ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πάοκ-Αστέρας 1-0

Το 100ό γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στα… μεγάλα σαλόνια ήταν αρκετό για να δώσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και να τον διατηρήσει στην 3η θέση της Σούπερ Λίγκας!
«Φτερούγισε» με τον… κατοστάρη «Σάλπι» (video)


Στα πλάγια
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον "Δικέφαλο" σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο και Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας, τον Σνάουτσνερ δεξιά και τον Λίνο αριστερά της αμυντικής διάταξης. Γκαρσία και Τσουκαλάς θα πάρουν θέση στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους θα βρίσκονται ο Φωτάκης στον άξονα, αριστερά ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Οι «11» του Αστέρα
Ο Βαγγέλης Βλάχος με σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ντέγκρα κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τον Φυτανίδη και αριστερό τον Ουριμπάρι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαρτολίνι και Ορόθκο. Οι Λαδάκης και Μπαστία οι δύο κόφτες. Μπροστά τους θα βρίσκονται δεξιά ο Καρέρα, αριστερά ο Ουντότζι και στον άξονα ο Φορτούνης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Φρανκού.

Σε τρελά κέφια
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά πίεσε τον Ατρόμητο ψηλά προκειμένου να τον κλείσει στα καρέ του. Ο Δικέφαλος είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές τοποθετήσεις. Ιδιαίτερα κινητικοί είναι οι Σαλπιγγίδης κα Βιερίνια. Στο 12’ ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία του Ντεγκρά με τον Βιερίνια. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ ο Πορτογάλος με προβολή από κοντά να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η δεύτερη τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη να κάνει την ατομική προσπάθεια και το σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Επιθέσεις από αριστερά
Οι Αρκάδες βλέποντας την πίεση του ΠΑΟΚ μη έχοντας άλλη επιλογή προσπάθησαν με τις αντεπιθέσεις να φτάσουν στην εστία του Χαλκία. Μάλιστα στο 13ο λεπτό είχαμε μια  επικίνδυνη σέντρα από τον Ουριμπάρι με τον διεθνή τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι τους από τα αριστερά καθώς έβλεπαν πως ο Σναόυτσνερ όταν ανέβαινε οι επιστροφές του ήταν ολίγον σε αργή κίνηση.

Έφτασε τα 100 γκολ ο «Σάλπι»
Την στιγμή που ο Αστέρας είχε μια καλή στιγμή στα καρέ του ΠΑΟΚ στο 31 με τον Μπαστία και τον Χαλκιά να διώχνει, Ο Δικέφαλος απάντησε με γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα αφού πρώτα έσκασε στο έδαφος πέρασε πάνω από τον Νέγκρα και κατέληξε στα δίχτυα. Από το γκολ το γκολ του «Σαλπι» ήταν το 100ο στο Πρωτάθλημα στα δίχτυα του Ντεγκρά.
Ανέβηκε ο Αστέρας
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι άμυνα του Δικεφάλου έδειχνε μια αστάθεια φέρνοντας άγχος όχι μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο.
Στο 44' ο Μπαστία δεν μπόρεσε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ χάνοντας σημαντική ευκαιρία. Η μπάλα μετά το σουτ του Αργεντινού αμυντικού μέσου πήγε στον Φρανκού που ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Αρκάδες στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ισορρόπησαν το παιχνίδι και κέρδισαν το κέντρο με σχετική άνεση. Φτάνοντας πιο εύκολα στα καρέ του Χαλκιά.

Καταιγιστικός σε ευκαιρίες
Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επανάληψη σε τρελά κέφια. Έκλεισε τους χώρους ελαχιστοποίησε τα λάθη του και από το 53ο λεπτό είχε εγκατασταθεί στα καρέ του Ντεγκρά. Με λίγα λόγια ο Δικέφαλος έπαιζε μονότερμα τον Αστέρα με τον Βλάχο να μην μπορεί να καταλάβει τι έχει γίνει. Στο 53' Ο Αθανασιάδης μετά από σέντρα του Φωτάκη έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα χέρια του Ντεγκρά. Στο 55' είχαμε από τον Βιεϊρίνια το ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας όμως την μπάλα στα χέρια του Ντεγκρά. Στο 62’ ο Γκαρσία που έχει αναλάβει όλα τα στημένα εκτελεί το φάουλ με τον Τσιρίλο να πιάνει το σουτ και τον Ντεγκρά να διώχνει εξαιρετικά.

Έπεσε ο ρυθμός
Μετά το 75ο λεπτό ο ρυθμός κυρίως του ΠΑΟΚ έπεσε με τον Αστέρα να είναι λίγο καλός αλλά όχι επικίνδυνος προς την εστία του Χαλκιά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι την πρώτη τους καλή στιγμή της είχαν στο 84ο λεπτό. Ο Τσαμπούρης προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του έλληνα τερματοφύλακα.
Στο 90' είχαμε μια πολύ ωραία προσπάθεια από τον Τσουκαλά ο οποίος πήγε να...κρεμάσει τον Ντεγκρά που ωστόσο αντέδρασε εξαιρετικά και μπλόκαρε την μπάλα.
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...