ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

«Αδέλφια, νικήστε και για μας...»

«Μάχη αιωνίων», ένα από τα πιο καυτά ντέρμπι της Ευρώπης,Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού, η Ελλάδα στο πόδι και μαζί της... Βελιγράδι και Βιέννη. Τα «αδέλφια», Ερυθρός Αστέρας και Ραπίντ, έχουν και σήμερα και αυτά αγώνα...
«Αδέλφια, νικήστε και για μας...» (video)

Το Καραϊσκάκη στις… φλόγες, οι οπαδοί του Ολυμπιακού παίρνουν σκυτάλη από αυτούς του Παναθηναϊκού πανέτοιμοι για τη δική τους ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Βλέπετε, στην Ελλάδα δεν ζουν τα ντέρμπι όπως στο εξωτερικό, όλοι μαζί… Αθήνα, Πειραιάς, όλη η Ελλάδα ζει στο ρυθμό της «μάχης», στο ντέρμπι που έχει περίοπτη θέση στα μεγάλα ντέρμπι της Ευρώπης και όχι μόνο…
Δεν είναι μόνο οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που θα… καρδιοχτυπήσουν για 90 λεπτά, οι παμπ σε Βελιγράδι και Βιέννη θα έχουν άρωμα Ελλάδας, αφού οι «κόκκινοι» του Ερυθρού Αστέρα και οι «πράσινοι» της Ραπίντ θα έχουν το μυαλό τους μόνο στο ντέρμπι…

Αδειάζουν δρόμοι, γεμίζουν οι παμπ!
Στη Σερβία οι σύνδεσμοι δεν είναι όπως στην Ελλάδα, τη συγκέντρωσή τους οι οπαδοί των ομάδων την κάνουν σε στέκια-παμπ. Ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει αρκετά δικά του μέρη, και οι οπαδοί του ξέρουν τι θα κάνουν σήμερα… «Σήμερα έχει μόνο Ολυμπιακό…» είναι το σύνθημα που έχει δοθεί μέσα από τα φόρουμ, αλλά και στόμα με στόμα. Η φιλία άλλωστε των οπαδών των δυο ομάδων, κρατά περισσότερο από μια 20ετία και τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί έχουν δεθεί αρκετά, με ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά και επισκέψεις στην Ελλάδα. Οι «Delije» και η «Θύρα 7» είναι πλέον «αδέλφια», οι Σέρβοι στα εντός έδρας ματς δεν θα ξεχάσουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα α λα Καραϊσκάκη και το σύνθημα «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό…» είναι σαν το τραγουδούν οι «ερυθρόλευκοι» στον Πειραιά. «Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι μία φιλία μεταξύ οπαδικών κινημάτων μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πάνω από τις ομάδες, σε ανθρώπινη σχέση», τονίζουν οι Σέρβοι, και οι Έλληνες ξέρουν καλά πως έχουν στο πλευρό τους… αδέλφια.

Εδώ και αρκετές ημέρες τα φόρουμ των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα έχουν και κάτι από… Ελλάδα. Πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός, πικρόχολα σχόλια για τον «αιώνιο», οι Σέρβοι βλέπετε θα «τρελαθούν» αν οι Πειραιώτες πάρουν σήμερα τη νίκη… τίτλο! «Μπράβο αδέλφια. Έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι, μεγάλη ατμόσφαιρα και εξαιρετική υποστήριξη ...», «είμαστε μαζί σας, στο πλευρό σας, "νικήστε" τους λ…», «Νικήστε και πάρτε το πρωτάθλημα και για μας. Θα είμαστε δίπλα σας, θα είμαστε μέσα για να γιορτάσουμε μαζί», είναι κάποια από τα πιο… light σχόλια που συλλέξαμε ενόψει του ματς.

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα γουστάρουν μπάλα, μα περισσότερο γουστάρουν τον Ολυμπιακό. «Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι και δικοί μας φίλοι. Οι Ολυμπιακοί είναι αδέρφια μας και οι εχθροί τους, εχθροί μας. Ο Παναθηναϊκός είναι και δικός μας εχθρός», τονίζουν και απόγευμα Σαββάτου, οι δικές τους παμπ θα γεμίσουν. Μπίρα, μπάλα, «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», Ερυθρός Αστέρας και… νικήστε τον Παναθηναϊκό. Το κλίμα εξαιρετικό, αρκεί να τους… βοηθήσει και το αποτέλεσμα, αν και η «τρέλα» που κουβαλάνε δεν σταματά σε αποτελέσματα. Ήττα σε ντέρμπι από την Παρτιζάν και το «Μαρακανά» ήταν… κόλαση από τις εκδηλώσεις του, τις απίστευτες χορογραφίες, στις οποίες δεν έλειπε ο… Ολυμπιακός!


«Εσείς Παρτίζαν, εμείς Παναθηναϊκό»
«Ένα πανό 30 μέτρων για την αδελφοποίηση Ερυθρού Αστέρα και Ολυμπιακού, καλύπτει τα κάγκελα στο Μαρακανά. «Η καρδιά μας χτυπάει δυνατά και υπερήφανα στο Βελιγράδι, αδέρφια για πάντα μαζί, Delije» και στη συνέχεια… «Ολυμπιακός  Ολυμπιακός», είναι κάτι από Βελιγράδι, που είδαν με τα μάτια τους οπαδοί του Ολυμπιακού, καλεσμένοι για το ντέρμπι με την Παρτίζαν.

Στο Καραϊσκάκη και σε μια εξαιρετική χορογραφία, οι οπαδοί του Αστέρα εντυπωσιάστηκαν και οι Πάντελιτς, Κοβάσεβιτς μιλούσαν συγκινημένοι σε όλα τα σέρβικα ΜΜΕ για τη φιλία των οπαδών των δύο ομάδων. Η ημέρα του ντέρμπι πάντως έφτασε και οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσαν να βρεθούν μόνοι τους. Από χθες 200 οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα βρίσκονται στην Ελλάδα και στο Καραϊσκάκη θα ενώσουν τις φωνές τους για να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους. Σίγουρα τα σέρβικα δεν είναι και από τις πιο εύκολες γλώσσες, τα ελληνικά είναι πιο προσιτά για τους φίλους του Αστέρα, το έχουν αποδείξει πολλές φορές τραγουδώντας συνθήματα του Ολυμπιακού, όμως σήμερα μπορεί να φωνάξουν στη δική τους γλώσσα το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», έτσι για να δώσουν και λίγο άρωμα… Μαρακανά.

Ναι, στην Ελλάδα υπάρχει για τους Σέρβους μόνο ο Ολυμπιακός, στη Σερβία για τους Πειραιώτες ο Ερυθρός Αστέρας, μα στις καρδιές και το μυαλό τους υπάρχει μια λέξη «αδέλφια».

«Ποιο Μιλάνο και ποια Ρώμη, μόνο... Panathinaikos»
«Το ντέρμπι με τη Σάλτσμπουργκ μπορεί να περιμένει, σήμερα παίζουν τα αδέλφια μας...» είναι το μήνυμα που μας έκανε εντύπωση, γραμμένο από Ultras της Ραπίντ Βιέννης. Οι «πράσινοι» της Αυστρίας θεωρούνται οι πιο θερμοί οπαδοί στη χώρα τους και από το 2001 είναι στο πλευρό των «πρασίνων» της Ελλάδας. Μια φιλία που με τον χρόνο δυνάμωσε, οι Αυστριακοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα, όπως λένε… «Τα είδαμε όλα στην εξέδρα του Παναθηναϊκού», ενώ αντιπροσωπεία τους συχνά στηρίζει τις προσπάθειες του «τριφυλλιού», ειδικά σε ματς του εξωτερικού. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» δεν διστάζουν να μπουν σε πούλμαν, να υποστούν ταλαιπωρία για να αποδείξουν πως η λέξη «αδέλφια» δεν είναι μόνο στα λόγια. Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές παρουσίες της Ραπίντ να μην είναι πολλές, όμως οι «πράσινοι» θα καθίσουν στο ίδιο πέταλο με τους Αυστριακούς, κάτι που σέβονται οι τελευταίοι!

«Κρίμα που δεν μπορούμε να είμαστε Ελλάδα να δούμε μαζί σας στο γήπεδο το ντέρμπι», τονίζουν, αν και όπως σε όλη την Ευρώπη, αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί στα ελληνικά ντέρμπι οι οπαδοί είναι «ορφανοί». «Αδέλφια, είμαστε δίπλα σας και μην ξεχνάτε, "νικήστε" τους κόκκινους», είναι το σύνθημα που βρήκαμε στα… στέκια των οπαδών της Ραπίντ, ελαφρώς… μεταγλωτισμένο!

Μπορεί σήμερα να δουν το ντέρμπι από τις παμπ, ωστόσο ξέρουν καλά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, από τους οποίους όπως λένε έχουν πάρει πολλά. «Η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν απίστευτη, καλύτερη από κάθε ντέρμπι σε Μιλάνο, Ρώμη, Γένοβα, από τα οποία έχουμε εμπειρία», είναι το σχόλιο των Αυστριακών για αυτό που έζησαν στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί οι Αυστριακοί να μην είναι τόσο «ζεστοί» όσο οι Έλληνες, ωστόσο για την ομάδα και τους φίλους τους γίνονται θερμοί! Σήμερα, τα πάντα μένουν στην άκρη, οι μπιραρίες, τα στέκια τους θα γεμίσουν, «Κυριακή με Σάλτσμπουργκ, αλλά το Σάββατο έχουμε Ολυμπιακό» θα στείλουν μήνυμα, η μπίρα θα ρέει άφθονη, τα συνθήματα θα κάνουν… γήπεδο το μέρος και ευχή που στέλνουν «Αδέλφια, νικήστε τον Ολυμπιακό».
«Ultras Ραπίντ» και «Θύρα 13» έχουν αναπτύξει απίστευτη φιλία, οι οπαδοί έχουν στο μυαλό τους μόνο το «πράσινο» και η ομάδα των Αυστριακών στο εξωτερικό είναι μόνο… Panathinaikos!



Σχετικά video

    



Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...