ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τα φαβορί που έγιναν αουτσάιντερ

Με τα δεδομένα σε βάρος τους, Μίλαν και Βαλένθια καλούνται να διορθώσουν το λάθος που έκαναν στο σπίτι τους. Η Τότεναμ φιλοξενεί τους «ροσονέρι» στο Λονδίνο με προίκα το 1-0 στο Μιλάνο, ενώ το 1-1 στο «Μεστάγια» δίνει τον πρώτο λόγο στη Σάλκε έναντι των «νυχτερίδων». 
Τα φαβορί που έγιναν αουτσάιντερ


Τότεναμ-Μίλαν (0-1) 

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έχει η Τότεναμ έναντι της Μίλαν, αφού η νίκη με 1-0 στο «Σαν Σίρο» χάρη στο γκολ του Πίτερ Κράουτς αποτελεί μία καλή «προίκα» για τη ρεβάνς στο Λονδίνο. 

Τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά έμειναν στο 3-3 με τη Γουλβς το Σάββατο και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν μία θέση στην τετράδα της Premiership. O Χάρι Ρέντναπ είδε τον Γκάρεθ Μπέιλ να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να αγωνίζεται για 20 λεπτά ως αλλαγή, ενώ και ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ είναι πλέον καλά μετά τον μυϊκό τραυματισμό του στη γάμπα. 

Οι «ροσονέρι» προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους στο Τορίνο με 1-0, αλλά ο σκόρερ του αγώνα, Τζενάρο Γκατούζο, θα λείψει λόγω τιμωρίας. Ο «Ρίνο» συμπλήρωσε κάρτες στο ματς του Μιλάνου, ενώ επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών για το επεισόδιο που είχε με τον βοηθό προπονητή της Τότεναμ, Τζο Τζόρνταν. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Αντρέα Πίρλο, Φίλιπο Ιντζάγκι και Μάσιμο Αμπροζίνι, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κέβιν Πράις Μπόατενγκ, ενώ ο Μαρκ Φαν Μπόμελ και ο Αντόνιο Κασάνο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. 

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1972, με την Τότεναμ να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-1 στην Αγγλία και ισοπαλία 1-1 στην Ιταλία. Η Τότεναμ έχει προκριθεί και στις 18 περιπτώσεις που κέρδισε εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα, ενώ η Μίλαν, που έχει μόλις μία νίκη και οκτώ ήττες σε 14 ματς σε αγγλικό έδαφος, μόλις μία φορά κατάφερε να προκριθεί έχοντας χάσει στο πρώτο ματς στην έδρα της. 

Στο όριο των καρτών από πλευράς Μίλαν είναι οι Τζιανλούκα Τζαμπρότα, Λούκα Αντονίνι, Κέβιν Πράις Μπόατενγκ και Ματιέ Φλαμινί, ενώ κανείς παίκτης της Τότεναμ, δεν βρίσκεται στο όριο. 

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο) 
Γήπεδο: «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» 

Σάλκε-Βαλένθια (1-1) 

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης έχει η Σάλκε έναντι της Βαλένθια μετά το 1-1 στον πρώτο αγώνα στο «Μεστάγια». Η γερμανική ομάδα μπορεί να παραπαίει στην Bundesliga και να μην έχει ακόμη εξασφαλίσει τη σωτηρία της, ωστόσο έχει ήδη προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League. Ο Φέλιξ Μάγκατ, που είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 από τη Στουτγκάρδη το Σάββατο, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Λούκας Σμιτς και τον ανέτοιμο Κλάας-Γιαν Χούντελαρ. Στον αντίποδα, η Βαλένθια το Σάββατο νίκησε με 2-1 στη Μαγιόρκα κι έχει εγκατασταθεί στην τρίτη θέση της Primera Division. Ο Ουνάι Έμερι είδε με ικανοποίηση τους Νταβίντ Αλμπέλδα, Χοακίν και Άριτς Αντούριθ να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να επιστρέφουν. Εκτός αποστολής έμειναν μόνο ο Μιγκέλ Μπρίτο και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες. 

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τρίτη σεζόν στην Ευρώπη. Το 1998 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA η Σάλκε είχε πάρει την πρόκριση με νίκη 2-0 στη Γερμανία και ισοπαλία 1-1 στην Ισπανία, ενώ δέκα χρόνια μετά συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League, η αναμέτρηση στο «Μεστάγια» είχε λήξει ισόπαλη 0-0, αλλά στο Γκελζενκίρχεν οι «νυχτερίδες» είχαν επικρατήσει με 1-0. Η Σάλκε έχει προκριθεί στις έξι από τις οκτώ προηγούμενες περιπτώσεις που το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο εκτός έδρας. Η Βαλένθια, που μετρά μία νίκη και επτά ήττες σε δέκα επισκέψεις στη Γερμανία, έχει προκριθεί τέσσερις φορές μετά από ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα της στον πρώτο αγώνα. 

Στο όριο των καρτών από πλευράς Σάλκε είναι οι Κλάας-Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο και από πλευράς Βαλένθια ο Άριτς Αντούριθ. 

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία) 
Γήπεδο: «Φέλτινς Αρένα»

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...