ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Χάσαμε τον Ουρτάδο ρε πατριώτη…

Χάσαμε τον Ουρτάδο ρε πατριώτη…
Εν έτει 2011, δεν… υπάρχει ποδοσφαιριστής Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 22 Δεκεμβρίου στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και έκτοτε… αγνοούνται τα ίχνη του. 

Εντάξει, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς, αλλά το όνομα του βρίσκεται μονίμως στο ιατρικό δελτίο της ομάδας. Στο λιμάνι προβληματίζονται, αλλά από την άλλη μακαρίζουν και την τύχη τους. Το www.sport-fm.gr, που έψαξε και βρήκε τις λίγες ομολογουμένως συμμετοχές του, εξηγεί το γιατί. 

Του Τάσου Νικολόπουλου 

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ο 30χρονος μέσος τραυματίστηκε σε προπόνηση των «ερυθρολεύκων», με το ιατρικό δελτίο της 4ης Ιανουαρίου να αναφέρει: «Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μοϊσές Ουρτάδο υποβλήθηκε σήμερα, στο Θεραπευτήριο Metropolitan, σε μαγνητική τομογραφία. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο και υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων». Δεν χρειάζεται να πω ότι οι δύο εβδομάδες έχουν περάσει προ πολλού, αλλά ο παίκτης παραμένει ακόμη στα πίτς, χωρίς να υπάρξει κάτι σίγουρο σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Κάθε πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη, αφού το ρεπορτάζ έλεγε ότι θα ήταν έτοιμος για τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 19 Ιανουαρίου. Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έγινε και ο επαναληπτικός, αλλά ο Ουρτάδο δεν έπαιξε ούτε σε αυτόν. 

Κακά τα ψέματα, δεν αποτελεί είδηση η απουσία του Ισπανού αμυντικού μέσου από κάποιο παιχνίδι, αλλά το αν θα παίξει. Από τα τέλη Αυγούστου που ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει συνολικά 24 αγώνες (20 για το πρωτάθλημα και 4 για το κύπελλο). Ο Ουρτάδο έχει 770 λεπτά συμμετοχής σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος (οχτώ βασικός και δύο ως αλλαγή) και 180 λεπτά συμμετοχής σε δύο ματς κυπέλλου. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, αγωνίστηκε βασικός στα τρία πρώτα παιχνίδια με Ηρακλή, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό, έκανε ένα… διάλειμμα πέντε αγωνιστικών λόγω τραυματισμού στη φτέρνα και επανήλθε την 9η αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Εργοτέλη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στα οποία πήρε φανέλα βασικού, αγωνίστηκε ως αλλαγή στα επόμενα με Καβάλα και Ατρόμητο και ξαναβρήκε θέση στην ενδεκάδα στην αυλαία του πρώτου γύρου κόντρα στη Λάρισα. Στον δεύτερο γύρο βρίσκεται μονίμως εκτός αποστολής λόγω θλάσης στον δικέφαλο. Σε ό,τι αφορά το κύπελλο αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση κόντρα σε Ηλιούπολη και Αστέρα Τρίπολης. 

Όσο για το αν η απουσία του είναι αισθητή, εκτιμώ ότι η απάντηση είναι ένα τεράστιο «ΟΧΙ». Δεν λέω ότι είναι κακός παίκτης, αλλά αποδεδειγμένα αφενός είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, αφετέρου έχει μια… δυσκολία σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνη και το ιατρικό επιτελείο. Όπως και να έχει, ο Φρανσουά Μοδέστο που κλήθηκε να καλύψει το κενό, αφού ήταν τραυματίας και ο Ντουντού, ανταποκρίθηκε με το παραπάνω και κατά την άποψη μου ήταν καλύτερος και από τους δύο λογιζόμενους ως βασικούς αμυντικούς μέσους του Ολυμπιακού. Η παρουσία του είναι εξαιρετική, «έδεσε» γρήγορα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα και ομολογουμένως είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. Ακόμη και στο πρόσφατο της Τούμπας, που όλη η ομάδα είχε κακή παρουσία, ήταν από αυτούς που ξεχώριζαν σαν «τη μύγα μες το γάλα». Στον Ολυμπιακό μάλλον θα… κάνουν τον σταυρό τους που τους «βγήκε» ο Γάλλος σε ρόλο αμυντικού χαφ, αφού σε αντίθετη περίπτωση το κενό θα ήταν μεγάλο και το λάθος της διοίκησης και του προπονητή για τη μη απόκτηση αμυντικού χαφ τον Ιανουάριο ακόμη μεγαλύτερο. Ή μήπως όχι;

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...