ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Ολυμπιακός και ο Σκόκο...

Ο Ολυμπιακός και ο Σκόκο...

Καλοκαιράκι μπαίνει και είναι λογικό να στήνεται η πασαρέλα, όπου θα περάσει από μπροστά μας η μισή Ευρώπη και τα 3/4 της Λατινικής Αμερικής. Πού «καίγεται», όμως, να ενισχυθεί, ως επί το πλείστον, ο Ολυμπιακός;

Στα χαφ. Ολοι το ξέρουμε, ειδικά από τη στιγμή που το σεντονάκι θα ξαναβγεί από το σεντούκι για να σκεπάσει το κέντρο του «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και φέτος θα πρέπει να έχουμε τις τρελές απαιτήσεις της περσινής χρονιάς.

Δεν είναι κάθε χρονιά του… Αϊ Βαγγέλη, να ρίχνει χρήμα με τη σέσουλα. Μην ξεχνάμε τους καιρούς στους οποίους ζούμε όλοι μας, αλλά και τον ανύπαρκτο ελληνικό ανταγωνισμό.

Αυτό το τελευταίο, όπως έχω ξαναγράψει, είναι και το στοιχείο που φρενάρει τον Ολυμπιακό από σούπερ μεταγραφές τύπου Ριέρα ή ακόμη και Ιμπαγάσα. Συνεπώς, η διοίκηση δεν θα έχει κάνει καθόλου λάθος αν επιλέξει να κινηθεί προσεκτικά, ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό με το μικρότερο κόστος. Αντί για βόμβες, δηλαδή, να «χτυπήσει» με γκαζάκια…

Κατά τη γνώμη μου, ξέρετε ποια περίπτωση μού μοιάζει ενδεδειγμένη για τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου και με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας;

Νάτσο Σκόκο. Αυτός ο παιχταράς, τον οποίο ήθελε ο Βαλβέρδε από την πρώτη κιόλας θητεία του και φυσικά είναι κομματάκι δύσκολο να έχει αλλάξει γούστα. Θυμηθείτε τι λέμε κάθε φορά που δεν παίζει ο Ιμπαγάσα. Ή, μάλλον, δείτε τι κάναμε κόντρα στον Ατρόμητο. Μια από τα ίδια όταν δεν παίζει ο μαέστρος Αριέλ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, χρειάζεται έναν μέσο σαν τον συμπατριώτη του Ιμπαγάσα, ο οποίος μού μοιάζει ιδανικός. Παίζει σε όλο το κέντρο, εκτός από κόφτης βέβαια. Παίζει πλάγια, έχει διείσδυση, δημιουργεί, εκτελεί, δεν είναι στριμμένο άντερο και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός.

Η ρήτρα του 26ρονου μεσοεπιθετικού είναι γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το τελευταίο «μεγάλο» συμβόλαιο που έκανε με την ΑΕΚ είναι στις 800.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Οτι είναι ένας παίκτης περισσότερο από προσιτός, δεδομένης της αγωνιστικής αξίας του. Διότι, δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι με τις ανάγκες που έχει τώρα η Ενωση, θα πει όχι σε ένα μικρότερο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων. Και μην προλάβει να απαντήσει κανείς ότι θα… ενισχύσουμε μια αντίπαλη ομάδα, διότι αν το δεχτούμε αυτό, θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και να παίρνουμε μέτρα για τσουνάμι στα μέρη μας.

Οσο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, απλά δεν είναι λογικό να πει όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ετσι όπως διαμορφώνεται η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, ακόμη και ο Σισέ έρχεται. Αλλά αυτόν δεν τον θέλουμε εμείς…

ΥΓ. Σύμφωνοι. Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Βιεϊρίνια. Ενας παίκτης που πέρυσι «έπαιξε» πολύ στον «κόκκινο τύπο». Σε αυτή την περίπτωση, όμως, υπάρχει μια ρήτρα 15 εκατ. ευρώ, περίπου, που όσο και να την παζαρέψεις, είναι δύσκολο να την κατεβάσεις στο 1-1,5 ή ακόμη και στα 2 εκατ. ευρώ. Και στο κάτω-κάτω, ακόμη και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη μοίρα από την ΑΕΚ.

Πηγή katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...