ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Tέλος από τη Σερβία ο Ίβκοβιτς!

Tέλος από τη Σερβία ο Ίβκοβιτς!
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σερβίας, δίνοντας τέλος στις συζητήσεις με την ομοσπονδία της χώρας για παραμονή του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
«Μαύρη μέρα για το σερβικό μπάσκετ», τιτλοφορείται στη γειτονική χώρα η είδηση της παραίτησης του «Ντούντα» από τους «πλάβι». Ο προπονητής του Ολυμπιακού έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ντράγκαν Κάπιτσιτς και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενημερώνοντάς τους ότι δεν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Ο «Σοφός» είχε δεχθεί στην Αθήνα την επίσκεψη αξιωματούχων της ομοσπονδίας για να συζητήσουν την εξόφληση του μισθού και των πριμ που έχει λαμβάνειν και εν κατακλείδι την παραμονή του στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την άνοιξη, αλλά ο Ίβκοβιτς πρόλαβε τις εξελίξεις στέλνοντας επιστολή που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ψυχικά και σωματικά τη δουλειά που ξεκίνησα το 2008.

Το να είμαι προπονητής της εθνικής Σερβίας είναι για μένα μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση. Όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν ζήτησα να λάβω συγκεκριμένη στιγμή τον μισθό μου. Τον καιρό του εμπάργκο και στις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της χώρας και του μπάσκετ από το 1992 έως το 1995 εκπροσωπούσα την εθνική ομάδα εντελώς εθελοντικά. Απέρριψα το ποσό που μου πρότειναν. Με τον ίδιο τρόπο ηγήθηκα και του γραφείου των προπονητών από το 1996 έως το 1999.Αν μπορούσα, θα το έκανα με μεγάλη χαρά και τώρα, αλλά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην ομοσπονδία μας».

Ο Ίβκοβιτς συνέχισε την επιστολή του με ευχαριστίες και την υπόσχεση πως θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια αναφέροντας συγκεκριμένα πως «είμαι ευγνώμων προς όλα τα μέλη του προπονητικού επιτελείου με τα οποία δούλεψα τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στα προπονητικά προγράμματα από το 2008.

Είμαι σίγουρος πως θα κατανοήσετε τους λόγους που με οδήγησαν να μην ολοκληρώσω τη συμφωνία μας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Όπως πάντα, είμαι έτοιμος να μεταβιβάσω την εμπειρία μου από τη συνεργασία με αυτή τη γενιά των παικτών στο νέα προπονητικό τιμ και να τους προσφέρω ένα πλήρες πλάνο προετοιμασίας».

Η επιστολή ολοκληρώνεται με αιχμές του Ίβκοβιτς σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος όπως καταγγέλλει από την ομοσπονδία. Αναφέρει συγκεκριμένα στο τέλος του κειμένου του ότι «αγαπητέ κύριε πρόεδρε, μετά τη συνάντησή μας στην Αθήνα πριν τρεις μήνες, γνωρίζω πως έχετε υπερφορτωμένο πρόγραμμα εργασίας σχετικά με τις διαδικασίες προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης. Αυτός είναι ένας σημαντικός χρόνος για τις εκλογές της ομοσπονδίας. Υποθέτω πως αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν έχω λάβει για μήνες ούτε ένα τηλεφώνημα από εσάς, τον γενικό γραμματέα ή κάποιο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας».
Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...