ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι άνθρωποι παίζουν χρυσή μπάλα!!!!!!

Οι άνθρωποι παίζουν χρυσή μπάλα! (video)
Ο Μέσι σκόραρε δύο φορές, ο Τσάβι μία και ο Ινιέστα ήταν ο κινητήριος μοχλός, με τους τρεις καλύτερους του 2010 να οδηγούν την Μπαρτσελόνα στους «8» μετά το 3-1 επί της Άρσεναλ!Εύκολα στα προημιτελικά η Σαχτάρ, 3-0 την Ρόμα!Μόλις στο 4' έχασε την πρώτη της καλύ ευκαιρία η Μπαρτσελόνα, με τον Πέδρο να χάνει στο τετ α τετ από τον Σέζνι. Παρά την γρήγορη φάση, η συνέχεια δεν ήταν όπως στο περσινό ματς καταιγιστική, καθώς η Αρσεναλ δεν ανοίχτηκε ποτέ. Η άμυνα ήταν ψηλά, οι γραμμές κοντά και έτσι οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Στο 16' το φάουλ του Αλβες μπλόκαρε ο Σέζνι, ο οποίος δύο λεπτά μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Αλμούνια. Οσο η ώρα περνούσε το γήπεδο έγερνε όλο και πιο πολύ με αποτέλεσμα από το 25' η κατοχή να είναι 68%-32%. Στο 28' ο Πέδρο απείλησε ξανά με το αριστερό πλάσε του να περνάει άουτ, ενώ στο 33' ο Μπουζάκα δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε καθαρό ανατροπή του Μέσι από τον Ντιαμπί μέσα στην περιοχή. Στο ίδιο λεπτό ο Βίγια δεν έπιασε καλά το σουτ, ενώ η πίεση γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη.

Ο Μπουσκέτς, που ξεκίνησε σε θέση στόπερ, προωθήθηκε στο κέντρο για να περνάει μπάλες μπροστά και πίσω έμειναν μόνο ο αμυντικογενής, Μασεράνο και ο Αμπιντάλ. Στο 36' οι Καταλανοί είχαν δοκάρι με τον Αντριάνο από αριστερά, μετά από ωραίο άνοιγμα του Βίγια, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέσι έκανε ωραία ενέργεια, ελευθερώθηκε και σούταρε πάνω στον Αλμούνια. Ενα λεπτό μετά το σκορ άνοιξε! Μετά από πάσα του Ινιέστα στο όριο του οφσάιντ, ο Μέσι τσίμπησε με απίστευτο τρόπο τη μπάλα πάνω από τον Ισπανό τερματοφύλακα και σκόραρε στην κενή εστία με βολέ (1-0).

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την Αρσεναλ. Στο 51' βγήκε για πρώτη φορά σε ολοκληρωμένη κόντρα και κέρδισε κόρνερ και από την εκτέλεση του Νασρί, ο Μπουσκέτς πέτυχε με κεφαλιά αυτογκόλ για το 1-1. Η εξέλιξη αυτή ενεργοποίησε σε τεράστιο βαθμό την Μπαρτσελόνα, η οποία πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Στο 54' ο Βίγια βρέθηκε μόνος του όμως δεν πρόλαβε σουτάρει και δύο λεπτά μετά οι Μπλαουγκράνα πήραν το πάνω χέρι 100%. Αυτή τη δυνατότητα την έδωσε ο Φαν Πέρσι, ο οποίος συνέχισε τη φάση αν και είχε σφυρίξει ο Μπουζάκα, είδε δεύτερη κίτρινη (η πρώτη για χτύπημα στον Ντάνι Αλβες στο πρώτο μέρος) και άφησε πολύ ανόητα την ομάδα του με δέκα παίκτες! Σε αυτή τη φάση ο Ελβετός εξάντλησε την αυστηρότητά του.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπαρτσελόνα μετέφερε στα 3/4 του γηπέδου τον αγώνα και έπνιξε την Αρσεναλ, η οποία άντεξε για ένα τέταρτο. Στο 58' ο Βίγια έκανε κοντινό σουτ για να αποκρούσει ο Αλμούνια, στο 60' ο Αλβες σούταρε ψηλά από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 67' ξανά ο Βίγια είδε τον Αλμούνια να τον νικάει. Στο 69' η Μπαρτσελόνα ξεκλείδωσε την άμυνα των Λονδρέζων για δεύτερη φορά. Ο Ινιέστα έκανε εξαιρετική προσπάθεια μπαίνοντας κάθετα, ο Βίγια τσίμπησε τη μπάλα μπροστά και ο Τσάβι που βρέθηκε μόνος του δεν αστόχησε, γράφοντας το 2-1! Ενα λεπτό μετά αποδείχθηκε η απόλυτη κατάρρευση. Ο Τσάβι πέρασε στον Βίγια, τον οποίο ανέτρεψε ο Κονσιελνί και ο Μπουζάκα έδειξε τη βούλα.

Περισσότερα σε λίγο...

Με... 13άρι στους «8»

Η πρόκριση είχε χαθεί στην Ρώμη, και στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της. Οι Ουκρανοί διεύρυναν το εντός έδρας ευρωπαϊκό σερί στα 13 ματς, επιβλήθηκαν και στον επαναληπτικό, αυτή τη φορά με 3-0 και για πρώτη φορά στην ιστορία τους βρέθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με επιθετικούς προσανατολισμούς η Ρόμα, Μποριέλο και Βούτσινιτς στην επίθεση των Ιταλών, με τον Τότι να μένει στον πάγκο. Έτσι, μπήκε δυνατά, πίεσε, αλλά δεν τα πήγε το ίδια καλά και στην τελική προσπάθεια, με τον Ρίσε στο 10’ και τον Περότα στο 12’ να μην μπορούν να σκοράρουν. Αντίθετα, η Σαχτάρ στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να «παγώσει» τους Ιταλούς και με τον Χούμπσμαν στο 18’ να πετυχαίνει το 1-0. Η Ρόμα δεν τα παράτησε, ο Μποριέλο ήταν ορεξάτος, η άμυνα της Σαχτάρ είχε κενά και στο 28’ ο Ιταλός θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή από τον Μικιταριάν. Ωστόσο, ο Ιταλός νικήθηκε από τον Πιατόφ και κάπου εκεί…. Γκρεμίστηκαν και οι όποιες ελπίδες των Ιταλών για πρόκριση. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μεξές, ο οποίος στο 41’ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Ντε Ρόσι θα χτυπήσει τον Σρνα, μπορεί να είδε όλο το… γήπεδο την αγκωνιά, ο Γουέμπ όμως «έκλεισε» τα μάτια και η Ρόμα γλίτωσε ακόμα μια αποβολή.

Στην επανάληψη η Σαχτάρ μπήκε δυνατά για να «σφραγίσει» την είσοδό της στους «8», το πέτυχε σχετικά νωρίς, αφού στο 58’ ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Γουίλιαν από την ασίστ του πρώτου γκολ μετατράπηκε σε σκόρερ και με πλασέ πέτυχε το 2-0. Ο Μοντέλα έβγαλε από το ματς τον Βούτσινιτς, ήθελε να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, οι Ουκρανοί είχαν τον ρυθμό, δεν απειλήθηκαν, όμως εκμεταλλεύθηκαν για ακόμα μια φορά το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 87’ ο Εντουάρντο θα διαμορφώσει το 3-0.

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Ντάγκλας Κόστα (60΄ Εντουάρντο), Ζάντσον, Γουϊλιαν, Μχιταριάν (67΄ Αλεξ Τεϊσέιρα), Λουϊς Αντριάνο (75΄ Μορένο)

Ρόμα (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ντόνι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Ταντέι (46΄ Ρόζι), Ντε Ρόσι, Περότα (86΄ Καπράρι), Πιζάρο, Βούτσινιτς (65΄ Μπρίγκι), Μποριέλο

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...