ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

O Χιμένεθ «τελείωσε» τον Νιόπλια


Ο Γιάννης Σερέτης γράφει στο leoforos.gr πως ανεξαρτήτως εάν ο Νιόπλιας μείνει ή φύγει από τον Παναθηναϊκό, το ζήτημα είναι ότι ο Μανόλο Χιμένεθ τον «τελείωσε» οριστικά στη συνείδηση των φίλων της ομάδας.

* Όχι, μην παραξενεύεστε από τον τίτλο. Ο κόουτς είναι ακόμη στη θέση του. Ίσως φύγει πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ίσως μείνει και φύγει κάποια άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το ζήτημα είναι ότι ο Μανόλο Χιμένεθ «τελείωσε» οριστικά τον Νίκο Νιόπλια στη συνείδηση των φίλων του Παναθηναϊκού. Είτε μείνει τώρα είτε φύγει αύριο, είτε μείνει και θριαμβεύσει επί του Ολυμπιακού, είτε, είτε, είτε…

* Είναι αδούλευτος στο επιθετικό κομμάτι, στη δημιουργία, σ΄ αυτό που πάντα είναι το πιο δύσκολο για τον κάθε προπονητή. Είναι βεβαίως και κακοφτιαγμένος (με… κανέναν περιφερειακό επιθετικό, μόνο με δύο εξτρέμ και με τέσσερα «δεκάρια»), αυτό φαίνεται πολύ περισσότερο τώρα λόγω της ταυτόχρονης απουσίας των ακραίων του, οι οποίοι ήταν βασικοί σε όλα τα φιλικά ματς. Αλλά όλα αυτά είναι αληθινές αιτίες για την αποδυνάμωση της ομάδας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όχι για να κάνει μία (!) τελική προσπάθεια σε 45 λεπτά με αντιπάλους Αργυρίου-Νταντόμο-Δέλλα-Νασούτι και Καφέ-Μάκο-Λαγό, όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο εναντίον της Μπαρτσελόνα, παρότι αυτή η ομάδα έχει τον κορυφαίο φορ που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα την τελευταία δεκαετία!

* Ο Παναθηναϊκός καλείται να επαναπροσδιορίσει την ποδοσφαιρική ταυτότητά του. Αυτό είναι το πρώτο! Να καθίσει ένας άνθρωπος και να αποφασίσει τι είδους ποδόσφαιρο θέλει και πρέπει να παίζει μια μοντέρνα ελληνική ομάδα. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και εν συνεχεία να δει αν έχει τα υλικά για να την (ξανα)χτίσει. Θα διαπιστώσει ότι της λείπουν αρκετά. Και στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή και στην υποστήριξη του Σισέ. Ο Ιανουάριος και ο Ιούνιος δεν είναι μακριά: αυτό είναι το δεύτερο που πρέπει να γίνει, οι αλλαγές στο ρόστερ, για να είναι πιο ποιοτικό και πιο ισορροπημένο (πού ακούστηκε ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας να μην έχει επιθετικό στον πάγκο, είναι αληθινά αχώνευτο, αδιανόητο - ο Παναθηναϊκός του 2001-2003, ο πιο ισορροπημένος στην τελευταία 20ετία, είχε Κωνσταντίνου, Ολιζαντέμπε, Λυμπερόπουλο, Βλάοβιτς, Βαζέχα και Κόλκα, Μικάελσεν, όταν ακόμη στο ποδόσφαιρο δεν ήταν απαραίτητοι οι «εσωτερικοί» μέσοι!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...