ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Χαμός με τα τηλεοπτικά στην Ισπανία!


Χαμός με τα τηλεοπτικά στην Ισπανία!
Έξι ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στην επιτροπή ανταγωνισμού της Ισπανίας για τη συμφωνία στην οποία έχουν προχωρήσει η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα με έντεκα συλλόγους της Primera Division για το μοίρασμα της τηλεοπτικής «πίτας» μετά το 2014, όταν και εκπνέει το τρέχον τηλεοπτικό τους συμβόλαιο.

Η Σεβίλλη, η Βιγιαρεάλ, η Μπιλμπάο, η Εσπανιόλ, η Σαραγόσα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ θεωρούν πως εφόσον προχωρήσει η συμμαχία των «μικρών» με τους δύο «μεγάλους», θα είναι αδύνατο να διεκδικήσει κάποια τρίτη ομάδα το πρωτάθλημα. Αντίθετα οι υπόλοιπες έντεκα της λίγκας, ανάμεσά τους η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν δώσει τα χέρια με τους «αιωνίους», ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της η Μάλαγα.

Ρεάλ και «Μπάρτσα» εισπράττουν από 300 εκατ. ευρώ ετησίως από τα ξεχωριστά τηλεοπτικά τους συμβόλαια, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες μοιράζονται ένα αντίστοιχο ποσό. Τα δύο μεγαθήρια της Primera Division έχουν προτείνει στις υπόλοιπες ομάδες να διατηρήσουν οι ίδιες τα έσοδά τους σε αυτά τα επίπεδα μετά το 2014 και εκτιμώντας πως θα βρουν επιπλέον 200-300 εκατ. ευρώ στην αγορά, να εισπράξουν το 34% του επιπλέον εισοδήματος και να μοιραστούν τα υπόλοιπα οι άλλες ομάδες.

Οι έξι ομάδες, που έχουν εναντιωθεί στο σχέδιο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, αντιπροτείνουν το 40% από τα επιπλέον χρήματα (200-300 εκατ. ευρώ) να μοιραστεί ίσα σε όλες τις ομάδες και το υπόλοιπο 60% να μοιραστεί στις ομάδες ανάλογα με τα αποτελέσματά τους και τα ποσοστά τηλεθέασης στους αγώνες τους.

Μία έρευνα τον περασμένο Μάιο είχε δείξει πως Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κερδίζουν περίπου 19 φορές περισσότερα χρήματα από τις μικρές ομάδες της Primera Division, την ώρα που στην Αγγλία οι «μεγάλοι» δεν έχουν έσοδα μεγαλύτερα από 1,7 φορές από τους «μικρούς» της Premiership.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...