ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σύννεφο-ρομπότ στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Σύννεφο-ρομπότ στο Μουντιάλ του Κατάρ!
Με έναν απίστευτο τρόπο φαίνεται πως σκέφτονται να μεριμνήσουν για τον κλιματισμό των γηπέδων στο Μουντιάλ του 2022 οι Άραβες του Κατάρ, καθώς σκέφτονται να φτιάξουν σύννεφα-ρομπότ!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ που θα γίνει σε… έντεκα χρόνια, είναι αν μη τι άλλο οι θερμοκρασίες της Αραβικής Ερήμου που πλησιάζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, συνθήκες στις οποίες είναι αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Οι… πανούργοι Άραβες όμως βασιζόμενοι στην οικονομική τους ευρωστία, έχουν και για αυτό τη λύση. Όπως αποκαλύπτει λοιπόν διεθνής ιστοσελίδα, οι διοργανωτές του Κατάρ έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τεχνητά σύννεφα –που όπως βλέπουμε στη φωτογραφία μοιάζουν με… ιπτάμενους δίσκους– τα οποία θα περιφέρονται πάνω από τον αγωνιστικό χώρο ψύχοντας το γήπεδο. Μια εικόνα θα λέγαμε βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας…

Τα ρομπότ-σύννεφα όπως είναι το όνομά τους θα είναι τηλεκατευθυνόμενα από το έδαφος και θα κινούνται σε όλο το εύρος του γηπέδου, ανάλογα και με τις ανάγκες των σημείων που θα «χτυπάει» περισσότερο ο ήλιος. Ήδη μάλιστα έχουν προσληφθεί μηχανικοί και αρχιτέκτονες για να φέρουν εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή.

Το σίγουρο είναι πάντως πως οι Άραβες του Κατάρ θα κάνουν ό,τι περνάει από την… τσέπη τους για να διοργανώσουν όσο γίνεται αρτιότερα το Μουντιάλ του 2022, και μέχρι τότε θα συνεχίσουν να μας αφήνουν άφωνους με τα σχέδιά τους…

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...