ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο... στρατηγός Ράιαν δείχνει Γουέμπλεϊ!
Τύφλα να 'χουν οι νέοι! Ο 37χρονος Γκιγκς έκανε... άλογο την Τσέλσι, μοίρασε άλλες δύο ασίστ και έστειλε την Μάντσεστερ με το 2-1 επί της Τσέλσι μια ανάσα από το Γουέμπλεϊ!
Στο πρώτο ματς με τρομερό κατέβασμα από 30 μέτρα και πάσα πάρε-βάλε στον Ρούνεϊ είχε χαρίσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτετ το διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στον επαναληπτικό ο Ράιαν Γκιγκς τελείωσε τη δουλειά. Με συμπληρωμένα τα 37 του χρόνια, ο ζωντανός θρύλος των Κόκκινων Διαβόλων ήταν αυτός που έφτιαξε και τα δύο γκολ της ομάδας του Αλεξ Φέργκιουσον η οποία πήρε μεγάλη πρόκριση στον αγγλικό εμφύλιο και βρίσκεται πολύ κοντά στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Μπορεί ο Φέργκιουσον να είχε ξεκουράσει 8 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα κόντρα στην Φούλαμ, όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που μπήκε με μεγαλύτερη φρεσκάδα στο «Ολντ Τράφορντ». Οι Μπλε πατούσαν καλύτερα και ειδικά στο διάστημα 10' με 30' είχαν φάσεις για γκολ. Στο 11' η κεφαλιά του Τόρες, που πήρε φανέλα βασικού αντί του Ντρογκμπά, πέρασε άουτ, ενώ στο 14' μετά από προσπάθεια του Κόουλ και στρώσιμο του Ισπανού, ο Ανελκά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το ημικύκλιο. Στο 15' απάντησε η Γιουνάιτεντ με το σουτ του Ρούνεϊ, που μπλόκαρε ο Τσεχ, όμως η Τσέλσι είχε καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του, αγώνα, ενώ με τις ευκαιρίες είχε φτιάξει αυτοπεποίθηση.

Στο 16' από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή ο Λάμπαρντ είδε τον Φαν Ντερ Σαρ να μπλοκάρει, ενώ στο 22' ο Ανελκά, που ήταν μέσα στις καλύτερες φάσεις σούταρε άουτ με το αριστερό. Ο Γάλλος έχασε και την τελευταία φάση των Λονδρέζων στο πρώτο μέρος, όταν έσπασε το οφσάιντ και βγήκε από δεξιά, όμως την ώρα που προσπάθησε να περάσει τον Φαν Ντερ Σαρ, ο 40χρονος Ολλανδός με τάκλιν του πήρε τη μπάλα και την πέταξε πλάγιο! Εκεί τελείωσε η ενέργεια της ομάδα τιυ Αντσελότι, που είχε τις τελικές υπέρ της με 7-1!

Από το 30' ξεκίνησε η κυριαρχία της Γιουνάιτεντ, που είχε ακυρωθέν γκολ στο 26' με οριακό αλλά σωστό οφσάιντ του Τσιτσαρίτο από σέντρα του Ρούνεϊ. Ο Νάνι ανέβηκε και ταλαιπώρησε τον Ιβάνοβιτς, ο Ρούνεϊ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες με κίνηση εκτός περιοχής ενώ ο Γκιγκς έμελλε να είναι ο δημιουργός, όπως στο πρώτο ματς. Στο 43' έκανε κίνηση στα δεξιά και μετά από μακρινή πάσα του Ρούνεϊ, έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Ο' Σέι και αφού έκανε λίγα μέτρα δοκίμασε συρτή σέντρα στο ύψος της περιοχής. Εκεί πετάχτηκε ο Τσιτσαρίτο και με προβολή έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Τσεχ. Το γκολ του Μεξικάνου αυτή τη φορά μέτρησε και μάλιστα ήταν το Νο500 των Κόκκινων Διαβόλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Φέργκιουσον πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Οπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Τσέλσι είχε τις ευκαιρίες. Στο 49' ο Λάμπαρντ, στο 51' ο Μαλουντά και στο 56' ο Ντρογκμπά, που στο ημίχρονο πήρε τη θέση του Τόρες, είχαν σουτ άουτ, ενώ ο Ιβοριανός είχε τον Φαν Ντερ Σαρ να αποκρούει δύσκολα με το ένα χέρι την εκτέλεση φάουλ. Οι Μπλε ήταν η ξανά ομάδα που προσπαθούσε για το γκολ, ενώ η Γιουνάιτεντ είχε περισσότερο σαν στόχο να αντέχει στο κέντρο και να κυκλοφορεί μπάλα. Στο 66' η κεφαλιά του Αλεξ, που έπαιξε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Νάνι έδιωξε δύσκολα ο Τσεχ.

Στο 69' ο Ρούνεϊ έκανε κούρσα και ωραία σέντρα από δεξιά, όμως μετά τη σέντρα-διαβήτη, ο Γκιγκς δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να κάνει το 2-0 με κεφαλιά. Αμέσως μετά, οι Μπλε έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Ραμίρες είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Νάνι, όμως η Τσέλσι δεν πτοήθηκε. Στο 72' ο Ντρογκμπά έκανε ωραία κίνηση, το σουτ του πήγε στην αγκαλιά του Φαν Ντερ Σαρ, όμως πήρε στο 76' την εκδίκησή του. Μετά τη μπαλιά του Εσιέν γύρισε με εξαιρετικό τρόπο το κορμί του και με πλασέ έκανε το 1-1. Η χαρά έμελλε να κρατήσει μόλις ένα λεπτό. Καθώς στο 77' μετά από ενέργεια του Ρούνεϊ και ασίστ του Γκιγκς, ο Παρκ με δυνατό αριστερό σουτ από κοντά έγραψε το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90'.

Οι συνθέσεις


Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Ο' Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Νάνι (75' Βαλένσια), Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες, Ρούνεϊ.

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Αλεξ (82' Αλεξ), Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Τόρες (46' Ντρογκμπά), Ανελκά (61' Καλού).

Διαιτητής: Ολεγάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...