ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Παναθηναϊκή μεταμόρφωση!

Metamorphosis. Λέξη Ελληνική
Η μεταμόρφωση είναι λέξη ελληνική και φαίνεται πως την σκέφτηκαν αρκετά την περίοδο των Χριστουγέννων οι Έλληνες παίκτες του «τριφυλλιού». 

Η φρεσκάδα που δείχνει στα δύο πρώτα παιχνίδια του έτους ο Παναθηναϊκός, οφείλεται κατά πολύ στην μετάλλαξη κάποιων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που τόσο είχαν λείψει οι καλές τους εμφανίσεις στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. 

Οι Σωτήρης Νίνης, Κώστας Κατσουράνης και Αλέξανδρος Τζόρβας, για δεύτερο συνεχές παιχνίδι φόρεσαν τα γιορτινά τους. Οι «τρεις καβαλιέρος», με τις ηγετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν, οδήγησαν το τριφύλλι σε δεύτερη σερί νίκη και καλή εμφάνιση. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση της ομάδας ανέβηκαν, και το ζητούμενο τώρα είναι η διάρκεια. 

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας το 2010 δέχτηκε αρκετές φορές το γιουχάισμα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Έφτασε στο σημείο να «τρώει» φωτοβολίδες ακόμη και από τους οπαδούς της ομάδας του (στο παιχνίδι με τον Βόλο). Χωρίς αυτόν, ίσως οι δύο νίκες επί Ξάνθης και Άρη να μην έρχονταν ποτέ. Μετά την καταπληκτική επέμβαση στο σουτ του Σουάνη στην Ξάνθη, έκανε άλλες τρεις εξίσου δύσκολες αποκρούσεις στο παιχνίδι με τον Άρη. Στο 50ο λεπτό απέκρουσε το σουτ του Νέτο που ήταν μόνος του απέναντί του, στο 79ο μπλόκαρε(!!) την μπάλα στο εξαιρετικό φάουλ του Ρουίς και στο 91΄ επιβεβαίωσε τη …φόρμα του με το εκπληκτικό διώξιμο στο φαλτσαριστό σουτ του Χαβίτο. 

Ο Κώστας Κατσουράνης που το 2010 τα δημοσιεύματα τον ήθελαν πρώην ποδοσφαιριστή, ξαφνικά τρέχει σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, αλλάζοντας μάλιστα και ρόλους. Κάτι, που δείχνει την πληθωρικότητά που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής. Στα Πηγάδια έπαιξε εσωτερικό χαφ μπροστά από τον μοναδικό κόφτη Ζιλμπέρτο, και μαζί με τον Νίνη ήταν οι συνδετικοί κρίκοι κέντρου και επίθεσης. Άλλωστε ο διεθνής μέσος έδωσε και τις δύο ασίστ για τα γκολ του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη. Στην αναμέτρηση με τον Άρη, ο «Κατσού» ξεκίνησε ως εσωτερικό χαφ αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Ζιλμπέρτο, του άλλαξε ρόλο. Έτσι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ως «σκούπα» μπροστά από τα στόπερ και με ένα αρκετά ώριμο παιχνίδι βοήθησε τους πράσινους να φτάσουν στη νίκη. 

Ο Σωτήρης Νίνης, τέλος, είναι μακράν ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού το 2011. Ο νεαρός άσσος δείχνει πλήρως αναγεννημένος και μάλιστα σε νέο ρόλο. Και στα δύο παιχνίδια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον χρησιμοποίησε δίπλα στον Κατσουράνη ως εσωτερικό χαφ. Τρέχει, πασάρει, χρησιμοποιεί αρκετά το αριστερό του πόδι κερδίζοντας χώρο στη μεσαία γραμμή, σκοράρει και δείχνει μια ζωντάνια που είχε καιρό να «βγάλει» στο χορτάρι. Ο «μικρός» είναι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού, σε στιγμή που το χρειάζονταν και η ομάδα, και ο ίδιος… 

Γκοβού ο πρώτος!

Επίσης,σίγουροι στον Παναθηναϊκό για την… ολική επαναφορά του Γκοβού, τον οποίο θεωρούν ως «την πρώτη μεταγραφή του Ιανουαρίου». Ο ρόλος του Ζεσουάλδο, ο Φρέιτας και η πίστη του «Σιντ».


Πηγή sport-fm,gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...