ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ασταμάτητοι Μπάρτσα και Μέσι!

Ασταμάτητοι Μπάρτσα και Μέσι!
Δεν χάνει ούτε και στα αδιάφορα! Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Σαχτάρ και στον δεύτερο προημιτελικό, με τον Μέσι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 1-0 των Καταλανών και να φτάνει τα 48 τέρματα στην σεζόν, ένα περισσότερα από την περσινή εκπληκτική του επίδοση! Τέταρτη σερί παρουσία των «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά, εκεί που περιμένουν την Ρεάλ!Το 5-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τον κάτοχο του εισιτηρίου της πρόκρισης, ωστόσο τόσο η Σαχτάρ όσο και η Μπαρτσελόνα παρέταξαν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες στη «Ντόνμπας Αρίνα» του Ντόνετσκ. Το ενδιαφέρον εστιαζόταν κυρίως στο αν ο Μέσι θα πετύχαινε ένα γκολ με το οποίο θα ξεπερνούσε την εκπληκτική περσινή του επίδοση. Ο Αργεντινός το κατάφερε και με δέκα τουλάχιστον παιχνίδια να απομένουν, αντιλαμβάνεται κανείς που μπορεί να φτάσει το κοντέρ.

Οι Καταλανοί αντιμετώπισαν στην αρχή με ιδιαίτερη… βαρεμάρα το παιχνίδι, γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Σαχτάρ. Στο 8’, ο Ντάγκλας Κόστα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βαλδές, ενώ ένα τέταρτο αργότερα ο Ζάντσον πάνω στην κίνηση δεν έκανε το καλύτερο δυνατό πλασέ, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ισπανίας να μπλοκάρει εύκολα. Σταδιακά, η Μπαρτσελόνα άρχισε να ανεβάζει στροφές και να «ξυπνάει», με τους γηπεδούχους να βλέπουν την αντίπαλο να πατάει πολύ συχνά στην περιοχή.

Οι μεγάλες ευκαιρίες των Αντριάνο στο 31’, όταν και ο Ρατσίτσκι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, και του Μέσι αμέσως μετά, με τον Αργεντίνο να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Πιατόφ, ήταν τα πρώτα… δείγματα της αφύπνισης των Καταλανών. Ο Αφελάι στο 42’ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ουκρανού τερματοφύλακα με ωραίο μακρινό σουτ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το γκολ! Ο Άλβες έκανε την προσπάθεια από δεξιά, έδωσε τη μπάλα στον... ασταμάτητο Μέσι, ο οποίος ανάμεσα σε δύο αντιπάλους βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πιάτοφ για το 48ο γκολ του στην σεζόν! Η Σαχτάρ προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, όμως ο εξαιρετικός Βαλδές απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Ζάντσον.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς ανοικτό, με τους Ουκρανούς να προσπαθούν για την ισοφάριση αλλά και την Μπαρτσελόνα να βρίσκει αρκετούς κενούς χώρους. Στο 59’, ο Μέσι πέρασε... όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε την μπάλα στον Αφελάι που νικήθηκε Πιάτοφ και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Άλβες πέρασε άουτ. Οι Ουκρανοί νικήθηκαν πάλι από τον Βαλδές στο 74’, όταν και ο Καταλανός απέκρουσε σουτ του Μκιταριάν από το ύψος του πέναλτι, ενώ είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία στο τέλος αλλά ο Μορένο από κοντά δεν μπόρεσε να κερδίσει.

Το συνολικό σκορ (6-1) αποδεικνύει μεν την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν δείχνει και την μεγάλη προσπάθεια της Σαχτάρ που και στα δύο ματς πάλεψε και θα μπορούσε να είχε καταφέρει να δυσκολέψει περισσότερο τους Καταλανούς. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά για τέταρτη σερί χρονιά και πλέον περιμένουν, εκτός… απίθανου απροόπτου, την Ρεάλ για δύο μεγάλες μονομαχίες στις 26 ή 27 Απριλίου και στις 3 ή 4 Μαΐου!

Οι συνθέσεις:

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσκμαν (75’ Φερναντίνιο), Ρατσίτσκι, Σέφτσουκ, Κομπίν, Ιαστσένκο, Μκιταριάν, Ντάγκλας Κόστα (58' Εντουάρντο), Ζάντσον, Βίλιαν, Λουίζ Αντριάνο (66' Μορένο)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (70' Μιλίτο), Μούσκετς, Αντριάνο, Κεϊτά, Μασκεράνο, Τσάβι (66' Πέδρο), Αφελάι, Μέσι, Βίγια

Διαιτητής: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...