ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Έτσι έζησα τον Άιβερσον...»

«Έτσι έζησα τον Άιβερσον...»
Ο διεθνής διαιτητής Χρήστος Χριστοδούλου, που “σφύριξε” τον χθεσινό αγώνα Μπεσίκτας-Χέμοφαρμ κι έζησε από κοντά το ντεμπούτο του Άλεν Άϊβερσον, διηγείται στο gazzetta.gr την εμπειρία του.
Η πολυαναμενόμενη πρώτη εμφάνιση του 35χρονου πάλαι ποτέ πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ (κανονική περίοδος) με τη φανέλα της Μπεσίκτας δεν συνδυάστηκε με νίκη για την τουρκική ομάδα στην πρεμιέρα του Eurocup. Η σερβική Χέμοφαρμ ανέτρεψε μία διαφορά 17 πόντων στην 4η περίοδο και τελικά νίκησε με 91-94, με τον “Answer” να αστοχεί σε ένα από τα δύο τρίποντα που επιχείρησαν οι Τούρκοι και τα οποία, αν έβρισκαν στόχο, θα έστελναν το παιχνίδι στην παράταση! Ο Αϊβερσον δεν έθελξε με την απόδοσή του (15π., 3ρ., 2ασ. με 4/6 βολ, 1/6 διπ. & 3/4 τριπ. Σε 23‘), αλλά αν σκεφτεί κανείς έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, έχει αρκετά ελαφρυντικά. Ο κόσμος στην κατάμεστη “Colaturca Arena” τον αποθέωσε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, υποσχέθηκε καλύτερες μέρες για την ομάδα. Το gazzetta.gr εντόπισε τον Έλληνα διεθνή διαιτητή, Χρήστο Χριστουδούλου που μαζί με τον Βούλγαρο Τόμοφ και τον Ισραηλινό Εστερόν, “σφύριξαν” το χθεσινό παιχνίδι και κατέγραψε τις εντυπώσεις του από την ευρωπαϊκή επίσημη “πρώτη” του 12 φορές All-Star του ΝΒΑ στην Κωνσταντινούπολη...

«Στο γήπεδο της Μπεσίκτας δεν έπεφτε... καρφίτσα και λόγω της παρουσίας του Άϊβερσον, η τουρκική ομάδα οργάνωσε την παρουσίαση των ομάδων κατά τα πρότυπα του ΝΒΑ! Έσβησαν τα φώτα, άναψαν τους προβολείς, ανακοίνωσαν όλους τους παίκτες και για το τέλος άφησαν τον Αμερικανό superstar, που μπήκε στο γήπεδο εν μέσω πρωτοφανούς αποθέωσης από 3.500 φιλάθλους!»

«Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ χαμηλών τόνων και καθ‘ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έδειξε ίχνος βεντετισμού και δεν έβγαλε καθόλου αρνητική ενέργεια! Ήταν χαλαρός αλλά συνάμα και πολύ προσηνής γιατί ήταν φανερό ότι ακόμη δεν αισθανόταν σαν στο σπίτι του! Ήταν πάντως αρκετά ευδιάθετος και χαμογελούσε συνεχώς...»

«Νομίζω ότι χρειάζεται χρόνο, γιατί αν δεν κάνω λάθος αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά από σχεδόν έναν χρόνο και η πρώτη φορά παίζει που μπάσκετ εκτός ΝΒΑ, αν εξαιρέσουμε την Εθνική ομάδα των Η.Π.Α. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Δεν είναι και τόσο εύκολο να προσαρμοστεί με μόνο λίγες προπονήσεις και να προσφέρει αμέσως σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον...»

«Έτσι πως τον είδα, όταν θα αποκτήσει την κατάλληλη φυσική κατάσταση και εξοικειωθεί με τους συμπαίκτες του και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, πιστεύω ότι τουλάχιστον επιθετικά, θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά... Οι ικανότητές του είναι γνωστές και στη διάρκεια του αγώνα έκανε δύο-τρεις φάσεις κι έβγαλε δύο πάσες που πιστοποίησαν την μεγάλη του κλάση... Με δεδομένο ότι δεν έχει πάρει κιλά από την αγωνιστική απραξία, δεν θα δυσκολευτεί να βρει τη φόρμα του... Είναι θέμα χρόνου...»

«Τώρα μου βάζεις δύσκολα... Δεν νομίζω ότι είναι και η ειδικότητά του... Χθες τουλάχιστον δεν ήταν... Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον, δεν το ξέρω...»

«Μέσα στο γήπεδο, έδειχναν πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που έπαιζαν μαζί του! Στην Ευρώπη, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να αποδεχθείς ότι ένας από τους συμπαίκτες σου απολαμβάνει τιμές... αρχηγού κράτους! Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η δική του στάση... Χθες, πάντως, όλα κύλησαν πολύ ομαλά...»
- Στην επαφή του με τους διαιτητές πως ήταν;
«Κύριος! Ούτε που ασχολήθηκε καθόλου και δεν διαμαρτυρήθηκε σε καμία απόφαση... Είπε απλά τα γνωστά εθιμοτυπικά... “Hi ref... Good game...”, κτλ... Τώρα, ένας τέτοιος παίκτης με τόσα παιχνίδια στα πόδια του και τόσες παραστάσεις από το ΝΒΑ, σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με τους διαιτητές... Δεν ξέρω βέβαια στην πορεία αν αλλάξει κάτι...»

«Πίστεψέ με καθόλου, παρ‘ότι τον άλλαξε πολλές φορές...»

«Στην τελευταία επίθεση είχαν δύο ευκαιρίες να στείλουν το ματς στην παράταση, αστόχησαν σε ισάριθμα τρίποντα... Το πρώτο το έχασε ο Άϊβερσον και το δεύτερο Τσετίν... Σε γενικές γραμμές οι Τούρκοι το έχασαν μόνοι τους το ματς! Στο +17 (82-65) νόμιζαν ότι το ματς τελείωσε και βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν τον Άϊβερσον. Οι Σέρβοι, όμως, πέτυχαν πέντε συνεχόμενα τρίποντα, βρήκαν ρυθμό κι έκλεψαν το ματς! Με δεδομένο ότι ο Αμερικανός παίκτης δεν είναι ακόμη έτοιμος, ίσως στο τέλος που το παιχνίδι είχε φτάσει στην κόψη του ξυραφιού, να έπρεπε να είχε μείνει στον πάγκο...»
- Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι τα περισσότερα ρεπορτάζ τον παρουσιάζουν ως μοιραίο παίκτη... Στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Άϊβερσον στον πάγκο, η Μπεσίκτας προηγήθηκε με 17 πόντους και όταν ο Αμερικανός άσος επέστρεψε, η Χέμοφαρμ ολοκλήρωσε την ανατροπή και τελικά έφυγε νικήτρια με 91-94...
- Αντέδρασε καθόλου στις αλλαγές που τον έκανε ο προπονητής του;
- Οι συμπαίκτες του πως τον δέχτηκαν;
- Στην άμυνα πως τον είδατε;
- Η αίσθησή σας είναι ότι όταν προσαρμοστεί θα θυμίσει τον Αϊβερσον που όλοι είχαμε συνηθίσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο;
- Αγωνιστικά πως ήταν;
- Ο ίδιος ο Άϊβερσον πως αντέδρασε;
- Πως υποδέχτηκε ο κόσμος τον Αμερικανό superstar;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...