ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ είναι «αιώνιοι», δεν είναι παίξε γέλασε!

Εδώ είναι «αιώνιοι», δεν είναι παίξε γέλασε!
Από τον Νικοπολίδη και τον Κωνσταντίνου, στον Ευθυμιάδη και τον Δούρο, και από το πέναλτι του Παπαδόπουλου στο… μπλόκο του πράσινου πούλμαν, τα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχουν τις δικές τους καθημερινές ιστορίες «αιώνιας» τρέλας

Λεμονής σε ρόλο… Μικ Τζάγκερ
(2000-01, ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: 1-0.)
Οι αιώνιοι συναντήθηκαν στις 4 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ –το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κοινή έδρα- και για 69 λεπτά ο αγώνας κυλούσε σε σχετική αδιαφορία. Ήταν η στιγμή που ο Τζιοβάνι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα.. πόδια του και να θυμίσει σε όλους γιατί θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη. Ο Ζιο έκανε ένα σλάλομ που θύμισε… Ζιντάν, και έβγαλε ασίστ στον Τζόρτζεβιτς που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απέναντι στον μαυρομάλλη –τότε- Αντώνη Νικοπολίδη. Και ξαφνικά, το πλάνο αλλάζει και βλέπουμε τον Τάκη Λεμονή να πανηγυρίζει σαν… ροκ σταρ έχοντας μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο με σφιγμένες γροθιές και λυγισμένα γόνατα. Sir Takis με τα όλα του!

Τι μαλ… είναι!
(2001-02, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-1)
Μια ατάκα μια ιστορία. Σε έναν αγώνα, στον οποίον έχουν συμβεί μερικές από τις πλέον… επικές στιγμές των ντέρμπι (πέναλτι στο 89’, ξυλοδαρμός του διαιτητή, εισβολή παραγόντων και οπαδών στο χορτάρι, ύβρεις του Τάσου Μητρόπουλου στον Άγγελο Φιλιππίδη και άλλες τέτοιες «ομορφιές»), την παράσταση έκλεψε ο ένας και μοναδικός Σέρχιο Μαρκαριάν. Τη στιγμή που ο Ευθυμιάδης σφυρίζει πέναλτι στον Κωνσταντίνου για το μαρκάρισμα στον Βενετίδη, ο Μαρκαριάν που περιφέρεται έξαλλος στον πάγκο, γυρίζει προς την κάμερα και ξεστομίζει το αμίμητο: «Τι μαλ… είναι! Τι μαλ… είναι ε; Τι μαλ. Είναι! ΤΙ ΜΑΛ… ΕΙΝΑΙ!!!». Έχουν περάσει εννιά χρόνια, αλλά η συγκεκριμένη φράση (στο 1:35 του βίντεο) παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Ριζούπολη like no other
(2002-03, ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: 3-0)
Τι να πει κανείς για την Ριζούπολη; Η αναφορά και μόνο στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας («Θα γίνει της Ριζούπολης») παραπέμπει σε γεγονότα παρόμοια με την Κορέα και το Τεπελένι, κάτι που αποδεικνύει ότι όσα έγιναν στη Ριζούπολη είναι άνευ προηγουμένου και –ελπίζουμε- άνευ επομένου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ εύκολα με 3-0 και μετά τον αγώνα ο Άγγελος Φιλιππίδης αποκάλεσε «κότες» τους παίκτες της ομάδας του. Ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης πάντως, δεν πήγε στην περιβόητη Ριζούπολη...

Ο Αλέφαντος, η Στάη και ο Δούρος
(2003-04, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 2-2)
Το συγκεκριμένο σκηνικό δεν συνέβη στο χορτάρι, αλλά στην εκπομπή της Έλλης Στάη στον ΑΝΤ1. Ο Νίκος Αλέφαντος βούρκωσε, καθώς ένιωθε ότι «έχασε τα πάντα» εξαιτίας του διαιτητή Δούρου, που σφύριζε το ντέρμπι «αιωνίων» στις 18 Απριλίου στη Λεωφόρο και έληξε με 2-2, αποτέλεσμα που καταδίκασε την προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Το περίφημο παράπονο του Αλέφαντου «γιατί δεν βγαίνει ο κ. Δούρος στο τηλέφωνο», έχει μείνει στην ιστορία, καθώς ο Αλέ ουδέποτε συγχώρησε στον Δούρο τη «μεροληπτική», όπως πίστευε, διαιτησία του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τον Οκτώβριο του 2010, ο Αλέφαντος αναφέρθηκε στο προ 6ετίας περιστατικό, λέγοντας: «Τι θα έκανα αν έβλεπα τον Δούρο στο δρόμο; Θα άφηνα τα φρένα και θα τον πάταγα! Την αλήθεια σου λέω, ψέματα θα σου πω;;;» Μοναδικός Αλέ!

Ο Νικοκολίδης κι ο Σπανούλης
(2004-05, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 1-0)
Στις 10 Απριλίου του 2005, η Λεωφόρος φοράει για τελευταία φορά τα καλά της για να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Αντώνη Νικοπολίδη, που μετά από 15 χρόνια στον Παναθηναϊκό αποφάσισε να αλλάξει… ζωή και να πάει στον Ολυμπιακό. Τα όσα έζησε ο Νικοπολίδης εκείνη τη μέρα –τα οποία μεταξύ μας, μάλλον περίμενε από τη στιγμή που υπέγραψε στον Ολυμπιακό- μπορούν να συγκριθούν μόνο με την επιστροφή του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Θα γράφαμε και για τον ΛεΜπρόν στο Κλίβελαντ, αλλά τα Αμερικανάκια αποδείχθηκαν ξενέρωτοι. Ενώ εμείς…

Ο Μόρις χάνει τον έλεγχο
(2005-06, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: 0-2)
Στις 28 Αυγούστου του 2005, ο Ολυμπιακός με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στη σύνθεσή του πήγε στο ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να επιφυλάσσουν μια… αξέχαστη υποδοχή στον άλλοτε αγαπημένο «Μιχαλάκη» τους. Αυτός που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν ο Νασίφ Μόρις, που σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιαθλητικού πνεύματος, κλότσησε στο καλάμι τον Τζόρτζεβιτς, λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Σέρβου που έγραψε το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: 0-2 στο 86ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Νοτιοαφρικανός έβγαλε τη φανέλα του και την πέταξε στον διαιτητή Μπριάκο, προκαλώντας την οργή –ακόμα και- των φιλάθλων της ομάδας του.

Παπαδόπουλος vol. 1&2
(2006-07, ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: 0-1)
1. Από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια. Ήταν η 4η Μαρτίου του 2007, όταν οι «πράσινοι» έφυγαν θριαμβευτές από το Καραϊσκάκη, με σκόρερ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε χάσει τα… άχαστα. Ένα χρόνο αργότερα, ο Παπαδόπουλος θα έβλεπε την άλλη σκληρή όψη του νομίσματος, που απαγορεύει φιλίες με τον… εχθρό!

(2007-08, ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: 1-1)
2. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι φίλοι. Πολύ καλοί φίλοι. Έχουν πάει και διακοπές μαζί… Η φιλία τους αυτή είχε περάσει μάλλον αδιάφορη στο φίλαθλο κοινό μέχρι τις 13 Ιανουαρίου του 2008. Την ημέρα εκείνη, στο γήπεδο Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα στο 67ο λεπτό του ντέρμπι, με το σκορ στο 1-1, ο Παπαδόπουλος πήρε φόρα από τη γραμμή του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του κολλητού του. Τα όσα γράφτηκαν και –κυρίως- τα όσα ακούστηκαν μετά το συγκεκριμένο πέναλτι, συγκρίνονται μόνο με το πέναλτι του… Μπάτζιο στον τελικό του Μουντιάλ με τη Βραζιλία.

Μπλόκο από… τρακτέρ
(2009-2010, ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: 2-0)
Η περσινή «αιώνια αναμέτρηση» είχε οριστεί στις 29 Νοεμβρίου, στις 18:30 το απόγευμα, με την αποστολή του Παναθηναϊκού να αναχωρεί στις 16:40 από την Παιανία με στόχο την έγκαιρη προσέλευση στο Καραϊσκάκη. Δύο ώρες μετά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζαν να βρίσκονται στο πούλμαν, καθώς οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν στήσει μπλόκα στους δρόμους από τους οποίους θα περνούσε το «πράσινο» πούλμαν ζηλεύοντας τη δόξα των… αγροτών. Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για «ντροπή του ποδοσφαίρου», ενώ ο Σωτήρης Νίνης ήταν έξαλλος με το γεγονός ότι η αποστολή της ομάδας έμεινε «2,5 ώρες μέσα στο πούλμαν». Ο αγώνας πάντως είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου που… πυροβολούσε πιο γρήγορα και από τη σκιά του!

Τα υπόλοιπα το Σάββατο!

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...