ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το 7ο, οι... sexy κι όποιος αντέξει!

Το 7ο, οι... sexy κι όποιος αντέξει!
Ξανθή Μυλωνά, Ελευθερία Χατζηνίκου και Μαρία Χατζηνικολάου, μιλούν και ποζάρουν στο gazzetta.gr για το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού και δηλώνουν έτοιμες για ακόμα περισσότερους τίτλους.Οι αμερικάνοι το έλεγαν χρόνια και στην Ελλάδα μόλις το ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης έγινε αμέσως σλόγκαν. Αναφερόμαστε στην περιβόητη έκφραση «η καρδιά του πρωταθλητή», η οποία ταιριάζει απόλυτα στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινες» έχουν κάνει τους πάντες να ασχολούνται όχι μόνο μαζί τους, αλλά και συνολικά το άθλημα, κατακτώντας τα πάντα τα τελευταία επτά χρόνια. Στο διάστημα αυτό έχουν 7 πρωταθλήματα (συνολικά 24) και πέντε κύπελλα και δείχνουν πως πραγματικά δεν υπάρχει αντίπαλος που μπορεί να τις κοιτάξει στα μάτια…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κούπα πήγε στα γνωστά χέρια και μετά την κατάκτησή της, ήρθε η ώρα για ξεκούραση, καθώς αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, ήδη έχουν αρχίσει τα όνειρα για ακόμα μεγαλύτερα κατορθώματα. Ακόμα μεγαλύτερα και από τα 15 συνολικά πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει οι Ξανθή Μυλωνά (7), Ελευθερία Χατζηνίκου (4) και Μαρία Χατζηνικολάου (4).

Η… Aγία Τριάδα του «τριφυλλιού» μίλησε στο gazzetta.gr για το παρών, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερες χαρές και τόνισε για ακόμα μία φορά πως αυτή η ομάδα έχει την καρδιά και την ψυχή του πρωταθλητή και πως για να την ρίξει κάποιος από την κορυφή θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ.

Και τώρα ξεκούραση

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό, ήταν δύσκολη λόγω και των προβλημάτων και μετά την υπερένταση και τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από χαλάρωση και καφεδάκι με θέα την Αθήνα και συντροφιά την κούπα. Το ραντεβού δόθηκε στο roof garden του ξενοδοχείου ZAFOLIA όπου με… πιάτο την πρωτεύουσα τα κορίτσια του «τριφυλλιού» είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αλλά και να μιλήσουν για έναν ακόμα τίτλο.

Κορίτσια ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Θεωρείτε ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο;

Ε.Χ: «Η αλήθεια είναι πως λόγω συστήματος του εφετινού Πρωταθλήματος ήταν δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή από την αρχή έως το τέλος. Έχουμε πάρει όμως και πιο δύσκολα Πρωταθλήματα».
Μ.Χ: «Ναι για εμένα αυτό το Πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο για πολλούς λόγους και όχι μόνο αγωνιστικούς. Για την ακρίβεια καθόλου για αγωνιστικούς».
Ξ.Μ: «Εγώ θα έλεγα πως είμαι κάπου στη μέση. Δηλαδή όντως έτσι όπως ήταν το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο να μείνει κάποιος στην κορυφή, αλλά και λόγω των προβλημάτων μας η δυσκολία ήταν πολύ μεγάλη».

«Δώσαμε τις απαντήσεις που έπρεπε»

Η αμφισβήτηση που υπήρξε σας έκανε να πεισμώσετε ακόμα περισσότερο;

Ξ.Μ: «Πραγματικά δεν κατάλαβα με ποια λογική υπήρχαν άνθρωποι που δεν μας θεωρούσαν φαβορί. Εντάξει δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά κανείς δεν έμενε στα προβλήματα, αλλά στα παιχνίδια και τα αποτελέσματα. Κανείς δηλαδή δεν έβλεπε πως αν επιστρέψουν οι Μαχόν και Μόλναρ, θα ήμασταν άλλη ομάδα; Ναι φυσικά και μας πείσμωσαν όλα αυτά και θέλαμε να δώσουμε απαντήσεις που πιστεύω ότι τις δώσαμε».
Μ.Χ: «Και εγώ συμφωνώ. Δώσαμε τις απαντήσεις που έπρεπε, σε όσους μας είχαν ξεγραμμένες».
Ε.Χ: «Ακόμα και εγώ διαβάζοντας τα όσα γράφονταν ακόμα και όταν δεν ήμουν στην ομάδα είχα πεισμώσει. Θεωρούσα άδικη την κριτική για μία ομάδα που έχει προσφέρει τόσα. Το τέλος έδειξε ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι άδικο. Όλα άλλωστε κρίνονται στο γήπεδο και πουθενά αλλού».

«Σημαντική η συμβολή του Χουντουμάδη»

Αμφισβήτηση υπήρξε και για τον προπονητή. Πόσο βοήθησε ο κόουτς στην κατάκτηση του τίτλου;

Μ.Χ: «Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν στάθηκε στα προβλήματα και όλοι έπεσαν να… φάνε τον κόουτς. Αυτός όμως το πάλεψε και σίγουρα μας βοήθησε πολύ. Έχει κάνει δουλειά και αν είχε από την αρχή όλη την ομάδα θα έδειχνε ακόμα περισσότερα πράγματα. Πάντως για ακόμα μία φορά βιάστηκαν κάποιοι να μιλήσουν».
Ξ.Μ: «Συμφωνώ με την Μαρία. Όλοι οι προπονητές έχουν προσφέρει και αυτός έκανε και ο κόουτς. Τον ευχαριστούμε για συνέβαλε να κατακτηθεί το έβδομο πρωτάθλημα».
Ε.Χ: «Δεν ξέρω τι λένε για όσο ήμουν εκτός, αλλά το σίγουρο είναι πως όταν επέστρεψα, είδα ότι γίνεται δουλειά. Αυτή η δουλειά φάνηκε στο γήπεδο και αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα κανείς δεν μπορούσε να πει κάτι για τον κόουτς».

Στο ξεκίνημα και την πρώτη φάση, η ΑΕΚ έδειχνε ανίκητη και όλοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων την έχριζαν φαβορί. Φοβηθήκατε πως μπορεί να χαθούν τα πρωτεία;

Μ.Χ: «Επειδή ξέραμε το σύστημα του Πρωταθλήματος και ότι θα μηδενίσουν οι ομάδες και θα αρχίσουν από την αρχή ήμασταν σίγουρες ότι δεν θα το χάναμε. Όταν θα ερχόντουσαν οι ξένες και η ομάδα δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα η εικόνα θα άλλαζε. Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα από την ΑΕΚ να ξεφουσκώσει έτσι».
Ε.Χ. : «Δεν πίστεψα ότι ο Παναθηναϊκός θα το χάσει βλέποντας το πρωτάθλημα από μακριά. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να ανέβει κατηγορία και να πάρει το Πρωτάθλημα. Αυτό το χτίζεις χρόνο με τον χρόνο και ίσως αυτό να τους στοίχισε στο τέλος».
Ξ.Μ: «Η λέξη φόβος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της ομάδας. Αυτό έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται κάθε χρόνο. Εμείς κοιτάζαμε την ομάδα μας και προσωπικά ήμουν σίγουρη πως μόλις ξεπερνιούνταν τα προβλήματα, όλα θα πήγαιναν καλά, όπως και πήγαν».

«Δεν είχαμε κανέναν δίπλα μας»

Πριν όμως έρθει το έβδομο, είχαν έρθει τα προβλήματα…

Ξ. Μ: «Δεν είχαμε περάσει τέτοια προβλήματα. Αναγκαζόμασταν να κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε. Δεν είχαμε κανένα δίπλα μας. Ακούγαμε υποσχέσεις και την ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένο να γίνει κάτι εκείνοι παραιτήθηκαν. Ήταν κακό για την ομάδα και όλες μας το ότι η παλιά διοίκηση έδειχνε να είναι μακριά μας».

Πως το βιώσατε όλο αυτό;

Ξ. Μ: «Υπήρξε μεγάλη απογοήτευση, κάναμε υπομονή μέχρι να αλλάξει κάτι. Σίγουρα επηρεαστήκαμε από την αποχή των προπονήσεων και δεν το θέλαμε αλλά δεν γινόταν αλλιώς».
Μ.Χ: «Συμφωνώ πως όλο αυτό το κλίμα μας είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, γιατί υπήρξε αβεβαιότητα για το μέλλον. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για κάθε αθλητή. Όμως τέλος καλό, όλα καλά».

«Τον καλύτερο εαυτό της με την πλάτη στον τοίχο»

Ας επιστρέψουμε στον αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα μπορεί να κατέκτησε τον τίτλο, αλλά έφτασε πολύ κοντά ακόμα και στον αποκλεισμό από την εξάδα. Σκεφτήκατε πως τελικά μπορεί να γινόταν ακόμα και αυτό; Υπήρχε άγχος;

Ε.Χ: «Πριν επιστρέψω δεν είχα συνειδητοποιήσει σε τι θέση βρισκόταν ο Παναθηναϊκός. Μετά την επιστροφή μου όμως κατάλαβα ότι είχαμε μείνει πίσω. Εντάξει δεν υπήρξε σκέψη πως δεν θα τα καταφέρναμε. Δεν φοβήθηκα ποτέ γιατί η ομάδα έχει αποδείξει ότι όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο βγάζει τον καλύτερο εαυτό της.
Ξ.Μ.: «Εγώ πάλι σίγουρα σκεφτόμουν πως αν δεν παίξουμε όπως μπορούμε υπάρχει περίπτωση να μείνουμε εκτός. Όμως είχα εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα που έχει δείξει πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματỨ.
Μ.Χ.: «Όχι από την στιγμή που ήξερα πως καμία ομάδα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε δεν ήταν καλύτερη από εμάς δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή ότι θα μέναμε εκτός εξάδας, δεν γινόταν να μείνουμε εκτός με βάση την δυναμικότητα της ομάδας».

«Απογοητεύτηκαν πολλοί που περάσαμε»

Στο σημείο εκείνο η Ελευθερία Χατζηνίκου τόνισε: «Βέβαια απογοητεύτηκαν και πολλοί που περάσαμε στην εξάδα», για να συμπληρώσει η Μαρία Χατζηνικολάου: «Όταν η ΑΕΚ ξεκίνησε να κάνει αγωνιστική κοιλιά τότε άρχισαν τα παράπονα από αυτούς ότι δεν είναι ωραίο το νέο σύστημα του Πρωταθλήματος. Βέβαια αν μέναμε εκτός εξάδας τότε όλα θα ήταν καλά».

Και πάμε τώρα στο πρόσφατο παρελθόν. Έφυγε η παλιά Διοίκηση και ήρθε η νέα. Έγιναν κινήσεις από την πλευρά της ώστε να βοηθήσει να φτιάξουν κάποια πράγματα;

Μ.Χ.: «Υπήρξε βελτίωση και έγιναν κινήσεις. Το σίγουρο είναι πως αν αυτή η Διοίκηση ήταν από την αρχή τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αν είχαν δηλαδή περισσότερο χρόνο θα είχαν πετύχει περισσότερα».
Ξ.Μ.: «Γίνονται προσπάθειες και ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξουν αυτές οι προσπάθειες. Το σίγουρο είναι πως είναι δίπλα μας η Διοίκηση και είναι δεδομένο πως θέλει χρόνο για να πετύχει αυτά που θέλει».
Ε.Χ: «Και εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια. Βλέπω πως γίνονται κινήσεις και αυτό είναι ευχάριστο».

«Ευαισθητοποιήθηκε η… χορδή του Παναθηναϊκού»

Ελευθερία θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο σε εσένα ξεχωριστά. Αρχικά υπήρξαν φήμες ότι θα επέστρεφες το καλοκαίρι αλλά τελικά στην ομάδα ενσωματώθηκες το Χειμώνα. Πως πείστηκες;

« Το καλοκαίρι ήταν μόνο φήμες, εγώ δεν είχα ιδέα γιατί στο μυαλό μου είχα άλλα σχέδια, ήθελα να κάνω οικογένεια και είχα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα στη ζωή μου σε σχέση με άλλα χρόνια. Τελικά τον Γενάρη πείστηκα γιατί ευαισθητοποιήθηκε μέσα μου η χορδή του Παναθηναϊκού και για να μην πάει χαμένη η χρονιά (αν και πήγε η μισή αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε και το Κύπελλο), αποφάσισα να γυρίσω για να βοηθήσω».

«Εμείς παίζουμε για την ομάδα. Στους άνδρες αυτό δεν συμβαίνει»

Κορίτσια αναγκαστικά γίνεται σύγκριση μεταξύ της αντρικής ομάδας και του δικού σας τμήματος. Από την μία οι μεν φτάνουν στην βρύση και δεν μπορούν να πιουν νερό και από την άλλη εσείς που έχετε 7στα 7. Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε η ψυχή του Πρωταθλητή;

Ε.Χ.: «Πιστεύω ότι το μυστικό είναι η ομαδικότητα που δεν υπάρχει στο αντρικό βόλεϊ σε αντίθεση με εμάς που ακόμα και οι νέες παίκτριες που έρχονται παίζουν όλες πρώτα για την ομάδα και μετά για τους εαυτούς τους, κάτι που σίγουρα δεν συμβαίνει στους άντρες.
Ξ.Μ.: «Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς εκεί. Όταν τα παιδιά πήραν το πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να μείνουν και αυτό τους έριξε ψυχολογικά».
Μ.Χ.: «Σίγουρα όταν έχεις κατακτήσει τόσα Πρωταθλήματα και έχει παραμείνει ένας βασικός κορμός, η ψυχολογία και η νοοτροπία του νικητή μεταφέρεται στους νέους παίκτες. Αυτό συμβαίνει και στον αντρικό βόλεϊ όπου υπάρχει μία δυσπιστία και μία νοοτροπία ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, όπου περνάει και στους νέους παίκτες».

Εσύ Μαρία το έζησες αυτό όταν αγωνιζόσουν στον Ολυμπιακό;

« Όχι οι παίκτριες το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο και στο σύλλογο όπου το μετέφεραν τελικά και σε εμάς ότι δεν μπορούσαμε. Βέβαια ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό, όπου ότι προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε από τον Σύλλογο λένε ότι και να γίνει θα το πάρουμε».

Δεύτερη χρονιά στο Μετς. Σας λείπει ο… Τάφος του Ινδού;

Ξ.Μ.: «Φυσικά και μας λείπει. Πέντε χρόνια στον «Τάφο» ζήσαμε απίστευτες, αξέχαστες στιγμές και μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε εκεί. Μας λείπει ο κόσμος και δύο χρόνια τώρα δυστυχώς είναι κοντά μας μόνο στα ντέρμπι και αν δεν γίνεται να γυρίσουμε εκεί ας έρχονται όπου και αν παίζουμε».
Ε.Χ.: «Έζησα δύο πολύ όμορφα χρόνια στον «Τάφο» και οι δύο πρώτες σεζόν μου δεν συγκρίνονται με τις επόμενες. Ο κόσμος αγαπάει το τμήμα αλλά αγαπάει τον «Τάφο» περισσότερο και γι’ αυτό θα ήταν ιδανικό να γυρίσουμε».
Μ.Χ: «Εγώ έχω ζήσει αυτό το γήπεδο μόνο ως αντίπαλος και πραγματικά η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή. Μακάρι να γυρίζαμε εκεί και να το ζήσω και ως γηπεδούχος».

Πήρατε το πρωτάθλημα και γυρίζοντας στο… Κάστρο είδατε κοντά στα 1.000 να σας αποθεώνουν. Πως ζήσατε την υποδοχή αυτή;

Ε.Χ.: « Χθες ήταν πολύ ωραία η υποδοχή αλλά δεν συγκρίνεται με τίποτα με την υποδοχή στη Λεωφόρο πριν δύο χρόνια. Εκεί ξέραμε πως υπάρχει κόσμος και μόλις πήγαμε είδαμε μόνο δύο με τρία άτομα. Μας είπαν να πάμε στο κλειστό και μόλις το αντικρίσαμε γεμάτο πάθαμε σοκ. Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Εξαιρετική ήταν και η χθεσινή υποδοχή και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με εκείνη την χρονιά».
Ξ.Μ.: «Μας θύμισε εποχές Λεωφόρου, ήταν απίστευτα. Τέτοιες στιγμές τις κρατάς για πάντα στην ψυχή σου».
Μ.Χ: «Τι να πω; Ήταν καταπληκτικά, δεν το πίστευα ότι θα γινόταν αυτό και ένα ευχαριστώ σίγουρα δεν φτάνει με τίποτα».

Η συνέχεια από εδώ και πέρα; Θεωρείτε την χρονιά φέτος πετυχημένη με βάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της σεζόν;

Ξ.Μ.: «Μας μένει η πίκρα για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο αλλά και την αποχώρηση μας από την Ευρώπη. Γνωρίζουμε πως υπήρχε πρόβλημα με τα οικονομικά αλλά δεν τιμάει κανένα Σύλλογο να μην κατεβαίνει στην Ευρώπη, πόσο μάλλον αν αυτός είναι ο Παναθηναϊκός».
Μ.Χ.: «Να συμπληρώσω ότι απλά σώσαμε κάπως την παρτίδα κατακτώντας το Πρωτάθλημα».
Ε.Χ: «Και εγώ θεωρώ πως δεν είναι 100% πετυχημένη, από την στιγμή που θα μπορούσε να κατακτηθεί και το Κύπελλο».

Όσον αφορά το μέλλον, Μαρία και Ξανθή έχετε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, εσύ Ελευθερία τι θα κάνεις;

«Ακόμη δεν το σκέφτομαι, απλά χαίρομαι την επιτυχία της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Βέβαια δεν αποκλείω τίποτα. Το τι θα κάνω τη νέα χρονιά εξαρτάται και από το που θα αγωνίζεται ο Ζόρντι του χρόνου. Αν πάει στο εξωτερικό είναι δύσκολο να συνεχίσω να αγωνίζομαι».

«Όλοι ΟΑΚΑ να σηκώσουμε το έβδομο»

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις κινήσεις που γίνονται από τον Ερασιτέχνη για την σωτηρία του. πως τις βλέπετε;

Ε.Χ: «Αρχικά θέλω να πω, όλοι ΟΑΚΑ να σηκώσουμε το 7ο ψηλά. Εν συνεχεία ότι γίνονται σωστές κινήσεις οι οποίες όμως θα έπρεπε να τύχουν μεγαλύτερης ανταπόκρισης. Είναι κρίμα να μην υπάρχει η βοήθεια που πρέπει στον Ερασιτέχνη».
Μ.Χ.: «Η Διοίκηση κάνει κινήσεις και περιμένουμε όλοι από τον κόσμο να ανταπεξέλθει και να στηρίξει τον Ερασιτέχνη».
Ξ.Μ: «Και εγώ συμφωνώ. Σωστές κινήσεις τις οποίες ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει ακόμα περισσότερο»

Πέρσι πήρατε το πρωτάθλημα και το σηκώσατε μετά από μήνες. Φέτος η απονομή θα γίνει την Παρασκευή στη συναυλία για τον Ερασιτέχνη, πως το περιμένετε όλο αυτό;

Ξ.Μ.: «Περιμένω να είναι και πάλι ανατριχιαστικό, αν και αυτό που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 80.000 κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Μακάρι να γεμίσει το κλειστό για να το χαρούμε ακόμα περισσότερο».
Μ.Χ.: «Θα είναι μία εμπειρία ανάλογη με εκείνη στην φιέστα του ΟΑΚΑ. Ακόμα μία ξεχωριστή εμπειρία».
Ε.Χ: «Και εγώ θέλω να καλέσω και πάλι τον κόσμο να έρθει και να πανηγυρίσουμε μαζί. Θα είναι κάτι το πολύ ωραίο».


*Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο ZAFOLIA για την παραχώρηση του χώρου για την φωτογράφιση και την άψογη εξυπηρέτησή του.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...