ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τα 7 καλά και κακά της μοίρας του

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο για 8η φορά φέτος με το αγαπημένο του 1-0 και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου, διατηρώντας το +7. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα 7 καλά και κακά της... μοίρας των "ερυθρολεύκων".

Άλλη μια νίκη στο γκολ για τον Ολυμπιακό. Η 11η φετινή με ένα τέρμα διαφορά, όμως αυτό λίγη σημασία, αφού όπως δήλωσε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα αν το 1-0 ήταν κατά της ομάδας του. Το θέμα είναι οι τρεις βαθμοί και αυτά μετρούν στο τέλος.

Άλλωστε, το πρόβλημα για τους "ερυθρολεύκους" δεν είναι πως δημιουργούν μια φάση και γι' αυτό πετυχαίνουν ένα μονάχα γκολ, απλά πολλές φορές μοιάζουν ανίκανοι να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Απλώνουν όμορφα το παιχνίδι τους στο γήπεδο, φτάνουν με ευκολία και εντυπωσιακά κάποιες φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα χαλάνε στο τέλος.

Αυτό πάντως δεν είναι το μόνο αρνητικό για τους Πειραιώτες, ούτε βέβαια το γεγονός πως πήραν ένα ακόμη τρίποντο είναι το μοναδικό θετικό. Συγκεντρωτικά, είδαμε 7 καλά και 7 άσχημα από τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, το μεσημέρι της Κυριακής και θα σας τα παρουσιάσουμε παρακάτω.

Το σημαντικό για την ομάδα του Λιμανιού, είναι πως έβγαλε και την 21η αγωνιστική με επιτυχία, έχει ακόμη μπροστά της 9 -κυριολεκτικά- τελικούς και είναι δεδομένο πως τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Τούμπα. Η νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αν πριν ήταν το ζητούμενο, τώρα είναι αυτοσκοπός.Καλή διαφορά το +7, αν όμως οι Πειραιώτες γκελάρουν στην Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο, τότε θα μπουν σε μπελάδες και θα πάνε στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" στο "Καραϊσκάκη", με πεσμένη ψυχολογία. Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός αργεί ακόμα όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, οι Πειραιώτες πρέπει να αφοσιωθούν αποκλειστικά και μόνο στον Άρη, που έχει γίνει ο κακός τους δαίμονας τα τελευταία χρόνια. Λέτε να δούμε την πρώτη ισοπαλία των "ερυθρολεύκων" στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο Λιμάνι δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται!

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή. Αν οι Πειραιωτές τα καταφέρουν τότε θα κάνουν φιέστα από τον Φλεβάρη, αν όχι τότε θα ξεκινήσουν τα.... πάρα πολύ δύσκολα.

Ας επιστρέψουμε όμως στην Κυριακή και στα όσα παρακολουθήσαμε στο "Γεώργιος Καραϊσκακης", αφού τα ματς με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό έχουν ακόμη μέρες για να συζητηθούν και να αναλυθούν. Άλλωστε για να πας μπροστά, πρέπει να κοιτάς πίσω, έτσι ώστε να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να παίρνεις αυτοπεποίθηση από τα καλά σου. Ξεκινάμε λοιπόν με τα θετικά που έδειξαν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στην Skoda Ξάνθη.

Τα θετικά

Ο Πάρντο κερδίζει αυτοπεποίθηση και θαυμαστές

Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα έχουν ειπωθεί για τον Βελγοϊσπανό. Πως δεν έχει δείξει αν μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό, πως δεν έχει δεχθεί ακόμη πίεση από τους αντιπάλους και άλλα πολλά. Ο πορτιέρο των Πειραιωτών με δύο σημαντικές αποκρούσεις (μια σε κάθε ημίχρονο) κράτησε το μηδέν στην εστία του και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Στην δεύτερη περίπτωση η έξοδός του ήταν λίγο επικίνδυνη, αλλά του βγήκε σε καλό. Το σημαντικό είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις ο Βελγοϊσπανός κερδίζει εκτίμηση, μα πάνω απ' όλα αυτοπεποίθηση.

Με οδηγό τον... Δαυίδ

Άλλη μια αγωνιστική που ο Νταβίδ Φουστέρ είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε και σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αυτογκόλ του Αντεφέμι. Ο Ισπανός ανεβάζει τις μετοχές του παιχνίδι με το παιχνίδι και πλέον γίνεται από τους πιο αγαπητούς παίκτες των φιλάθλων του Ολυμπιακού.Μπορεί αρχικά να αμφισβητήθηκε όσο λίγοι και να χαρακτηρίστηκε ως "νέος Όσκαρ", όμως οι καλές του εμφανίσεις και τα γκολ του που δίνουν νίκες, ανάγκασαν τον κόσμο να κάνει τ' όνομά του σύνθημα. Η δικαίωση άργησε αλλά τελικά ήρθε για τον Νταβίδ Φουστέρ.

Ο Γάλλος που έχει τρελάνει τον Πειραιά

Το... γαλλικό κλειδί του Ολυμπιακού έκανε πάλι όλη την δουλειά στα χαφ της ομάδας. Ο Γάλλος γι' άλλη μια φορά, όλο το κέντρο των "ερυθρολεύκων" έδωσε πολλές μάχες και τις περισσότερες τις κέρδισε. Και δεν τα πήγε καλά μόνο ανασταλτικά, αφού μοίρασε 22 πάσες (τις περισσότερες μετά τον Ιμπαγάσα) θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης.Όπως και να 'χει, ο Μοδέστο είναι Θεού δώρο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και συνολικά τον Ολυμπιακό, αφού από το πουθενά είναι από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά χαφ της ομάδας. Με την επιστροφή του Ντουντού, θα πάρει κάποιες ανάσες που χρειάζεται ο Γάλλος άσος.

Χολέμπας για όλες τις δουλειές

Άλλο ένα πολυεργαλείο σαν τον Μοδέστο είναι και ο Χοσέ Χολέμπας. Χρειάζεται λύση στο αριστερό άκρο της επίθεσης; Θα μπει ο Χολέμπας. Χρειάζεται ο Ολυμπιακός να κρατήσει το αποτέλεσμα; Θα μπει ο Χολέμπας. Χρειάζεται ανάσες ο Άλμπερτ Ριέρα; Θα μπει ο Χολέμπας; Χρειάζεται παίκτης για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπως την Κυριακή όπου ο Ραούλ Μπράβο έπαιξε στα μπακ; Και πάλι ο Χολέμπας θα είναι εκεί!

Τρέχει, δίνει μάχες στην άμυνα, βγαίνει πολλές φορές με αξιώσεις στην επίθεση, έχει καλό σουτ και καλή σέντρα. Ο λόγος για ποιον άλλον; Τον Χοσέ Χολέμπας. Αυτά τα... λίγα έκανε και κόντρα στην Skoda Ξάνθη και έδειξε πως είναι σπουδαία λύση για την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού.

Ο Ριέρα επέστρεψε...

Ο Ριέρα επέστρεψε μετά την απουσία του στην Τούμπα και ήταν από τους πλέον κινητικούς παίκτες της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός άσος, μπορεί από αρκετούς να χαρακτηρίστηκε αρνητικός για κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, όμως ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις.

Αν δεν ήταν πουθενά και ήταν... φάντασμα, δεν θα έκανε κανένα λάθος. Λάθη άλλωστε κάνουν αυτοί που προσπαθούν και όχι όσοι... εξαφανίζονται μέσα σ' ένα ματς. Ο αριστεροπόδαρος άσος είχε τα περισσότερα γεμίσματα μετά τον Ιμπαγάσα (4/9) και έδειξε πως σιγά σιγά θα βρει τον εαυτό του και θα κάνει την διαφορά. Ο Ριέρα δεν πρόκειται να χαθεί...

Ο "τρομοκράτης" έτοιμος να σκοτώσει τους αντιπάλους

Μπήκε αλλαγή στο 75ο λεπτό στην θέση του Μάρκο Πάντελιτς και ήταν σαφώς καλύτερος. Για την ακρίβεια, κατάφερε να δείξει όσα δεν μπόρεσε ο Σέρβος στράικερ στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς που αγωνίστηκε. Υπήρξαν 4-5 φορές που ήταν έτοιμος να βγει μόνος στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, όμως πότε ο Φετφατζίδης, πότε κάποιος άλλος, άργησαν να πασάρουν και δεν έδωσαν την ευκαιρία στον Γαλλοαλγερινό να σκοράρει.Ακόμη και έτσι πάντως, ο "τρομοκράτης" βγήκε στην αντεπίθεση και δημιούργησε δύο φάσεις, όμως ούτε ο Ιμπαγάσα, ούτε ο Ριέρα τις μετέτρεψαν σε γκολ. Λίγο χρόνο θέλει ακόμη ο Τζιμπούρ και μόλις προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας, τότε θα ανοίξει τον λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο κόσμος και τα 21 παιδιά ήταν εκεί

Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως το ματς ξεκινούσε την ώρα του Κυριακάτικου φαγητού (15:00), ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε γι΄άλλη μια φορά το παρών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το φαληρικό γήπεδο είχε περίπου 25.000 κόσμο, μετά από έναν αποκλεισμό και σ' 'ένα ματς όπου τ' όνομα του αντιπάλου δεν... φόβιζε κι αυτό σίγουρα αποδεικνύει το μεγάλο δέσιμο του κόσμου με την ομάδα.Τα περσινά ξινά σταφύλια ανήκουν πλέον στο παρελθόν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν γίνει ένα με την ομάδα και όλοι μαζί είναι έτοιμοι για την επιστροφή στην κορυφή. Φυσικά και δεν ξεχνάμε το ένα λεπτό σιγής για τα 21 αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7, το πανό που αναρτήθηκε για την συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και το σύνθημα: "Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", που σήκωσε το "Καραϊσκάκη" στο πόδι.

Τα αρνητικά

Ένα γκολ, με 20 τελικές

Έχει καταντήσει κουραστικό να γράφουμε μετά από κάθε παιχνίδι για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν λέει να λυθεί. Και δεν είναι θέμα προπονήσεων, προετοιμασίας ή ανικανότητας, αλλά σημαντικότερο ρόλο σίγουρα παίζει η τύχη. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η ατυχία! Πως γίνεται ο Ολυμπιακός να έχει και πάλι 20 τελικές και να σκόραρε μόλις μια φορά, ένας Θεός το ξέρει. Το θέμα όμως είναι να μάθουν το γιατί και οι παίκτες, προκειμένου να τον διορθώσουν.

Σίγουρα το γεγονός πως οι ομάδες κλείνονται όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό παίζει καθοριστικό ρόλο και σ' αυτό στάθηκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως αφού καταφέρνεις να φτιάχνεις φάσεις και δεν έχεις πρόβλημα στην δημιουργία, τότε είναι κρίμα να μην πετυχαίνεις και γκολ. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και οι Πειραιώτες θα πρέπει να είναι πιο εύστοχοι, για να μην μπουν σε... περιπέτειες.

Τσάμπα 45 λεπτά

Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, κόντρα στην Skoda Ξάνθη δεν είχαν δυνατό ξεκίνημα και δεν σκόραραν κάποιο γρήγορο γκολ. Ο Ισπανός προπονητής σωστά είπε πως η ομάδα του στο πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό για να... τελειώνει την υπόθεση νίκη, όμως της έλειπε η σωστή ανάπτυξη και η φαντασία στο παιχνίδι.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να... χαραμίσουν ένα ημίχρονο και αν δεν έμπαινε το γκολ στο 45', τότε θα ψάχνονταν και θα είχαν την πίεση του χρόνου. Ομάδα που θέλει να "καθαρίσει" τον τίτλο, δεν επιτρέπεται να σπαταλά ημίχρονο και να παίζει με τον χρόνο.

Το διαζύγιο του Μάρκο με τα γκολ

Σκιά του καλού του εαυτού ήταν γι' άλλο ένα ματς ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος ήταν αργός, δεν φάνηκε καθόλου, δεν δημιούργησε ούτε μια φάση και τις περισσότερες πάσες που δεχόταν δεν κατάφερνε να τις προλάβει.Είναι φανερό πως ο στράικερ του Ολυμπιακού δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην του ρίξει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία, αφήνοντάς τον στον πάγκο. Ένα γκολ ίσως άλλαζε τα δεδομένα, καθώς του λείπει η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Αν ξεκινήσει να σκοράρει μετά δεν θα σταματά. Τώρα όμως δεν είναι μόνος. Έρχεται και ο κεφάτος Τζιμπούρ...

Όλο-φ και χειρότερα

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά από εκείνο στην Τούμπα, ο Όλοφ Μέλμπεργκ, δεν θύμισε σε τίποτα τον παλιό καλό του εαυτό. Ο Σουηδός αμυντικός έκανε κάποια λάθη, με αποκορύφωμα την φάση στο 49' όπου έδωσε την ευκαιρία στον Σουάνη να σκοράρει, όμως ο Έλληνας επιθετικός την πέταξε στα σκουπίδια.Γενικότερα, ο 33χρονος σέντερ μπακ δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όπως πέρσι και όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι φέτος ο ηγέτης της "ερυθρόλευκης" άμυνας. Κόντρα στην Skoda Ξάνθη, ο Αβραάμ έλειπε και ο Μέλμπεργκ ήταν μόνος και πιο... εκτεθειμένος.

Ο "ζογκλέρ"... εξαφανίστηκε

Όταν μπαίνει αλλαγή ξέρει να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες, όταν όμως βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα, τις περισσότερες φορές, είναι κάτω του μετρίου. Η -αγωνιστική- πτώση βέβαια του Ζαουάντ Ζαϊρί, δεν ήρθε στο ματς από την Ξάνθη, καθώς και στην Τούμπα ο Μαροκινός ήταν από τους χειρότερους.Να ξεκαθαρίσουμε πως ο άσος του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα με την αναπνοή του, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα απανωτά λάθη και τις κακές επιλογές του Ζαϊρί κόντρα στην Ακριτική ομάδα.

Αναζητώντας τον... Μέσι

Είναι μια πραγματικότητα, πως έχουμε καιρό να απολαύσουμε τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού, μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, έμεινε για αρκετά παιχνίδια στον πάγκο και ακόμη δεν μοιάζει να βρίσκει τον εαυτό του.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε του δίνει σιγά σιγά κάποιο χρόνο συμμετοχής, όμως ο "Φέτφα" δεν πατάει καλά και δεν έχει σχέση με την έναρξη του πρωταθλήματος. Έτσι ήταν και κόντρα στην Skoda Ξάνθη, όπου πολλές φορές καθυστερούσε να δώσει την μπάλα, να ανοίξει το παιχνίδι και γι' αυτό τ' όνομά του μπαίνει στην λίστα με τα αρνητικά.

Θα του ξαναλείψει ο Άλμπερτ

Όχι δεν είμαστε παρανοϊκή και βάζουμε τον Άλμπερτ Ριέρα και στα θετικά και στα αρνητικά. Ο Ισπανός δεν ήταν αρνητικός, το αρνητικό είναι το γεγονός πως κόντρα στην Skoda Ξάνθη συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.Ο 29χρονος άσος πάνω που βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό και τον καλό του εαυτό, θα πρέπει να λείψει από έναν ακόμη ματς. Και ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται τον Άλμπερτ Ριέρα, έστω κι αν ορισμένοι τον κρίνουν αυστηρά λόγω των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για να αποκτηθεί. Ο Ισπανός είναι σημαντικός και απαραίτητος, έστω κι αν δεν έχει δείξει το 100% των δυνατοτήτων του.

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...