ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οι τοπ σκόρερ στην Ευρώπη!


Μπορεί να είναι νωρίς, όμως αυτοί που αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τα δίχτυα έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν। Το gazzetta.gr παρουσιάζει το top seven των σκόρερ της Ευρώπης σε όλες τις διοργανώσεις.

14 Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Στα 31 του διατηρεί άριστη σχέση με τα αντίπαλ δίχτυα και φέτος το αποδεικνύει και με το παραπάνω. Ο Αλεξάντερ Φράι σκοράρει κατά ριπάς σε Ελβετία και Ευρώπη και διατηρεί την Βασιλεία σε ανταγωνιστικά επίπεδα και στα δύο μέτωπα. Στις εντός συνόρων υποχρεώσεις έχει πετύχει οκτώ γκολ σε 12 αγώνες όντας πρώτος σκόρερ της λίγκας, ενώ έχει αφήσει το σημάδι του δύο φορές στα playoffs του Champions League και άλλες δύο στους ομίλους, με πιο πρόσφατο το εξαιρετικό γκολ που άνοιξε τον δρόμο για το διπλό στο «Ολίμπικο» επί της Ρόμα.

14 Γιέλε Βόσεν (Γκενκ)

Ο 21χρονος επιθετικός της Γκενκ παρότι η ομάδα του δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, έχει ήδη φτάσει τα 14 γκολ σε 12 αγώνες πρωταθλήματος. Ξεκίνησε δυναμικά με δύο στο ματς της πρεμιέρας την 1η Αυγούστου κόντρα στην Μπέερσοτ ενώ πέτυχε ακόμα δύο γκολ στον εκτός έδρας αγώνα με την Σεντ Τρούιντεν. Από την 1η μέχρι και την 9η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος και για δύο μήνες ο Βόσεν σκόραρε συνεχώς καθώς την 1η Οκτωβρίου δεν βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μαλίν. Τελευταίο γκολ, με το οποίο έχει φτάσει τα 14 ήταν στο 4-2 κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης στις 17 του μήνα.

13 Σαμουέλ Ετό (Ίντερ)

Μπορεί ο Μπενίτεθ να έχει ακούσει τα χειρότερα από τότε που ανέλαβε την Ιντερ, όμως του πιστώνεται μία αλλαγή που έκανε σε σχέση με τον Μουρίνιο και έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Ο Σαμουέλ Ετό, που βρέθηκε υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου να παίζει πλάγια δεξιά, επανήλθε στην κορυφή της επίθεσης και στα πρώτα ματς των Νερατζούρι έχει... σκίσει τα αντίπαλα δίχτυα. Σε τρεις αγώνες στο Champions League έχει σκοράρει διπλάσιες φορές, ενώ στην Serie A, έχει βάλει επτά γκολ σε οκτώ ματς. Στους συνολικά 11 αγώνες που έχει παίξει σε Ιταλία και Ευρώπη, έχει τιμήσει την αντίπαλη εστία 13 φορές. Σημειώνεται ότι στον τελικό του ευρωπαϊκού super cup με την Ατλέτικο δεν σκόραρε.

13 Κένι Μίλερ (Ρέιντζερς)

Από τα πρόσωπα της αγωνιστικής σε ολόκληρο το Νησί ο Κένι Μίλερ. Ο 30χρονος επιθετικός της Ρέιντζερς, που έχει περάσει μία σεζόν και από την Σέλτικ, πριν το πρώτο Old Firm της σεζόν είχε πετύτει 11 γκολ και για αυτόν το 13 μόνο γρουσούζικο δεν αποδείχθηκε. Με το σκορ στο 1-1, ο Σκωτσέζος πήρε το όπλο του και με δύο γκολ χάρισε τη εκτός έδρας νίκη στην Ρέιντζερς φτάνοντας παράλληλα τα 13 γκολ σε εννιά ματς στο πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει σκοράρει στην Ευρώπη.

12 Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μία από τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις της σύγχρονης ιστορίας είχε πέρυσι ο Λέο Μέσι καθώς σκόραρε 47 (!) φορές σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπαρτσελόνα. Παρά το όχι τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα των Καταλανών φέτος, ο 23χρονος Αργεντινός συνεχίζει εξίσου καλά και έχει φτάσει ήδη τη μία ντουζίνα γκολ. Ο Μέσι έχει πετύχει πέντε στο ισπανικό πρωτάθλημα, τέσσερα στο Champions League και τρία στον επαναλητπικό του super cup στον οποίο οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν 4-0 της Σεβίλλης, ανατρέποντας το 3-1 του «Σάντσεθ Πιθχουάν» στο ξεκίνημα της σεζόν.

11 Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Σπάει τα κοντέρ ο Ρονάλντο με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα μετά την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος σταρ συνεχίζει να προσθέτει γκολ στα περσινά 33 και έχει αισίως φτάσει τα 44 σε 46 αγώνες με την φανέλα των Μερένχες σε όλες τις διοργανώσεις. Τα δέκα από τα 11 φετινά έχουν έρθει στην Primera Division, με τον 25χρονο στον τελευταίο αγώνα να κάνει καρέ (!) κόντρα στην Σανταντέρ, ενώ έχει από δύο στις νίκες με Λα Κορούνια και Μάλαγα. Εκτός από το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Κριστιάνο έχει σκοράρει μία φορά στο Champions League, ανοίγοντας το σκορ με φάουλ με αντίπαλο την Μίλαν στο «Μπερναμπέου».

11 Λουίς Σουάρες (Άγιαξ)

Ο άνθρωπος που πέρυσι πέτυχε 48 (!) γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έχει αρχίσει και φέτος δυνατά. Βοήθησε τα μέγιστα στον Αγιαξ να περάσει από τον τρίτο προκριματικό του Champions League κόντρα στον ΠΑΟΚ με ένα γκολ σε κάθε αναμέτρηση, ενώ σκόραρε και στα playoffs με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου, στέλνοντας τους Ολλανδούς στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, όπου σε τρία ματς έχει ένα γκολ, κόντρα στην Οσέρ. Εκτός από την Ευρώπη, ο Ουρουγουανός στράικερ, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει ανοίξει λογαριασμό στην Eredivisie, στην οποία σε δέκα αναμετρήσεις έχει γράψει επτά τεμάχια να φτάσει στο σύνολο των 11 μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...