ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Με τεσσάρα στους… τελικούς!


Με σούπερ τους… αναπληρωματικούς Άντερσον, Γκίμπσον, η Γιουνάιτεντ έριξε τεσσάρα (4-1) στην Σάλκε, έκανε check in για Γουέμπλεϊ και πάει ξεκούραστη στον… τελικό της Κυριακής με Τσέλσι!

Αγνώριστη η Γιουνάιτεντ

Η διάταξη της Γιουνάιτεντ δεν αλλάζει ποτέ, με τον Φέργκιουσον, όμως, ενόψει... Τσέλσι να κάνει 9 (!) αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Σκωτσέζος διατήρησε στην αρχική ενδεκάδα μόνο τους Φαν Ντερ Σαρ και Βαλέντσια.

Από την άλλη πλευρά ο Ράνγκνικ είδε τον Χέβεδες να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και του έδωσε φανέλα βασικού, τη θέση του Έντου πήρε ο νεαρός Ντράξλερ, για να δώσει περισσότερες λύσεις στη μεσαία γραμμή, ενώ η τρίτη αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ήταν η παρουσία του Εσκουδέρο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Παιχνίδι κέντρου στο ξεκίνημα

Η Σάλκε ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ προσεκτικά και στην επίθεση στηρίχθηκε κυρίως στις επελάσεις του Φαρφάν, στην εμπειρία του Ραούλ και την ποιότητα του Χουράδο, με τον Περουβιανό να κάνει το πρώτο σουτ του αγώνα και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι γηπεδούχοι ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πως να διαχειριστούν τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις και κράτησαν χαμηλά το ρυθμό τους.

Το παιχνίδι στα πρώτα 20' παιζόταν κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τους «κόκκινους διάβολους» να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούσε η ώρα και να απειλούν με ατομικές ενέργειες του Μπέρμπατοφ σε δύο περιπτώσεις, με τον Βούλγαρο, όμως, να υστερεί στην τελική πάσα.

Δε... συγχωρεί τα λάθη η Γιουνάιτεντ

Η αγγλική ομάδα σπάνια... συγχωρεί τα λάθη των αντιπάλων της και αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά... Ο Ουτσίντα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, η άμυνα των Γερμανών δεν πρόλαβε να οργανωθεί και ο Άντερσον, που κέρδισε την μπάλα, έδωσε στον Γκίμπσον, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στον Βαλέντσια, με τον Κολομβιανό να νικάει τον Νόιερ με ψύχραιμο πλασέ για το 1-0!

Δεν πέρασαν παρά μόνο 5', προκειμένου η Γιουνάιτεντ να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν ο δημιουργός του πρώτου τέρματος Γκίμπσον έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Νόιερ έκανε λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας και εκείνη αφού χτύπησε πρώτα στα χέρια του, βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γερμανού τερματοφύλακα...

Αυτή τη φορά η απάντηση ήρθε!

Η απάντηση της Σάλκε αυτή τη φορά ήρθε. Ο Φέργκιουσον πριν το παιχνίδι δήλωνε ότι το μόνο που φοβάται στο παιχνίδι είναι η απειρία των κεντρικών αμυντικών του και τελικά επιβεβαιώθηκε... Σε μία βαθιά σέντρα των φιλοξενούμενων, ο Σμόλινγκ δεν πήρε σωστή θέση και δεν μπόρεσε να διώξει με το κεφάλι και η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στο Χουράδο, ο οποίος με ωραίο δυνατό σουτ νίκησε τον Φαν Ντερ Σαρ για να μειώσει σε 2-1 στο 35'.

Στο 37' ο Βαλέντσια βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ, καθυστέρησε χαρακτηριστικά, κατάφερε όμως να τον περάσει και να πλασάρει και ο Χέβεδες απομάκρυνε πάνω στη γραμμή για να γλιτώσει την ομάδα του από το 3-1. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες της Σάλκε ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία σε καμία περίπτωση και οι Άγγλοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-1.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο απειλητικοί. Στο 55' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, όταν ο Νόιερ έκανε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Άντερσον, με την Σάλκε να απειλεί μέχρι εκείνο σημείο με τους Ραούλ και Φαρφάν.

Μέσα Χούντελαρ και Έντου, την «σκότωσε» ο Άντερσον

Στο 60' ο Ράφαελ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Εβρά, οι Γερμανοί προσπαθούσαν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας και να απειλήσουν την εστία του Φαν Ντερ Σερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και ο Άντερσον στο 73' έκανε το 3-1 και τελείωσε το παιχνίδι. Ο Νάνι έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον Άντερσον, ο οποίος επιχείρησε πέφτοντας το πλασέ, με τον Ουτσίντα να πέφτει σωτήρια στα πόδια του, όμως ο Βραζιλιάνος με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να πετύχει το γκολ.

Λίγο νωρίτερα ο Ράνγκνικ είχε περάσει στο παιχνίδι τον Χούντελαρ, που μαζί με τους Ραούλ και Έντου συνέθεσαν την επιθετική τριπλέτα της Σάλκε, δείγμα του ότι ο Γερμανός τεχνικός τα έπαιξε όλα για όλα. Τα κενά βέβαια στην άμυνα ήταν πολλά και η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη και τέταρτου τέρματος στο 76' και πάλι με τον Άντερσον. Αυτή τη φορά ήταν ο Μπέρμπατοφ που έκανε την κίνηση από τα δεξιά και έδωσε... έτοιμο γκολ στον Βραζιλιάνο μέσο.

Τελικός... ντεζαβού!

Ο Χούντελαρ απείλησε σε δύο περιτπώσεις, με τον Προένσα να ακυρώνει το γκολ που πέτυχε ο Ολλανδός στη δεύτερη, όμως δε γινόταν να αλλάξει κάτι... Τελευταία ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ, που μετέτρεψε σε θρίαμβο την αναμέτρηση, χάθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν ο Όουεν έκανε καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και υποχρέωσε τον Νόιερ σε μεγάλη επέμβαση.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους οπαδούς των γηπεδούχων να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στον τελικό του Champions League σε... ντεζαβού του 2009 απέναντι στην Μπαρτσελόνα!

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σάαρ, Ράφαελ (Εβρά), Σμόλινγκ, Έβανς, Ο’ Σέι, Άντερσον, Γκίμπσον, Σκόουλς (Φλέτσερ), Βαλέντσια, Μπέρμπατοφ (Όουεν), Νάνι

Σάλκε: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεδες (Χούντελαρ), Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Παπαδόπουλος, Χουράδο, Φαρφάν (Μάτιπ), Μπαουμγιόχαν (Έντου), Ντράξλερ, Ραούλ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...