοδέστο, ο Τοροσίδης, ο Μιραλάς, ο Φουστέρ, ο Ιμπαγάσα, χωρίς αμφιβολία, όλος ο Ολυμπιακός ενώ και πολλές ακόμα ομάδες έχουν καλούς παίκτες, όπως η ΑΕΚ τον Σκόκο και ο ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια».

Για το αν πιστεύει ότι πέρασε απαρατήρητη από άλλες ισπανικές ομάδες η επιτυχία του στην Ελλάδα: «Όλο και περισσότεροι προπονητές επιτυγχάνουν καθημερινά. Το να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα είναι καλό για σένα, αλλά όχι και για όσα μπορεί να έρθουν στο μέλλον. Το να είσαι ικανός να αντεπεξέλθεις σε μία πρόκληση φυσικά και μετράει».

Για το τι έχει αλλάξει στη ζωή του στην Αθήνα: «Έχει έρθει μια μεγάλη αλλαγή για εμένα. Ελπίζω να είναι καλό».

Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή του στην Μπιλμπάο: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ένα θέμα που θέλω να το αφήσω στο περιθώριο».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...