ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αυστρία-Ελλάδα 1-2!

Σαμαράς τους άλλαξε το… Φωτάκη!

Εχει τον τρόπο...
Sam κερνάει, Φωτάκης πίνει!

Εθνική ...οικονομία


Ο Σαμαράς σε προσπάθειά του απέναντι στην Αυστρία Ηταν αναμφισβήτητα ένα πολύ δυνατό τεστ για την Εθνική ομάδα. Και αν δει κανείς τη συνολική εικόνα του αγώνα και φυσικά το νικηφόρο αποτέλεσμα κρίνεται και επιτυχημένο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τέρματα των Σαμαρά (49') και Φωτάκη (82') επικράτησε εκτός έδρας της Αυστρίας (2-1) σε φιλική αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φουξ (66') ενώ ο Τζόρβας στο 5ο λεπτό είχε αποκρούσει πέναλτι του Κλάιν. Ηταν η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα κερδίζει σε αυστριακό έδαφος!

Τα αρχικά πλάνα του Φερνάντο Σάντος
Με πολλά νέα πρόσωπα παρέταξε την Εθνική μας ομάδας ο Φερνάντο Σάντος αφού ήθελε να δοκιμάσει παίκτες που θα αποτελέσουν την νέα ομάδα που οραματίζεται. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη (δεξιά), Τζαβέλλα (αριστερά) στα άκρα και Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Μπροστά τους ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης και παρτενέρ του ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Κώστας Κατσουράνης που είχε περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα. Μπροστά τους προτιμήθηκε ο Σαμαράς σε ρόλο επιτελικού με τους Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) και Κονέ (δεξιά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σαλπιγγίδης.

Ο Τζόρβας δεν ήταν... μουδιασμένος
Το αρχικό "μούδιασμα" των διεθνών προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, που κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 4ο λεπτό στο μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου επί του Μάιερχοφερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κλάιν, όμως ο Τζόρβας "μάντεψε" την πρόθεσή του και πέφτοντας σωστά απέκρουσε (στο 5ο λεπτό).

Ένα σουτ του Αρναούτοβιτς (16') έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της ελληνικής εστίας, στη μοναδική αξιόλογη στιγμή ενός μετριότατου αγώνα κατά το πρώτο ημίχρονο. Στο 36ο λεπτό, πάντως, ο Ελβετός διαιτητής ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Μάιερχοφερ, αλλά όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός επρόκειτο για μια απόφαση μάλλον αυστηρή.
Sam κερνάει, Φωτάκης πίνει! (video)
Σαμαράς... scores!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη "γαλανόλευκη" ομάδα, καθώς στο 49ο λεπτό ο Σαμαράς αξιοποίησε τη σέντρα του νεοεισελθόντα Φωτάκη και με "ζυγισμένη" κεφαλιά έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί απείλησαν άμεσα με ισοφάριση, όταν ο Γιουνούζοβιτς δέχθηκε τη σέντρα του Φουκς αλλά αστόχησε ελάχιστα στην προβολή που επιχείρησε, απέναντι από τον Τζόρβα.

Η πίεση της γηπεδούχου συνεχίστηκε και στο 58' ο Κάβλακ σούταρε αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η αποτελεσματική επέμβαση του Αβραάμ Παπαδόπουλου έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Η υπεροχή της Αυστρίας απέναντι στην Ελλάδα που δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό καρποφόρησε τελικά στο 67', με σκόρερ τον Φουκς ο οποίος συνδυάστηκε ωραία με τον Αρναούτοβιτς.
Σαμαράς τους άλλαξε το… Φωτάκη!
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 82'...
Στο 72' ο Αρναούτοβιτς άλλαξε τη μπάλα εντυπωσιακά με τον Λιντς αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση αλλά στο 82' ο Φωτάκης αποδείχθηκε πολύ πιο ψύχραιμος, όταν πλάσαρε ιδανικά για το 1-2 μετά την ασίστ του Σαμαρά, που μάζεψε πάνω του ολόκληρη την αντίπαλή άμυνα και επέτρεψε στον άσο του ΠΑΟΚ να βάλει την "υπογραφή" στην πρώτη ελληνική νίκη επί αυστριακού εδάφους.

Στο 88', πάντως, για να κρατήσει τη νίκη ο Τζόρβας χρειάστηκε να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Γιάνκο, που κόντραρε στον Παπαδόπουλο. Παρά το "διπλό", πάντως, η Eθνική έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά στον τομέα της ομοιογένειας και της αφομοίωσης της τακτικής του Σάντος, καθώς και περισσότερες λύσεις στη μεσαία γραμμή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...