ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο... προτελευταίος χορός!

Ο... προτελευταίος χορός!

Με τον πρωταθλητή γνωστό, το ενδιαφέρον στην 29η αγωνιστική στρέφεται στην πρώτη και... τελευταία πεντάδα! Ξεχωρίζει το ματς Άρη-Ολυμπιακού Βόλου και οι μάχες των μικρών-μεγάλων που θα κρίνουν τον υποβιβασμό!

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος, θέλουν και οι δύο να πατήσουν το κουμπάκι της… ευρωπαϊκής εκτόξευσης! Με την Καβάλα να είναι τυπικά, αλλά όχι και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πέμπτης θέσης, ο Άρης είναι το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού Βόλου προς την απόλυτη επιτυχία. Μόνο που χάρη στα τελευταία αποτελέσματα, οι κιτρινόμαυροι παίζουν τις δικές τους ελπίδες για να επιστρέψουν εκεί όπου φέτος έκαναν εντυπωσιακή πορεία. Το παιχνίδι είναι το πιο ενδιαφέρον της αγωνιστικής κι εκείνο όπου συγκεντρώνεται το περισσότερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

STATUS: On-off!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS7)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Σερβίρεται… παγωμένη!

Η ζωή έχει πάντα τον τρόπο της! Μπορεί ο Άρης και ο Ολυμπιακός Βόλου να μην προσωποποιούνται, ωστόσο δεν γίνεται να μην γίνει ξεχωριστή αναφορά στους δύο ανθρώπους γύρω από τους οποίους στρέφεται το παιχνίδι της Κυριακής. Ο Σάκης Τσιώλης, που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου κι έχει τεράστιο μερίδιο στην εκπληκτική πορεία των φιλοξενούμενων εναντίον του Αχιλλέα Μπέου. Οι σχέσεις των δύο αντρών είναι στο χειρότερο σημείο από την ημέρα που χώρισαν οι δρόμοι τους και όποιος κερδίσει θα έχει κεράσει… το πρώτο κρύο πιάτο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Τάτσης, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Καστίγιο και Φατί είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κόκε. Ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Ζαραδούκα, Ζέλεσι, Ντολεζάι και Σανκαρέ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν τελειώσει η σεζόν, ίσως και οι δύο να είναι επιτυχημένοι. Μέχρι τότε, όμως, ο Ολυμπιακός έχει σίγουρη την επιτυχία και ο Ατρόμητος πολεμάει για να μην είναι φιναλίστ… Β’ Εθνικής! Η ομάδα του Περιστερίου είναι εκείνη που έχει το άγχος, αλλά και το κίνητρο στην αναμέτρηση της Κυριακής, αφού βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ψάχνει βαθμούς που θα της επιτρέψουν να πάει στον τελικό του κυπέλλου ως ομάδα της Super League!

STATUS: Τα πάνω-κάτω!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (Nova Highlights)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: «Χ»αμένη υπόθεση!

Τα δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά και τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου μετράει μια νίκη και μια ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, από τον οποίο έχει ηττηθεί στις υπόλοιπες 22 αναμετρήσεις τους. Οι συνεχόμενες νίκες των ερυθρολεύκων εντός ή εκτός έδρας είναι έξι, ενώ το επιπλέον κακό νέο για τον Ατρόμητο είναι πως έχει να κερδίσει από τον Ιανουάριο. Μέσα στον πρώτο μήνα του χρόνου κατάφερε να σημειώσει τρεις νίκες κι έκτοτε μετράει εννέα παιχνίδια χωρίς να πάρει… τρίποντο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Ακρίβος, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Ολιβέιρα και Σαρμιέντο θα εκτίσουν την ποινή τους κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά επιστρέφει ο Μιχαηλίδης. Ιμπαγάσα και Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι εκτός λόγω τιμωρίας, ο Ζαϊρί είναι τραυματίας, ενώ ο Ντουντού έφυγε.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ

Φαινομενικά, πρόκειται για ένα ντέρμπι γοήτρου. Μόνο σε τρελά σενάρια μπορεί ο ΠΑΟΚ να μείνει εκτός πλέι οφ και ο Ηρακλής να μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού. Επειδή, όμως, εκτός από τον φόβο και τα κομπιουτεράκια φυλούν τα έρμα, οι δύο ομάδες θέλουν τουλάχιστον έναν βαθμό για να μπορούν την τελευταία αγωνιστική να είναι εντελώς αδιάφορες. Ο γηπεδούχος για να μην κινδυνεύει να υποβιβαστεί και ο ΠΑΟΚ για να μη δώσει την ελπίδα σε κάποιον από τους διώκτες του να τον πετάξει εκτός πεντάδας και να επωφεληθεί τη χαλαρότητά του.

STATUS: Σε… γόητρο να βρισκόμαστε
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS1&HD)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια!

Είναι το άρωμα της παράδοσης. Κάθε χρόνο το γράφουμε και κάθε χρόνο διατηρείται. Η δύναμη της έδρας στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι πολύ ισχυρή και παρότι ο ΠΑΟΚ έχει τα τελευταία χρόνια πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή, στο Καυταντζόγλειο έχει… στάση. Ο Ηρακλής βρίσκει τον τρόπο να παίρνει βαθμό ή βαθμούς κι έχει να χάσει στην έδρα του από το 1998 και το εντυπωσιακό 3-2 του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίες δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Καυταντζόγλειο έχουν λήξει ισόπαλες με 1-1.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Πάνου, Φαντόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Μάρα και ο Παπαστεριανός δεν θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου λόγω τιμωρίας, ενώ επιστρέφει ο Γιάκομπ. Τιμωρημένος είναι ο Πάμπλο Κοντρέρας και εκτός λόγω τραυματισμού ο Μαλεζάς και ο Σαβινί.

ΚΑΒΑΛΑ-SKODA ΞΑΝΘΗ

… και το πριμ της πρώτης επαρχιακής ομάδας θα λέγαμε, αλλά αυτό φαίνεται να το προλαβαίνει ο Ολυμπιακός Βόλου! Η Καβάλα διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ, ωστόσο μετά την αλλαγή προπονητή έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια που έχει δώσει και παράλληλα έχασε και το προβάδισμα που είχε για να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Η Ξάνθη κερδίζει μαζί με τον Εργοτέλη τον τίτλο της πιο αδιάφορης ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές και το επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα στον Βόλο.

STATUS: Για την τιμή των όπλων!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Συγνώμη, φταίω μάτια μου!

Ας ξεκινήσουμε με μια απαραίτητη διευκρίνιση: Ο Γιάννης Μαντζουράκης φέτος δεν διετέλεσε προπονητής της Ξάνθης!! Κι αφού το ξεκαθαρίσαμε, περνάμε στο λαϊκό… πρόγραμμα του αγώνα, με τον Χρήστο Πανόπουλο να προσπαθεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο αγωνιστικό τμήμα της ακριτικής ομάδας με τη δημόσια δήλωση-απολογία του για την εμφάνιση της προηγούμενης Κυριακής. Στην Καβάλα, αντιθέτως, ουδείς απολογείται για την κατρακύλα των προηγούμενων αγωνιστικών, ωστόσο κάποια στιγμή είναι λογικό να ρεφάρουν οι «αργοναύτες».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αμπαρκιόλης, Μποζατζίδης, Φωσκόλου
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Χργκόβιτς είναι τιμωρημένος για την Καβάλα. Βάλλας, Βασιλακάκης, Κιντάνα, Κομεσίδης, Μπόατενγκ και Σουάνης θα εκτίσουν την ποινή τους, ενώ Τζάκι και Γκσπούρνινγκ είναι τραυματίες.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η κόντρα ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κρήτη στον περισσότερο κόσμο αυτή την εποχή δίνει ιδέες για Πασχαλινή απόδραση. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν βλέπουν τόσο ανάλαφρα τον αγώνα, αφού είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στα σενάρια υποβιβασμού και αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν τον Εργοτέλη, τότε θα χρειάζονται στο φινάλε του πρωταθλήματος αποτέλεσμα στην Τούμπα για να μπορέσουν να μείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Όλα αυτά ουδόλως απασχολούν την ομάδα της Κρήτης που είναι αδιάφορη βαθμολογικά, όμως απέδειξε την προηγούμενη αγωνιστική πως αυτό δεν επηρεάζει την απόδοσή του.

STATUS: Θα σπάσω… στάμνες!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (-)
ΜΕΡΟΣ: ΕΑΚ Κέρκυρας
GROUP: Τι μου θύμισες!!

Καλά λένε πως μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει! Στις 29 Απριλίου του 2007 ήταν η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες. Ο αδιάφορος Εργοτέλης είχε 36 βαθμούς και αντιμετώπιζε την Κέρκυρα που είχε 31 και ήταν δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να καίγονται για νίκη και τους φιλοξενούμενους αδιάφορους. Το αποτέλεσμα? Με τον εντυπωσιακό 5-1 κέρδισαν οι Φαίακες, αλλά δεν ήταν αρκετό. Στο φινάλε της σεζόν και παρά την ισοπαλία που είχαν αποσπάσει από τον Παναθηναϊκό, υποβιβάστηκαν στη Β’ Εθνική με 35 βαθμούς σε τριπλή ισοβαθμία με Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Τρύφων, Καρσιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Γκουστάβο δεν είναι στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς λόγω τιμωρίας. Οι Βερπακόφσκις, Ρομάνο και Ρουμπάκης είναι τιμωρημένοι.

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ

Στο φινάλε της αγωνιστικής εκείνη η ελπίδα που πάντα πεθαίνει τελευταία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρή. Ακόμα κι αν η Λάρισα κατορθώσει να κερδίσει την ΑΕΚ – η οποία παίζει για την κατάταξη στα πλέι οφ – τα υπόλοιπα αποτελέσματα αρκούν για να την έχουν στείλει στη Β’ Εθνική. Η θεσσαλική ομάδα χρειάζεται περισσότερα θαύματα κι από εκείνα της Μ. Εβδομάδας για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία και παρότι το Πάσχα πλησιάζει δύσκολα θα τα δει να συμβαίνουν. Ιδίως, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

STATUS: Ημέρα θλίψης!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS6)
ΜΕΡΟΣ: AEL FC Arena
GROUP: Κοστίζει το αγροτικό!

Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει πολλά για τις δύο ομάδες. Έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού αγωνιστικά είναι λίγο αργά για να ανατραπούν τα πράγματα. Το θετικό για τους παίκτες της ΑΕΚ είναι πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επιστροφή τους στην Αθήνα μετά το τέλος του αγώνα και ανεξάρτητα με την έκβασή του. Τα αγροτικά ΤΑΞΙ κοστίζουν περισσότερο και λογικά δεν θα μπουν σε τέτοια έξοδα οι οπαδοί της ΑΕΚ, τέτοιες εποχές που ζούμε. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, το πούλμαν είναι σίγουρο και οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου, μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Αλεξέας, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Θα εκτίσουν την ποινή τους οι Αμπουμπακάρι και Ταλ, ενώ ο Σίμιτς τραυματίστηκε και δεν είναι στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου. Οι Σκόκο, Ματέος, Δέλλας και Καφές δεν είναι στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ λόγω τραυματισμού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βρίσκεται πλέον σχεδόν δύο μήνες μακριά από τον Παναθηναϊκό. Όσο και η τελευταία φορά που οι πράσινοι απέδειξαν ότι είχαν τα κότσια να πάρουν το πρωτάθλημα. Έκτοτε και με μοναδική εξαίρεση το ματς στο Καυταντζόγλειο είναι ένα περιφερόμενος θίασος που ψάχνει κίνητρο για να παρουσιάσει κάτι στους θεατές του. Μια αγωνιστική μετά την πιο… άσχημη ήττα της χρονιάς, οι πράσινοι θέλουν να ρεφάρουν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που παίζει την παραμονή του και θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ.

STATUS: Επαγγελματίες ερασιτέχνες!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Κακός μπελάς!

Δε συνηθίζεται τέτοια παράδοση, γι’ αυτό και είναι αξιοσημείωτη. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόλις δύο φορές σε εφτά παιχνίδια τον Αστέρα Τρίπολης, με την ισοπαλία να είναι το συνηθέστερο αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, μετρούν δύο σερί ισοπαλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο με το ίδιο σκορ (σ.σ. 1-1), ενώ και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τρίπολη κατάφεραν να κάνουν ζημιά στο τριφύλλι, αποσπώντας λευκή ισοπαλία. Με τη διαφορά πως τότε προπονητής ήταν ο Βαγγέλης Βλάχος και όχι ο Παύλος Δερμιτζάκης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Ευθυμιάδης, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Σεντρίκ Καντέ θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στον Αστέρα και θα απουσιάζουν οι Πετρόπουλος και Σπυρόπουλος λόγω τραυματισμού. Οι Αργυρόπουλος, Ουριμπαρί, Πουλίδο, Φορτούνης και Φράνκο είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Ορόθκο θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Το σενάριο να μην μείνει στην κατηγορία ο Πανιώνιος φαντάζει τόσο πιθανό, όσο και να μην υπάρχουν κάποια στιγμή παράπονα για τη διαιτησία στην Super League. Οι κυανέρυθροι χρειάζονται μαθηματικά έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, όμως με τόσα που έχουν κατορθώσει στον δεύτερο γύρο, είναι απίθανο να μην τον πάρουν απέναντι στον ουραγό Πανσερραϊκό. Η ομάδα των Σερρών δεν παραδίνεται αμαχητί, όμως δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα επειδή κέρδισε τον Παναθηναϊκό.

STATUS: Ένα και φύγαμε!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (-)
ΜΕΡΟΣ: Νέας Σμύρνης
GROUP: Μόνο στο γήπεδο!

Άντε και στα βραδινά στιγμιότυπα των καναλιών. Ο αγώνας του Πανιωνίου με τον Πανσερραϊκό είναι ο δεύτερος μαζί με εκείνον της Κέρκυρας με τον Εργοτέλη που δεν θα μεταδοθούν τηλεοπτικά, γι’ αυτό και μπορεί να έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Εξάλλου, οι παίκτες των κυανέρυθρων έκαναν κάλεσμα για να γιορτάσουν όλοι μαζί την παραμονή, κάτι που στο ξεκίνημα του χρόνου φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Γιάχος, Γκάγκας, Γουργιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός αγώνα λόγω τιμωρίας είναι οι Κοντοές, Μάχο και Όμο για τον Πανιώνιο. Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Πανσερραϊκό.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...