ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σπουδαίο "διπλό" του Ικαρου στο Μαρούσι

Φάση από τον αγώνα Μαρούσι - Ικαρος Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών πανηγύρισε την Δευτέρα ο Ικαρος Καλλιθέας στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Το σύνολο του Αρη Λυκογιάννη επικράτησε 83-75 του Αμαρουσίου, στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής, και υποχρέωσε την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Αμερικανοί ΜακΑλάρνεϊ, Τόμπσον με 19 και 18 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από το Μαρούσι ξεχώρισαν Ουίντεν με 21 και Κόμματος με 16. Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έμεινε στους 2 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής.



Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και φρόντισε να αιφνιδιάσει τον Ικαρο, που βρέθηκε με το... καλημέρα στο -8 (10-2 στο 4ο λεπτό). Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με καλή άμυνα και 4/8 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, πήραν γρήγορα κεφάλι στο σκορ και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Ουίντεν (9π.), Κόμματο (7π.) μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο. Ωστόσο, ο Ικαρος αντέδρασε και, βασιζόμενος στους αιφνιφιασμούς του, πέτυχε επιμέρους σκορ 10-2 και ισοφάρισε σε 12-12.

Οι γηπεδούχοι είχαν την «απάντηση» (17-12), αλλά Τομπσον, Καλαμπόκης, Κάρολ και ΜακΑλάρνεϊ φρόντισαν να πετύχουν και πάλι την ισοφάριση με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (20-20).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ικαρος έκλεισε τα επιθετικά ατού του Αμαρουσίου, που, εν αντιθέσει με το πρώτο δεκάλεπτο, δεν είχε την ίδια τύχη από τα 6.75 (1/5), και περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ξέφυγε με επτά πόντους (35-28). Ωστόσο, Κόμματος, Ουίντεν και Κογιαντίνοβιτς βρήκαν και πάλι ρυθμό στο τελευταίο λεπτό και με επιμέρους σκορ 8-1 πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 36-36.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία από τις δύο να μην μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας. Ουέρτας και Ουίντεν έδιναν δυνατές μάχες για το Μαρούσι, τη στιγμή που οι Αμερικανοί Τόμπσον και ΜακΑλάρνεϊ κρατούσαν τον Ικαρο «ζωντανό».

Ωστόσο, μετά από δύο ισόπαλα δεκάλεπτα ο Καλαμπόκης ήταν αυτός που με καλάθι και φάουλ στα 7΄΄ «έγραψε» το σκορ τρίτης περιόδου 58-55 υπέρ της ομάδας του Αρη Λυκογιάννη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Καράμπουλας έβαλε τέλος στα όνειρα του Αμαρουσίου για 3η διαδοχική νίκη, όταν έδωσε «αέρα» 10 πόντων στον Ικαρο (72-62 στο 36΄). Το Μαρούσι προσπάθησε με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Ουίντεν να ροκανίσει τη διαφορά, ο Αμερικανός φόργουορντ μείωσε σε 77-71, ο Χαριτόπουλος από τα 6.75 έγραψε το 77-74, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κράσιτς να κρατήσει τον Ικαρο σε τροχιά νίκης, όταν περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του (74-79), για να «γράψει» το σύνολο του Λυκογιάννη το τελικό 83-75 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 36-36, 55-58, 75-83
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Παναγιώτου

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπόγιτς 10, Ολρεντ 5, Ουέρτας 3 (1), Χαριτόπουλος 11 (2), Γκαγκαλούδης 2, Ουίντεν 21 (4), Κογιαντίνοβιτς 7, Σιαμανδούρας, Κόμματος 16 (3), Σεφερίδης.
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Αγαδάκος 3, Φαλέκας 5 (1), Καράμπουλας 10, Πολυταρχου, Τόμπσον 18, Καλαμπόκης 7, Καρολ 7, ΜακΑλάρνεϊ 19 (3), Κερασοβίτης, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 4, Κράσιτς 10 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...