ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ένα ντέρμπι, ένα πλεονέκτημα, δύο «αιώνιοι»

Ντέρμπι «αιωνίων» Νο.2
Το σαββατιάτικο ντέρμπι του ΣΕΦ δε θα κρίνει το πρωτάθλημα. Θα κρίνει, όμως, ένα ρεκόρ και πολύ περισσότερο το πλεονέκτημα έδρας. «Ερυθρόλευκο» repeat ή νέο «διπλό»;Κανονικά θα ήταν το τρίτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς. Η ανικανότητα, που οδήγησε στην αναβολή του τελικού κυπέλλου, το έφερε να είναι μόλις το δεύτερο.

Το πρώτο παραμένει αυτό στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός κατάφερε έπειτα από τέσσερα χρόνια να φύγει νικητής (61-65), με τον 35χρονο σήμερα Ράσο Νεστέροβιτς να κάνει εξαιρετική εμφάνιση (17π.), τον Ζόραν Έρτσεγκ να είναι απρόσμενα καλός και τον Βασίλη Σπανούλη, που βρέθηκε αντιμέτωπος με πρώην συμπαίκτες και πρώην εξέδρα, να μην κινείται στα γνώριμα για ντέρμπι «αιωνίων» επίπεδα, αλλά να προσφέρει κι αυτός το κατιτίς του (4π., 6ασ.).

Ο δε Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ έτυχε να έχει με πυρετό και λίγες προπονήσεις τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που ολοκλήρωσε με 0/9 σουτ (0/5δίπ., 0/4τρίπ.), αλλά κι εκτός μάχης τον Άλεκς Μάριτς. Λίγα 24ωρα πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα, με την ατυχία να έχει αλλάξει «στρατόπεδο», αφού ο Νεστέροβιτς τέθηκε εκτός μάχης.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αναγκασμένος να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και να αναζητήσει από άλλον παίκτη όλα όσα του προσέφερε ο Σλοβένος σέντερ, στην προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στο στόχο τους. Ποιος είναι αυτός; Φυσικά η νίκη, αν κι από... μαθητικής πλευράς με τέτοια θα ισοδυναμεί κι ήττα μέχρι 3 πόντους κι όχι μέχρι 4 αφού οι «πράσινοι» έχουν καλύτερη διαφορά επίθεσης με άμυνας. Η πρώτη περίπτωση, πάντως, θα δώσει πολλά περισσότερα από ψυχολογικής πλευράς. Όχι πως η επανάληψη του αήττητου, όπως το 1976.

Για τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, νίκη με +3 θα σημαίνει «ήττα». Το +4 είναι αυτό που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Το θετικό γι' αυτόν είναι πως ακόμη και στην περίπτωση που δε φτάσει στο στόχο του γνωρίζει πως μπορεί αργότερα να ανατρέψει την κατάσταση στο ΣΕΦ, όπως π.χ. πρόπερσι όταν βρέθηκε στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας ή πέρυσι όταν έκλεισε τη σειρά με εκτός έδρας νίκης.

Μόνο που από τις 12/1 κι ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως μπορεί να κάνει το ανάλογο στο ΟΑΚΑ...

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...