ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Μήτσο μου», «Σόφο μου»!


Μέχρι και πριν από 8 χρόνια ήταν συμπαίκτες στον Ηρακλή, που πλέον “έπεσε” στην Α2 Κατηγορία και όλως τυχαίως σήμερα και στη Β' Εθνική Κατηγορία ή αλλιώς FootballLeague και αύριο το μεσημέρι θα κάτσουν στο ίδιο πάνελ, εκπροσωπώντας ο καθένας την ομάδα του, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί (13.00) στο μεγαλοπρεπές δημαρχείο της καταλανικής πρωτεύουσας.

O Διαμαντίδης

Ο λόγος για Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που, πέρα από την ετήσια συνύπαρξή τους τα καλοκαίρια στην Εθνική ομάδα, μοιράστηκαν τα ίδια αποδυτήρια για 3 χρόνια (2000-03) στον “Γηραιό” και φέτος διεκδικούν με διαφορετικές ομάδες τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για τον μεν αρχηγό του Παναθηναϊκού, κορυφαίος αμυντικό της Ευρωλίγκα (για 6η φορά στα τελευταία 7 χρόνια) και υποψήφιο MVP της διοργάνωσης, είναι το 4ο φάϊναλ-φορ στην 7η χρονιά του με την “πράσινη” φανέλα.

Ο Καστοριανός πρώην διεθνής point-guardξεπέρασε γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε και έδωσε το παρών στην πρώτη προπόνηση του “τριφυλλιού” επί ισπανικού στην Βαρκελώνη, το απόγευμα της Τετάρτης στο βοηθητικό γήπεδο του “Παλάου Σαν Τζόρντι”, αφήνοντας το “λευκό” το απουσιολόγιο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Παρεμπιπτόντως η εικόνα του γηπέδου που θα φιλοξενήσει το κορυφαίο ετήσιο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ ήταν άκρως ικανοποιητική 48 ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ και ίσως γι' αυτό ο κομισάριος της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου να “έσκαγε” δεξιά κι αριστερά χαμόγελα, καθώς αποχωρούσε από τον περιβάλλοντα χώρο, οδηγώντας μία υπερσύγχρονη βέσπα!

Ο Σχορτσανίτης

Για τον “Baby-Shaq” αυτό είναι το 3ο συνεχόμενο φάϊναλ-φορ της καριέρας του, μετά τα δύο προηγούμενα σε Βερολίνο (δεν έπαιξε καθόλου) και Παρίσι... Η ιδιαιτερότητα της εφετινής διοργάνωσης, όμως, έχει να κάνει με το ότι ο 25χρονος διεθνής σέντερ φοράει τη φανέλα της Μακάμπι κι έχει το πλέον υψηλό κίνητρο (ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην τον υπογράψει) για να γίνει ο 4ος Έλληνας μπασκετμπολίστας (και ο 2ος με την “ομάδα του λάου” μετά τον Νέστορα Κόμματο) που κατακτά την Ευρωλίγκα με τα χρώματα μίας ξένης ομάδας.

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, όπου για τις επόμενες 4 ημέρες θα χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το gazzetta.gr“έπεσε” πάνω στην αποστολή της πρωταθλήτριας Ισραήλ και μοιραία κατευθύνθηκε προς το μέρος του “BigSofo”!

«Έπρεπε να γίνω επαγγελματίας!»

«Καλώς τα παιδιά! Τι γίνεται; Όλα καλά;», ήταν τα πρώτα λόγια του εγκαρδιότατου θηριιώδους σέντερ που φέτος στο Τελ Αβίβ είναι άλλος άνθρωπος! «Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα της ομάδα δουλεύει με τόσο επαγγελματικό τρόπο, που εγώ δεν θα μπορούσα να μην είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου και απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά μου!

Δεν ασχολούμαι με τίποτε άλλο πλην του μπάσκετ και το πρόγραμμά μου είναι σπίτι-γήπεδο και γήπεδο-σπίτι! Κάποια στιγμή μετά από 10 χρόνια, έπρεπε να γίνω κι εγώ επαγγελματίας», μας είπε με άφθονη δόση αυτοσαρκασμού και συνέχισε: «Μας λείπει πολύ ο Πέρκινς, ο οποίος “έδενε” απίστευτα την άμυνά μας και ήταν ένας πολύ καθοριστικός παίκτης όσον αφορά στην εν γένει αγωνιστική λειτουργία της ομάδας! Δυστυχώς, ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τον χρησιμοποιήσουμε στο φάϊναλ-φορ...

Θα παλέψουμε όλοι και για αυτόν αλλά και για την ομάδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας και να προκριθούμε στον τελικό», σχολίασε ο διοπτροφόρος κι εμφανώς αδυνατισμένος Σοφοκλής που αύριο στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, θα συναντήσει τον Διαμαντίδη και θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί μαζί του τα παλιά... («Μήτσο μου, Σόφο μου!)»

«Τέσσερις χιλιάδες οπαδοί της Μακάμπι!»

Λίγο παραπέρα, ο Ντέϊβιντ Μπλατ περίμενε με την παροιμιώδη άνεση που τον διακρίνει τις βαλίτσες και τα έλεγε με τον πρόεδρο της Μακάμπι, Σιμόν Μισράχι... Μας χαιρέτισε ευγενικά σε σχεδόν άπταιστα ελληνικά και στη συνέχεια αποφάσισε να σηκώσει το κινητό του που χτυπούσε ακατάπαυστα!

Ο ιδιοκτήτης της “ομάδας του λαού” μας επιβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί φίλαθλοι που θα βρεθούν στις κερκίδες του Παλάου Σαν Τζόρντι δεν θα ξεπεράσουν τις τέσσερις χιλιάδες και υπογράμμισε ότι «ο τελικός για μας είναι ο αγώνας με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ας τα καταφέρουμε την Παρασκευή και μετά ελάτε να συζητήσουμε ό,τι θέλετε!»

Ο “οπαδός” Όμρι Κάσπι και το λοκ-άουτ!

Μαζί με την αποστολή των ισραηλινών, ταξίδεψε και ο 22χρονος διεθνής Ισραηλινός φόργουορντ, Όμρι Κάσπι (2,06), που φέτος αγωνίστηκε ως “rookie” στους Σακραμέντο Κινγκς κι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την απόδοσή του (μ.ο. 10,3π. & 4,5ρ.).

Ο πρώην παίκτης της Μακάμπι ήρθε στη Βαρκελώνη για να σταθεί στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας και μιλώντας στο gazzetta.gr, παραδέχτηκε ότι ο κορυφαίος σύλλογος της πατρίδας του, θα είναι η πρώτη του επιλογή για τη νέα σεζόν, εάν οι ιδιοκτήτες του ΝΒΑ αποφασίσουν να εφαρμόσουν το “περιλάλητο” lock-out!

«Απ' αυτά που μαθαίνω τελευταία από την Αμερική, να σας πω την αλήθεια, πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή και το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά! Το ΝΒΑ βρίσκεται σε ανοδική πορεία από πλευράς δημοτικότητας, όχι μόνο στις Η.Π.Α., όπου φέτος οι τηλεθεάσεις αυξήθηκαν αλλά και σε όλον τον κόσμο!

Αν κι εφόσον, όμως, το πρωτάθλημα “κλειδωθεί” τότε δεν βλέπω να παίζω σε καμία άλλη ομάδα πλην της Μακάμπι! Για την ώρα, όμως, είμαι οπαδός και ήρθα εδώ για να ντυθώ στα “κίτρινα” και να υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις προσπάθειες των παιδιών από την κερκίδα.

Το φάϊναλ-φορ είναι πολύ συναρπαστική διοργάνωση και θα ήθελα πολύ στο μέλλον να ζήσω την ατμόσφαιρά της και σαν παίκτης», μας είπε ο πλέον ταλαντούχος Ισραηλινός παίκτης.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...