ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

«Θεαματικός ο Βαλβέρδε, προσωπικότητα ο Χιμένεθ»

Το εγκώμιο τόσο του Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και του Μανόλο Χιμένεθ «έπλεξε» ο Κάρλες Πουγιόλ σε συνέντευξη που έδωσε στην Sportday. 

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν παρέλειψε να «χρίσει» τον Μέσι καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, τον Πικέ καλύτερο αμυντικό, αλλά και να προτιμήσει τον Γκουαρντιόλα αντί του Μουρίνιο. 
«Θεαματικός ο Βαλβέρδε, προσωπικότητα ο Χιμένεθ»


Αναλυτικότερα τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων δήλωσε ο Ισπανός μπακ: 

- Η «Χρυσή Μπάλα» αποτελεί θρίαμβο των ακαδημιών, θα λέγαμε, δεδομένου ότι τη διεκδίκησαν τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα που έχουν ανδρωθεί στη «Μασία». 
«Ναι, πιστεύω ότι το να προέρχονται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα οι τρεις φιναλίστ για τη "Χρυσή Μπάλα" είναι καλό για μας, τον σύλλογο και τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στα φυτώρια και φιλοδοξούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που οι τρεις κορυφαίοι παίκτες στον κόσμο βρίσκονται εδώ». 

- Σε ποιον θα το έδινες; Στον Μέσι ή σε κάποιον από τους άλλους δύο συμπαίκτες σου; 
«Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις μόνο έναν. Είναι ήδη εντυπωσιακό ότι και οι τρεις φιναλίστ παίζουν στην Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ δύσκολο όμως να επιλέξεις κάποιον. Καθένας από τους τρεις θα μπορούσε να κερδίσει. Αυτοί που ψήφισαν επέλεξαν τον Μέσι και μου φαίνεται καλή επιλογή». 

- Ποιο είναι το μυστικό της «Μασία» και βλέπουμε τόσους παίκτες της στην πρώτη ομάδα; 
«Είναι προϊόν δουλειάς, μιας φιλοσοφίας που εφαρμόζεται πολύ καλά, των προπονητών, των πολύ καλών παικτών, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων». 

- Ο Μέσι είναι καλύτερος ως παίκτης ή ως άτομο; 
«Ως παίκτης για μένα είναι ο μεγαλύτερος, αλλά από εκεί και πέρα είναι πολύ καλός άνθρωπος, ταπεινός, πάντα με διάθεση να μαθαίνει, να βοηθά τους συμπαίκτες του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και τον κάνει ακόμη πιο σπουδαίο». 

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στα αποδυτήρια; Ο Πικέ; Εχεις πέσει κι εσύ... θύμα του; 
«Ναι, δίχως αμφιβολία. Αν έχω πέσει θύμα του; Δεκάδες φορές! Αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο, αλλά εκτός αγωνιστικών χώρων τη διάθεσή του και τη χαρά του τη μεταδίδει σε όλη την ομάδα». 

- Γκουαρντιόλα ή Μουρίνιο; 
«Εγώ πάντα είμαι με τους δικούς μου. Πιστεύω ότι και οι δύο είναι μεγάλοι προπονητές, αλλά για την Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα είναι ο καλύτερος, γιατί ξέρει πολύ καλά τη φιλοσοφία, είναι δικός μας άνθρωπος, προέρχεται από τις ακαδημίες μας, οπότε είναι ο τέλειος προπονητής για εμάς». 

- 5-0 ή 2-6 (οι δύο μεγαλύτερες νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία τριετία); 
«Ως παιχνίδι νομίζω πως ήταν πιο πλήρες το 5-0, πιστεύω πως ήταν καλύτερο για εμάς». 

- Στην Ελλάδα δουλεύουν δύο Ισπανοί προπονητές. Ποια η γνώμη σου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που είναι στον Ολυμπιακό; 
«Τον γνωρίζω. Είναι πολύ καλός προπονητής, έχει μια φιλοσοφία να παίζει καλό ποδόσφαιρο, θεαματικό. Εδώ, στο ισπανικό πρωτάθλημα, τα κατάφερε πολύ καλά, κυρίως με την Εσπανιόλ. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής». 

-Και για τον Μανόλο Χιμένεθ που είναι εδώ και λίγους μήνες στην ΑΕΚ; 
«Είναι ένας διαφορετικός προπονητής, με μεγάλη προσωπικότητα. Οι ομάδες του επίσης προσπαθούν να παίξουν καλή μπάλα. Τουλάχιστον στη Σεβίλλη το πέτυχε αυτό, θεωρώ ότι είναι πολύ καλός προπονητής». 

- Στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίζονται και παίκτες που ήταν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπως ο Ιμπαγάσα, ο Ριέρα... 
«Είναι παίκτες με αρκετό ταλέντο που σίγουρα μπορούν να συνεισφέρουν πολλά στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να τους πάνε καλά τα πράγματα». 

-Επίσης, στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται ο Λουίς Γκαρσία, ο οποίος ήταν συμπαίκτης σου στη Μπαρτσελόνα. 
«Τον γνωρίζω πολύ καλά. Παίξαμε εναντίον του πρόσφατα, είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, παίκτης με γκολ και με κινητικότητα, δύσκολα τον μαρκάρεις». 

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...