ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φανέλες από... χρυσάφι!


Η Πρέμιερ Λιγκ έχει αναδειχθεί ως το πιο προσοδοφόρο πρωτάθλημα της Ευρώπης στις χορηγίες των εμφανίσεων ξεπερνώντας την Μπουντεσλίγκα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας συμβούλων Sport + Markt που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Όπως δήλωσε και ο διευθυντής της εταιρίας, Γκάρεθ Μουρ : «Είναι οφθαμολφανές, πως όταν μια νέα επιχείρηση επιλέγει να επενδύσει σημαντικά χρηματικά ποσά σε χορηγία του αθλητισμού, η Πρέμιερ Λιγκ είναι ο κορυφαίος προορισμός».

Τα συνολικά έσοδα των 20 συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ από τις χορηγίες στις φανέλες ανέρχονται στα 178 εκατομμύρια δολάρια έναντι των 116 εκατομμυρίων της περσινής σεζόν. Δηλαδή, παρατηρείται μια αύξηση των εσόδων από τις χορηγίες στις φανέλες της τάξεως των 62 εκατομμυρίων δολαρίων. Σημαντική αύξηση κατά 14 εκατομμύρια δολάρια σημειώνεται και στα έσοδα των 18 συλλόγων της Μπουντεσλίγκα, φτάνοντας τα 164 εκατομμύρια δολάρια.

Η Γερμανία έχασε την πρωτιά από την Αγγλία, γεγονός που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις επικερδέστερες συμφωνίες που συνήψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ασφαλιστική Aon και η Λίβερπουλ με την τράπεζα "Standard Chartered". Στην τρίτη θέση στον πίνακα βρίσκεται η Serie Α με 91 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Σαμπιονά κατέχει την τέταρτη θέση με 81 εκατομμύρια δολάρια. Η πεντάδα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τα υψηλότερα έσοδα από τις χορηγίες στις φανέλες συμπληρώνεται με τη Πριμέρα Ντιβιζιόν με έσοδα κάτω των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...