ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τα... ξόρκια της «βασίλισσας»

Να ξορκίσει το κακό που τη θέλει να αποχαιρετά το Champions League στη φάση των «16» τα τελευταία οκτώ χρόνια και να γνωρίζει την ήττα στο «Ζερλάν» θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζοντας σήμερα στη Γαλλία τη Λιόν. Στο άλλο παιχνίδια της ημέρας, η Τσέλσι έχοντας τεθεί εκτός στόχων εντός των τειχών αναμετράται με την Κοπεγχάγη στο «Πάρκεν». 
Τα... ξόρκια της «βασίλισσας»


Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 

Αντιμέτωπη με δύο... φαντάσματα τα οποία καλείται να ξορκίσει είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τα τελευταία οκτώ χρόνια αποκλείεται στη φάση των «16» του Champions League, με τελευταίο θύτη τη Λιόν, η οποία μάλιστα μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχος κόντρα στη «βασίλισσα» από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ στο «Μπερναμπέου». 

Η Λιόν είναι τέταρτη, αλλά σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών από την κορυφή στη Ligue 1 και την Παρασκευή συνέτριψε με 4-0 τη Νανσί. Ο Κλοντ Πιέλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λισάντρο Λόπες, αλλά ο Ούγκο Λορίς παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Η Ρεάλ, που το Σάββατο επιβλήθηκε 2-0 της Λεβάντε στο «Μπερναμπέου», απέχει πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στην Primera Division. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτά το Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πέρα από τις γνωστές απουσίες των Ιγκουαΐν και Γκάγκο. Κεντρικό πρόσωπο του ματς είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, που θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την παλιά του ομάδα. 

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων της σεζόν 2005/06, με τη Λιόν να επικρατεί 3-0 στο «Ζερλάν» και τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στη Μαδρίτη, ενώ την επόμενη περίοδο στο ίδιο στάδιο του θεσμού η γαλλική ομάδα επικράτησε 2-0 στην έδρα της και η άτυπη ρεβάνς έληξε με 2-2. Πέρυσι η Λιόν νίκησε στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» και πέρασε στα προημιτελικά χάρη στο 1-1 του επαναληπτικού. Η Λιόν μετρά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ επί γαλλικού εδάφους έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες. 

Στο όριο των καρτών για τη Λιόν βρίσκονται οι Μπάστος και Λόρεν, ενώ για τη Ρεάλ οι Αλμπιόλ και Ρονάλντο. 

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία) 
Γήπεδο: «Ζερλάν» 

Κοπεγχάγη-Τσέλσι 21:45 

Να... σώσει μία χρονιά που εξελίσσεται καταστροφική θέλει η Τσέλσι, που στην όγδοη συνεχή παρουσία της στους «16» του Champions League αντιμετωπίσει στο «Πάρκεν» την πρωτάρα σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης Κοπεγχάγη. 

Οι πρωταθλητές Αγγλίας απέχουν 12 βαθμούς από την κορυφή στην Premiership και το Σάββατο αποκλείστηκαν στο Κύπελλο Αγγλίας χάνοντας στην έδρα τους από την Έβερτον στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κάρλο Αντσελότι, που δέχεται σκληρή κριτική, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Νταβίντ Λουίς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Κοπεγχάγη είναι η αγωνιστική απραξία, αφού το τελευταίο της επίσημο ματς ήταν η νίκη επί του Παναθηναϊκού στις 7 Δεκεμβρίου. Έκτοτε ακολούθησε η χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος Δανίας και η ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν έχει περιοριστεί σε έξι φιλικά παιχνίδια. 

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της περιόδου 1998/99. Το ματς στο Λονδίνο είχε λήξει ισόπαλο 1-1, αλλά η Τσέλσι είχε επικρατήσει στον επαναληπτικό με 1-0. Οι «μπλε» δεν έχουν αναμετρηθεί άλλη φορά με ομάδα της Δανίας στην Ευρώπη, ενώ η Κοπεγχάγη μετρά δύο ήττες στις άλλες δύο επισκέψεις της στο Νησί. 

Στο όριο των καρτών για την Κοπεγχάγη βρίσκονται οι Εντόι και Πόσπεχ και για την Τσέλσι ο Όμπι Μίκελ. 

Διαιτητής: Μπιόρν Κούιπερς (Ολλανδία) 
Γήπεδο: «Πάρκεν»

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...