ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πάτα… play!

Πάτα… play!

Εν μέσω ανακρίσεων, κασετών και καταγγελιών, υπάρχει κι ένα πρωτάθλημα! Όσο αξιόπιστο μπορεί, πλέον, να θεωρείται και με όσους απέμειναν να το στηρίζουν. Η 26η αγωνιστική της Super League έχει παιχνίδια ζωής ή θανάτου, αληθινά ντέρμπι, κρίσιμα βαθμολογικά ματς και ανοίγει από Τρίπολη και Σέρρες, με τον αγώνα Ηρακλή-Παναθηναϊκού (19:30, NS2) να ξεχωρίζει στο πρώτο μέρος της.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Είναι φυσιολογικό σε όλα τα παιχνίδια το ενδιαφέρον να μονοπωλείται από τα όσα προέκυψαν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται και όσα προκύπτουν καθημερινά. Πολύ περισσότερο, είναι αναμενόμενο στα παιχνίδια που υπάρχει κάποιος από τους άμεσα εμπλεκόμενους, όπως στο συγκεκριμένο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι δύσκολο να φανεί ανεπηρέαστος από τη φιλολογία γύρω από τον Αχιλλέα Μπέο, κάτι που βολεύει τον Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι καίγονται για τη νίκη, αφού βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζονται βαθμούς για να ελπίζουν σε σωτηρία.

STATUS: Να το παίξω σε κασέτα??
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Αστέρα Τρίπολης
GROUP: Νέοι στο κουρμπέτι!

Η προϊστορία είναι πολύ μικρή. Μόλις ένα παιχνίδι έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, εκείνο του πρώτου γύρου. Ο Αστέρας προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου ισοφάρισε αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο και η μοναδική είδηση που υπάρχει απ’ το παιχνίδι του περασμένου Νοεμβρίου, είναι πως στον πάγκο των δύο ομάδων τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Σάκης Τσιώλης έχουν απομακρυνθεί, συνεπώς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα απ’ ό,τι είχε συμβεί στον πρώτο αγώνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μήτσιος, Φαντόπουλος, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Φυτανίδης είναι τιμωρημένος και θα απουσιάζει, όπως και οι τραυματισμένοι Ματούσιακ και Καρέρα. Οι Μόνχε, Μητρόπουλος και Καπετάνος έμειναν εκτός αποστολής από τον Μάκη Κατσαβάκη.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Όσο κι αν τα πλέι οφ εισήλθαν στο ελληνικό πρωτάθλημα με στόχο να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, υπάρχουν παιχνίδια που μοιάζουν με αγγαρεία. Ο Πανσερραϊκός δεν έχει ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, η Ξάνθη δύσκολα θα κινδυνέψει και ακόμα πιο δύσκολα θα μπει στην πεντάδα για τα πλέι οφ, συνεπώς το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε καν για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Μοναδικό κίνητρο είναι για τους μεν γηπεδούχους να κερδίσουν μετά από 3,5 μήνες, για τους δε φιλοξενούμενους να επικρατήσουν έπειτα από δύο μήνες μακριά από την έδρα τους.

STATUS: Άντε, να τελειώνουμε!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Σερρών
GROUP: Άλλαξα κι εγώ προπονητή!

Ο Χρήστος Πανόπουλος έχει το όνομα και φρόντισε να το επαληθεύσει και τη φετινή σεζόν, μέχρι να δει χαρά με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης δεν μπορεί να αισθάνεται αδικημένος στη μεταξύ τους κόντρα, αφού αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τον Μότσιλα Βούκοτιτς και να πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Παύλο Δημητρίου. Ο Σέρβος τεχνικός έμεινε στις Σέρρες δύο μήνες και δέκα μέρες και δεν κατάφερε σε έξι παιχνίδια να κερδίσει. Το μόνο που θα έχει να θυμάται είναι η λευκή ισοπαλία που απέσπασε ο Πανσερραϊκός επί των ημερών του στην Καβάλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Γιάχος, Δημητριάδης, Ποντίκης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι τιμωρημένοι Άμο και Μπέλιτς θα απουσιάσουν για τον Πανσερραϊκό.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη… Ε, κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός πρέπει να τον… πιάσει αυτόν τον κλέφτη! Οι πράσινοι θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν. Ο δικέφαλος του βορρά είχε μείνει τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη μετά το χαμένο ντέρμπι με τον Άρη, όπως και οι πράσινοι μετά το ματς στο Καραϊσκάκη. Λογικά στο Καυταντζόγλειο θα παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι σε σχέση με τη Λάρισα, όμως έχουν απέναντί τους μια ομάδα με εξαιρετική ψυχολογία μετά το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε εξαιρετική κατάσταση, αφού μετράει έξι σερί παιχνίδια χωρίς ήττα.

STATUS: Τρίτωσε το κακό!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: Ηρακλάρα βάλε ένα γκολ!

Έχει μια από τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις του πρωταθλήματος. Δεν του φαίνεται, κυρίως επειδή εντός έδρας έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Ολυμπιακό και έχει ηττηθεί μόλις μια φορά. Το πρόβλημα για τον Ηρακλή ξεκινάει με τη… μηδενική παράδοση που έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Καυταντζόγλειο. Ο γηραιός έχει να σκοράρει σε εντός έδρας ματς με το τριφύλλι από το 2006 και σε ολόκληρη τη δεκαετία έχει πετύχει συνολικά τέσσερα γκολ σε έντεκα παιχνίδια. Πέρυσι το σκορ ήταν 0-1, όπως το 2007 και το 2006, ενώ το 2009 οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Τάτσης, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Χοσέμι, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία και Σολτάνι. Ο Λέτο είναι τιμωρημένος κι έμεινε στην Αθήνα, όπως και οι Γκοβού και Μπουμσόνγκ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τα μποφόρ ευτυχώς έπεσαν. Στην Ελλάδα γενικότερα, γιατί όταν ο Εργοτέλης αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο, έχει άλλο αέρα! Οι Κρητικοί δεν έχουν ηττηθεί από την ομάδα του Περιστερίου στα τελευταία έξι παιχνίδια που την έχουν αντιμετωπίσει και συνολικά δεν έχουν χάσει ποτέ στο Ηράκλειο από τον Ατρόμητο. Στο συγκεκριμένο ματς η παράδοση πρέπει να υπερκεράσει και το κίνητρο, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς από τους γηπεδούχους.

STATUS: Πήρε τον αέρα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο
GROUP: «2 for 1»!

Η Τετάρτη είναι η ημέρα που έχει καθιερωθεί για τις προσφορές στο σινεμά. Στην προκειμένη περίπτωση, η Τετάρτη παίζει ρόλο στην αναμέτρηση στο Παγκρήτιο και μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα. Αφενός ο Εργοτέλης, έπαιξε πριν λίγες μέρες στην Τούμπα και δεν είναι ομάδα που έχει συνηθίσει να δίνει τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα κι αφετέρου την ερχόμενη Τετάρτη ο Ατρόμητος έχει τη σπουδαία πρόκληση να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου. Κι όσο κι αν ενδιαφέρεται για την παραμονή στην κατηγορία, σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα στριφογυρίζει στο μυαλό των παικτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σταθόπουλος, Μπαλτάς, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Φραγκουλάκης που τραυματίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα απουσιάζει για τον Εργοτέλη. Εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού έχουν τεθεί οι Μιχαηλίδης και Μπαζίντσκι, ενώ ο Τάτος είναι τιμωρημένος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Υπάρχουν παιχνίδια που ξεχωρίζουν για το ηθικό κομμάτι, παιχνίδια που είναι εκ των προτέρων ντέρμπι κι εκείνα που καθορίζουν την ιστορία δύο ομάδων. Τέτοιο είναι το ματς στη Νέα Σμύρνη, όπου Πανιώνιος και Λάρισα παίζουν τη σωτηρία τους. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται σε πιο οριακό σημείο και ενδεχόμενη ήττα θα τους κόψει τα πόδια, τη στιγμή που ο Πανιώνιος έχει πάρει βαθιά ανάσα και γνωρίζει πως αν νικήσει αυτό το ματς, βγάζει νοκ-άουτ έναν ακόμα αντίπαλο και κάνει πλέον άλμα για παραμονή στην κατηγορία.

STATUS: Το ματς της χρονιάς!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (ΝS2)
ΜΕΡΟΣ: Νέας Σμύρνης
GROUP: Φουλ του άσου με λίγο «Χ»!

Οι ενδείξεις για το παιχνίδι είναι ξεκάθαρες. Ο Πανιώνιος δεν έχει ηττηθεί στην έδρα του από το ματς με την Ξάνθη στις 9 Ιανουαρίου. Η Λάρισα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα φέτος εκτός έδρας. Στα τελευταία τέσσερα ματς στη Νέα Σμύρνη, οι κυανέρυθροι έχουν τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Στα τελευταία τρία ματς εκτός έδρας η Λάρισα έχει δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Και για το φινάλε έχουμε την προϊστορία. 15-9-4 υπέρ του Πανιωνίου, με την ΑΕΛ να περνάει πέρυσι με το θριαμβευτικό 3-0 και πρόπερσι να αποσπά ισοπαλία 1-1.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παππάς, Τρύφων, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι τιμωρημένοι Ριέρα και Σάμαρης δεν είναι στη διάθεση του Τάκη Λεμονή. Ο αγνοούμενος Τσιμπάμπα και οι τραυματίες Κατσιαρός, Σίμιτς και Μπλάζεκ θα απουσιάζουν για τη Λάρισα.

ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ

Τα σενάρια είναι ωραία και τα όνειρα καλύτερα, ωστόσο η πραγματικότητα για την ΑΕΚ είναι διαφορετική απ’ ό,τι θα την επιθυμούσαν οι οπαδοί της. Η πραγματικότητα θέλει την Ένωση να παίζει ένα πολύ κρίσιμο ματς με την Καβάλα για τα πλέι οφ και την έξοδο στο Europa League. Η Ένωση με νίκη θα αποσπαστεί από τους «αργοναύτες» και θα διασφαλίσει τη θέση της, τη στιγμή που η Καβάλα θέλει να κάνει ένα ματ, όμοιο με εκείνο που πραγματοποίησε στην Τούμπα πριν δύο αγωνιστικές και να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

STATUS: On ή off?
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Πολλά με λίγα!

Μπορεί η Καβάλα από πέρυσι που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια να κάνει συχνά-πυκνά ζημιές στους μεγάλους και η ΑΕΚ να μην έχει ξεφύγει απ’ τον κανόνα, αφού το 2-1 έγινε το αγαπημένο της σκορ στην πόλη της Μακεδονίας, όμως στην Αθήνα είναι αλλιώς τα πράγματα. Το περυσινό ματς, που διεξήχθη στην ακριβή ημερομηνία με τη φετινή, ήρθε να συνεχίσει την παράδοση που θέλει την Ένωση να κερδίζει εύκολα την Καβάλα εντός έδρας. Είχαν προηγηθεί νίκες με 3-0 και 4-0, ενώ στο σύνολο των αναμετρήσεων η προϊστορία σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι 20-1-0 υπέρ της Ένωσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Βασιλειάδης, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Καφές και Μάκος είναι τιμωρημένοι, αλλά επιστρέφουν Λυμπερόπουλος, Γκέντζογλου και Γιάχιτς. Επιστρέφουν Ντουγκλάο και Καρντόσον, όμως θα απουσιάσει ο τραυματίας Ονουάτσι.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΡΗΣ

Μόλις τα φώτα από την Ευρώπη έσβησαν, ο Άρης έπρεπε να αντιληφθεί πόσο σκοτεινή είναι η ελληνική του πραγματικότητα. Η κατηφόρα εντός συνόρων συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να ταξιδεύει στην Κέρκυρα με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα που θα διώξει τον εφιάλτη της επικίνδυνης ζώνης. Μόνο που το ίδιο θέλουν και οι Φαίακες, που σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί αργότερα να τα παίξουν όλα για όλα απέναντι στον Πανιώνιο σε δύο εβδομάδες. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στους 30 βαθμούς και η ισοπαλία δεν τους βολεύει, αλλά ούτε και τους χαλάει.

STATUS: Κι εσύ εδώ??
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (ΝS3)
ΜΕΡΟΣ: ΕΑΚ Κέρκυρας
GROUP: Σκληρό καρύδι!

Τρεις νίκες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά… Στην Κέρκυρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού ο Άρης δεν έχει καταφέρει ουδέποτε να κερδίσει, είτε στα μεγάλα σαλόνια, είτε στη Β’ Εθνική. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα των δύο ομάδων είναι πως πριν δύο χρόνια κατάφεραν να σκοράρουν (σ.σ. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα), αφού οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους είχαν λήξει με λευκή ισοπαλία. Στον πρώτο γύρο η Κέρκυρα έχασε 2-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και 1-0 από τον Θανάση Τσιώλη, που θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή, στον Βόλο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Πάνου, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Βενέτης και Ιωάννου είναι τιμωρημένοι, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Φλαβίνιο. Εκτός αγώνα είναι ο Τσέζαρεκ που τραυματίστηκε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Πρίττα και Βανγκέλι.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, όμως αυτή τη φορά το κλίμα δε θυμίζει σε τίποτα όσα είχαν γίνει πριν περίπου ένα μήνα. Ούτε τα μέτρα ασφαλείας, οπότε μπορούμε να περιμένουμε τους παράγοντες του Ολυμπιακού να καταφθάσουν φυσιολογικά στο γήπεδο και όχι με στολή… παραλλαγής. Το μεγάλο ντέρμπι που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής θα έχει και την ατμόσφαιρα που του ταιριάζει, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν την πρόκριση για τα ημιτελικά, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι που ίσως τους δώσει την πρόκριση στον τελικό.

STATUS: Περάστε κόσμε!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (ΝS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: Τούμπα
GROUP: Μετράει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα??

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, μέρος τέταρτο! Μετά το ματς πρωταθλήματος, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν 3-0 και τα δύο του κυπέλλου, με το δικέφαλο του βορρά να παίρνει την πανηγυρική πρόκριση στην άδεια Τούμπα, έρχεται το τελευταίο και… λιγότερο ενδιαφέρον ματς. Ένα ντέρμπι πάντα δίνει κίνητρο και προσδοκία, ωστόσο η ανάγκη για βαθμούς και για νίκη βαραίνουν περισσότερο τους γηπεδούχους που έχουν μείνει εκτός πεντάδας και δεν θα ήθελαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να χάσουν έδαφος. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό, όμως η διαφορά των 13 βαθμών από τον Παναθηναϊκό του παρέχει αρκετή ασφάλεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κωνσταντινέας, Γκάγκας, Καρσιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επανέρχονται Τσιρίλο και Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ο Μάκης Χάβος θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Βιεϊρίνια. Εκτός αγώνα είναι οι Μιραλάς και Τοροσίδης, που είναι τιμωρημένοι όπως και ο Ραούλ Μπράβο.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...