ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συμβόλαια... ενωσίτικης τρέλας!

Η υπέρβαση με τον Σκόκο. Η αδιαλλαξία απέναντι στον Μπλάνκο. Η αναβλητικότητα με τον Τζιμπούρ. Τι συμβαίνει, τελικά, με τις ανανεώσεις συμβολαίων στην ΑΕΚ; Το gazzetta.gr παρουσιάζει εννιά διαφορετικές ιστορίες από το παρελθόν με… ιδιαίτερη ιστορία και ενδιαφέρον.
Συμβόλαια... ενωσίτικης τρέλας!
9. Το αυτονόητο «ναι»…

Ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2008 και η γεμάτη πρώτη χρονιά που έκανε, έμοιαζε να λύνει το πρόβλημα που κατά καιρούς αντιμετώπιζε η Ένωση στη θέση του γκολκίπερ. Δημιουργούσε, όμως, ένα άλλο πρόβλημα! Το μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπήρχε γύρω από τον Αργεντινό τερματοφύλακα, δημιούργησε κάποια ερωτηματικά στο κατά πόσο ο δικέφαλος θα ανανέωνε το συμβόλαιό του ή όχι. Ερωτηματικά παρόμοια με εκείνα που είχαν προκύψει ένα χρόνο πριν για τον Ίσμαελ Μπλάνκο, αφού αμφότερες οι περιπτώσεις ήταν αποκλειστικά και μόνο στο χέρι της ΑΕΚ. 

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε πως η Ένωση θα έπρεπε να καταβάλει 200.000 ευρώ στους μάνατζερ του Σάχα και κάτι παραπάνω από 550.000 στον ίδιο για το καινούργιο του συμβόλαιο. Τα ποσά κρίνονταν μεγάλα και πολλοί υπέθεταν πως θα έκανε πίσω η ΑΕΚ μπροστά στο οικονομικό βάρος. Τα πράγματα, τελικά, εξελίχθηκαν διαφορετικά και στις 29 Μαΐου ανακοινώθηκε η υπογραφή νέου συμβολαίου τριετούς διάρκειας.

8. Αντί για υπογραφή, λύση…

Δεν είχαν όλες οι διαπραγματεύσεις αίσιο τέλος και το καλοκαίρι του 2008 ήταν ένα από τα πιο σοκαριστικά για τον κόσμο της ΑΕΚ. Σα να μην έφτανε το πρωτάθλημα που λίγο καιρό πριν είχε ολοκληρωθεί με τα γνωστά αποτελέσματα του CAS, ήρθαν και οι εξελίξεις των επόμενων μηνών για να τους… αποτελειώσουν. Δύο συμβόλαια που έληγαν βρίσκονταν στο προσκήνιο. Μόνο που δεν έληγαν εκείνο το καλοκαίρι, αλλά ένα χρόνο αργότερα. 

Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος συζήτησαν την επέκταση της συνεργασίας τους. Ο μεν πρώτος για να υπογράψει το τελευταίο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ο δε δεύτερος γιατί υπήρχε και η πρόκληση του εξωτερικού. Μετά τις συζητήσεις με τον Ντέμη Νικολαΐδη προέκυψε εκείνο που ουδείς είχε φανταστεί πριν. Λύθηκαν τα συμβόλαιά τους! Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αποχαιρέτησε πρώτος στις 7 Ιουλίου και χωρίς να το περιμένει κανείς, ακολούθησε 15 μέρες μετά ο Τραϊανός Δέλλας.

7. Κόντρα στα προγνωστικά…

Το καλοκαίρι του 2004 είχε τη δυνατότητα να μείνει ελεύθερος. Δεν το έκανε, παρότι θα μπορούσε να έχει όλες τις ομάδες στα πόδια του και να υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Παρέμεινε στηνΑΕΚ, πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να είναι μέρος κάτι μεγάλου που γεννιόταν με τον Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία. Ένα χρόνο μετά και όντας σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένος για την επιλογή του, θα μπορούσε και πάλι να ψάξει με έναν πιο εύκολο τρόπο να φύγει από την ΑΕΚ. Αντί να ψάξει τον τρόπο να φύγει και αντί να κολακευτεί από το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων – με τη Βέρντερ Βρέμης να είναι η πιο πιεστική απ’ όλες – εκείνος υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Στις 10 Μαΐου του 2005 η ΑΕΚ και ο Κώστας Κατσουράνης επέκτειναν για τρία επιπλέον χρόνια τη συνεργασία τους, με αυτονόητο πως υπήρξε κάποια αναπροσαρμογή και στις αποδοχές του. 

6. Δώρο ο… εκρηκτικός μηχανισμός!

Στην ΑΕΚ είχε υπογράψει στο ξεκίνημα του 1998. Από το καλοκαίρι και μετά θα εντασσόταν στο δυναμικό της Ένωσης, αφήνοντας την Ξάνθη, όπου είχε παίξει για πέντε χρόνια. Χρόνο με τον χρόνο, ο Άκης Ζήκος θα εμφανιζόταν και καλύτερος, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση για επέκταση της συνεργασίας του με την Ένωση τον Οκτώβριο του 2001, οκτώ μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του να θεωρείται τεράστια επιτυχία του Μάκη Ψωμιάδη. 1 δις δραχμές για τέσσερα επιπλέον χρόνια και μια ανακοίνωση που σκόρπιζε ενθουσιασμό. «Σε κατ’ αρχήν συμφωνία ήλθαν ο Άκης Ζήκος με τηνΑΕΚ. Ο ποδοσφαιριστής έδωσε τα χέρια με τον κ. Μ. Ψωμιάδη και πλέον απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες του νέου του συμβολαίου». 

Ο ενθουσιασμός κράτησε ένα μήνα. Οι υπογραφές δεν έπεσαν ποτέ και μετά από ένα μήνα, ο Ζήκος ακυρώνει τη συμφωνία, δηλώνοντας πως βαρέθηκε να περιμένει τα συμβόλαια. Στις 18 Νοεμβρίου, κατόπιν αγώνα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο, άναυδοι όλοι μαθαίνουν πως το αυτοκίνητο του Άκη Ζήκου έχει καταστραφεί ολοσχερώς, μετά από επίθεση που έγινε με βόμβες μολότοφ. 

5. Πρωτοχρονιά στο… φαξ!
Η ΑΕΚ τον απέκτησε τον Γενάρη του 2005… Μια από τις ποιοτικότερες κινήσεις που είχαν γίνει από το καλοκαίρι του 2004 κι έπειτα, όταν άλλαξαν τα δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και γενικότερα στο σύλλογο. Ένα χρόνο μετά, το συμβόλαιό του εκκρεμούσε. Οι διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπό του ήταν σκληρές και κράτησαν μήνες. Στο παιχνίδι μπήκε κάποια στιγμή οΠαναθηναϊκός και, μάλιστα, λίγα 24ωρα πριν φύγει το 2005 εμφανιζόταν να τον έχει αποκτήσει. Σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν βρισκόταν, καθώς η ΑΕΚ έκρινε πως οι απαιτήσεις του Πάολο Μπαρμπόζα ήταν υπερβολικές και δεν είχε διάθεση για παιχνίδια. 

Το σίριαλ είχε ανατροπή. Και η ανατροπή ήρθε στην πιο απρόβλεπτη μέρα του χρόνου, όταν όλοι ετοιμάζονται για το ρεβεγιόν! Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή είπε το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση της ΑΕΚ, κατόπιν συνεχών διαπραγματεύσεων και ανταλλαγή προτάσεων μέσω του φαξ. Την 1η μέρα του 2006 ανακοινώθηκε και επίσημα η ανανέωση του συμβολαίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια. 

4. Η… εσχάτη προδοσία!

Ήταν μια μεταγραφή που το 1991 πέρασε από σαράντα κύματα και είχε ολοκληρωθεί χάρη και στην παρέμβαση των οπαδών της ΑΕΚ. Εκείνη την εποχή θα δηλώνει αμετανόητος και πιστός οπαδός της Ένωσης, με αποτέλεσμα η μετακίνησή του να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία. Στην Αθήνα κατέβηκε από τη Βέροια το καλοκαίρι του 1991 και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ σκόραρε 11 φορές, τη δεύτερη 16 και την Τρίτη αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26 γκολ και ήταν το αγαπημένο παιδί της κερκίδας! 

Γι’ αυτό και η αποχώρησή του από την Ένωση «πόνεσε» και πλήγωσε τόσο πολύ τον κόσμο της. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα γνώριζε μια ακόμα ήττα, μετά από εκείνη που είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν με τον Ντανιέλ Μπατίστα, αφού ο Αλεξανδρής θα αγνοούσε την πρόταση που του έγινε για ανανέωση του συμβολαίου του και χωρίς πολλές-πολλές διαπραγματεύσεις θα έφευγε για τον Ολυμπιακό.  

3. Ο πρώτος απ’ τους πολλούς…

Η ΑΕΚ τον είχε αποκτήσει από τον Εθνικό το καλοκαίρι του 1989. Υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια και ήταν σταθερά στους πρώτους σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και από τους πλέον εντυπωσιακούς ποδοσφαιριστές. Το καλοκαίρι του 1992 είχε φτάσει η στιγμή να ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Υπήρχαν φήμες για πρόταση του Ολυμπιακού, όμως εκείνο τον καιρό η ΑΕΚκυριαρχούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης πλήρωσε τη βεβαιότητά του, σε βαθμό αλαζονείας. 

«Ο Μπατίστα πρώτα θα ασπρίσει και μετά θα πάει στον Ολυμπιακό», είχε δηλώσει μετά από αγώνα της ΑΕΚ και δεν μπήκε στη διαδικασία παζαριού. Θεωρούσε αυτονόητο πως ο ελληνοποιημένος επιθετικός θα αποδεχτεί την πρόταση της πρωταθλήτριας Ένωσης και θα απορρίψει τα περισσότερα χρήματα των ερυθρολεύκων. Εντέλει, συνέβη το αντίθετο από την πρόβλεψη του Μελισσανίδη. Ο Μπατίστα δεν άσπρισε, αλλά φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και άνοιγε το μονοπάτι για να ακολουθήσουν πολλοί ακόμα στη συνέχεια. 

2. Εφτά χρόνια… συμβόλαιο!

Μια ιστορία που ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει πρόθεση ανανέωσης συμβολαίου και κατέληξε στο πιο πολυετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ, ίσως και γενικότερα στην Ελλάδα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποκτήθηκε από την Ένωση το 1996 και υπέγραψε για τρία χρόνια. Ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ήρθε η πρόταση της Άντερλεχτ. Η ΑΕΚ θα εισέπραττε 1,3 εκ. δραχμές και ο Έλληνας επιθετικός 250 εκ. δραχμές για κάθε χρόνο συμβολαίου. Όλα ήταν συμφωνημένα, η μεταγραφή είχε ολοκληρωθεί και απέμεναν μόνο οι υπογραφές και η ανακοίνωση για την τυπική οριστικοποίηση της μετακίνησης. Στις 28 Μαΐου, οι βελγικές εφημερίδες έδιναν όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταγραφή.

Ο 25χρονος τότε επιθετικός, πήγε στο Βέλγιο, γύρισε από το Βέλγιο και για τρεις ημέρες ένιωθε ότι είναι παίκτης της Άντερλεχτ. Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στις 3 Ιουνίου. Η ΑΕΚ ανακοίνωση ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται, οι Βέλγοι ήταν εξοργισμένοι, οι εφημερίδες απορούσαν για την τακτική της Ένωσης και λίγο καιρό μετά, θα ερχόταν το συμβόλαιο ζωής. Ο Ντέμης Νικολαΐδης θα υπέγραφε για εφτά χρόνια (5+2) με την ομάδα της καρδιάς του.

1. Κάθε καλοκαίρι…

Το όνομά του είναι επίκαιρο. Οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά και οι δηλώσεις του πριν λίγες μέρες σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέσυραν από το ντουλάπι το αγαπημένο σίριαλ κάθε καλοκαιριού. Θα μείνει ο Στέλιος Μανωλάς στην ΑΕΚ ή όχι; Θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ή θα προτιμήσει άλλη ομάδα? Περισσότερες επαναλήψεις και από το «Ρετιρέ» ήταν το θέμα που ξεπουλούσε κάθε καλοκαίρι, με αποκορύφωμα εκείνο το 1997! Ο Μιχάλης Τροχανάς ήταν και δεν ήταν μεγαλομέτοχος στην ΑΕΚ, ο Αλέξης Κούγιας είχε οριστεί πρόεδρος, ο Ντουμίτρι Ντουμιτρίου ήταν προπονητής και, μάλιστα, είχε φέρει τον συμπατριώτη του Άντον Ντόμπος για να καλύψει το κενό του Έλληνα αμυντικού. 

Το καλοκαίρι πέρασε και η προετοιμασία το ίδιο. Χωρίς να πάρει την απόφαση η «σημαία» της ΑΕΚ να αφήσει την αγαπημένη του Νάξο και να ενταχθεί – έστω και καθυστερημένα – στις υποχρεώσεις της Ένωσης, κάτι που έκανε τα προηγούμενα καλοκαίρια. Αυτή τη φορά το σίριαλ έφτασε μέχρι τον Γενάρη. Τότε, αποφάσισε ο Στέλιος Μανωλάς να επιστρέψει και, τουλάχιστον, να κλείσει την καριέρα του, όπως του άρμοζε.
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...