ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Διά πυρός και... Σιδηρόπουλου!

Διά πυρός και... Σιδηρόπουλου!
Ο ΠΑΟΚ, αν και έπαιζε επί 18΄με 9..., κράτησε το 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ και θα ψάξει το «εισιτήριο» του τελικού στην Τούμπα! Δύο δοκάρια η «Ένωση», που ζητάει πέναλτι στο 94' σε ανατροπή του «Λύμπε».Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Μπαχά στην κορυφή, αντί του Μπλάνκο, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του κόσμου, που ήθελε τον Αργεντίνο στην 11άδα. Η «Ένωση» έδειξε από τα πρώτα λεπτά τη διάθεση της να ψάξει το γκολ, καθώς ήταν γηπεδούχος, κυρίως με τον Μπερνς από το δεξί άκρο, καθώς κατάφερνε να ξεφύγει σχετικά εύκολα από τον Λίνο. Ο Αυστραλός, όμως, όσες φορές είχε τις προϋποθέσεις για να κάνει κάτι καλό, δεν τα κατάφερνε. Οσο για τον ΠΑΟΚ, έκανε σαφείς από νωρίς τις διαθέσεις του στην άμυνα, καθώς ήθελε να φύγει από το ΟΑΚΑ χωρίς να χάσει και γι' αυτό παρατάχθηκε.

Με την ΑΕΚ να έχει ως γνωστόν πρόβλημα στο να διασπάσει μια πολυπληθή άμυνα, τον ΠΑΟΚ να μη βγαίνει συχνά μπροστά και το άγχος να είναι δεδομένο και στις δύο ομάδες, αυτό που ακολούθησε ήταν ένα μαρτύριο... Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, οι κιτρινόμαυροι ήταν συνέχεια μπροστά αλλά δεν ήξεραν πώς να απειλήσουν και τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το αξιόλογο. Θέλοντας να βελτιώσει κάπως την κατάσταση ο Χιμένεθ άλλαξε πλευρές στους Σκόκο-Μπερνς, με τον πρώτονα πάει δεξιά και τον δεύτερο αριστερά, αλλά η κίνηση αυτή δεν έφερε αποτελέσματα.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάποια φάση ήταν από λάθη αντιπάλου ή από στημένη φάση και έτσι ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ, με το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ντιόπ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Με την ΑΕΚ να πιέζει και να κερδίζει συνεχώς στημένες μπάλες γύρω-γύρω από την περιοχή, ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά σιγά-σιγά και απείλησε με ένα καλό σουτ του Σαλπιγγίδη, που έφυγε άουτ. Και κάπως έτσι, με πολλά λάθη και ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις, το ημίχρονο έληξε...

Οι Χιμένεθ και Χάβος δεν άλλαξαν κάτι στην ανάπαυλα, οι Θεσαλονικείς απείλησαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με ένα σουτ του Μουσλίμοβιτς από καλή θέση που απέκρουσε με δυσκολία ο Σάχα και στο 56' ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε την πρώτη αλλαγή, με τον Μπλάνκο να αντικαθιστά τον Μπαχά, προς ικανοποίηση και του κόσμου που φώναζε από το πρώτο 45λεπτο ρυθμικά το όνομα του Αργεντίνου. Η απάντηση του Χάβου ήταν η αντικατάσταση του Κουτσιανικούλη με τον Ελ Ζαρ, για να ακολουθήσει η δεύτερη αλλαγή της Ένωσης με τον Λαγό αντί του Μπερνς και τον Σκόκο να πάει στο δεξί άκρο.

Σε δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ με... 9!
Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δώσουν ένα ρυθμό στο ματς, η Ένωση απείλησε με ένα σουτ του αμαρκάριστου Ντιόπ που μπλόκαρε ο Κρέσιτς και μέσα σε ένα δίλεπτο οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε στο 74' δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λίνο για φάουλ στον Σκόκο στο χώρο του κέντρου και στο 76' έστειλε, επίσης με δεύτερη κίτρινη, και τον Ιβιτς στα αποδυτήρια διότι τον έβρισε, σύμφωνα με όσα φάνηκαν στο ριπλέι.

Δεύτερο δοκάρι Ντιόπ!
Εχοντας σαφέστατο αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΚ πίεσε ακόμη περισσότερο ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα για τη ρεβάνς, αλλά η μπάλα πήγε και πάλι στο δοκάρι σε νέα κεφαλιά του Ντιόπ μετά από εκτέλεση κόνρνερ, ξανά! Το ματς είχε μεταφερθεί στο μισό γήπεδο, ο ΠΑΟΚ αμυνόταν με νύχια και με δόντια, η ΑΕΚ πίεζε μαζικά, ο Χιμένεθ έριξε και τον Μίτσελ στο ματς αντί του Καράμπελα, ενώ ο Χάβος είχε περάσει νωρίτερα τον Σαβίνι αντί του Μουσλίμοβιτς για να ενισχύσει την άμυνα του.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του Σαλπιγγίδη και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς, καθώς ο Δωδεκανήσιος διαιτητής έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι που έγινε πάνω στον Λυμπερόπουλο από τον Τσιρίλο.


Man of the match: Ο Κοντρέρας είναι ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ και το απέδειξε ξανά. Ο Χιλιανός -πλην ενός λάθους στο πρώτο ημίχρονο- ήταν άψογος, κέρδισε όλες τις μονομαχίες και κατηύθυνε απολύτως σωστά και τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος: Θα είναι άδικο να επιλέξουμε έναν, γιατί είναι πάρα πολλοί οι παίκτες των δύο ομάδων που θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή την κατηγορία...

Στο ύψος του: Ο Ντιόπ έκανε αρκετή δουλειά για την ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου. Καθάριζε φάσεις ανασταλτικά, προσπαθούσε να βοηθήσει δημιουργικά και είχε και δύο δοκάρια!

Η γκάφα: Την έκανε ο Ιβιτς, που ενώ είχε κίτρινη κάρτα και ήξερε ότι η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες, διαμαρτυρήθηκε πάρα πολύ έντονα και είπε διάφορα στον Σιδηρόπουλο, σύμφωνα με όσα δείχνει το ριπλέι.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος είναι δεδομένο ότι θα ακούσει πολλά για την απόφαση του να αφήσει τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες. Θα μπορούσε να αποφύγει την κίτρινη κάρτα στον Λίνο για το φάουλ στον Σκόκο, σωστά έδωσε τη δεύτερη στον Ιβιτς. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δε δίστασε να αποβάλει τον Σέρβο ακριβώς δύο λεπτά μετά την αποβολή του Λίνο. Όμως, το πέναλτι που έγινε στις καθυστερήσεις μπροστά στα μάτια του θα μπορούσε εύκολα να το δώσει. Ο Λυμπερόπουλος τσιμπάει την μπάλα, ο Τσιρίλο τον ανατρέπει αλλά σφύριγμα δεν ακούστηκε...

Το ταμείο του Gazzetta: Οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί για τη ρεβάνς, όπου το προβάδισμα θα το έχει ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας. Αγωνιστικά, το ματς στο ΟΑΚΑ ήταν κάκιστο, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να ανοίξει ορθόδοξα την αντίπαλη άμυνα και τους Θεσσαλονικείς να είναι μαζικά πίσω και να ψάχνουν αντεπιθέσεις. Ευκαιρίες ήρθαν εκατέρωθεν, κυρίως με τα δύο δοκάρια του Ντιόπ, αλλά γκολ δεν μπήκε ούτε όταν η Ένωση έπαιζε με δύο παίκτες περισσότερους. Ολα, επομένως, θα κριθούν στην Τούμπα και το 0-0 είναι πολύ πονηρό και για τις δύο ομάδες...

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...