ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ζωής ή θανάτου...

Ο Νίκος Νιόπλιας τα λέει με τον Γιώργο Καραγκούνη Eχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και οι "πράσινοι" κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Δεν έχουν συμπληρωθεί καλά καλά δύο μήνες από την έναρξη της σεζόν και στο "τριφύλλι" είναι αναγκασμένοι να αρχίσουν τους... τελικούς, αρχής γενομένης από το «αιώνιο» ντέρμπι του Σαββάτου, που θεωρείται πια ζωής ή θανάτου για πολλούς μέσα στην ομάδα.

Αρχής γενομένης από Νίκο Νιόπλια... Μπορεί το βράδυ της Κυριακής -μετά την ήττα από την ΑΕΚ- ο πρόεδρος των "πράσινων", Νικόλας Πατέρας να του εξέφρασε για μία ακόμη φορά την προσωπική του στήριξη, ωστόσο ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής του «τριφυλλιού» γνωρίζει πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πριν της νίκης απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, πιθανότατα θα σημάνει και το τέλος της θητείας του στον «πράσινο» πάγκο.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως μόνο... ποδοσφαιρικό δεν είναι ένας προπονητής να παίζει το κεφάλι του σε ένα μόνο παιχνίδι, όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, στη χώρα των... ακραίων προπονητικών φαινομένων. Πως είναι δυνατόν ένας προπονητής που έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο περσινό νταμπλ να θεωρείται τώρα ως μοναδικός υπαίτιος για την αγωνιστική κατρακύλα του Παναθηναϊκού, είναι κάτι που και ο ίδιος ο Νιόπλιας αναρωτήθηκε πριν από λίγες μέρες, μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, όταν είχε παραιτηθεί για... μία ώρα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Βεβαια ο Νιόπλιας δεν είναι άμοιρος ευθυνών καθώς η εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά συγκροτημένη ποδοσφαιρική ομάδα θυμίζει. Είναι φανερό πως λείπει το αγωνιστικό πλάνο και είναι αλήθεια πως οι απουσίες βασικών παικτών έκαναν ακόμα χειρότερη την εικόνα της ομάδας. Για την ακρίβεια, τραγικά χειρότερη καθώς η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν βλέπεται... Απέναντι στην ΑΕΚ, που φυσικά και δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα, το "τριφύλλι" δημιούργησε 1,5 ευκαιρία και αυτό τα λέει όλα.

Πέραν όμως της έλλειψης αγωνιστικού πλάνου, που φυσικά και είναι ευθύνη του προπονητή, από τον Παναθηναϊκό λείπουν και άλλα βασικά πράγματα, που ίσως είναι και τα σημαντικότερα στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στα ντέρμπι.

Οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" πολύ απλά δεν τρέχουν, δεν έχουν πάθος, δεν έχουν αγωνιστικότητα, ούτε και δυνάμεις, κάτι που ίσως είναι και αποτέλεσμα της ελλιπής προετοιμασίας που έγινε το καλοκαίρι.

Ηλίου φαεινότερο είναι επίσης πως οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν έχουν καθαρό μυαλό στο παιχνίδι τους. Η ευκαιρία που χάνει ένας παίκτης της εμπειρίας του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 83ο λεπτό του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, φανερώνει από μόνη της του λόγου το αληθές.

Τι μπορεί να αλλάξει τώρα μέχρι το ντέρμπι του Σαββάτου; Λίγα πράγματα... Ωστόσο παίκτες και τεχνική ηγεσία καλούνται να βγάλουν επιτέλους ποδοσφαιρικό εγωισμό καθώς πέραν του γοήτρου είναι πια δεδομένο πως μόνο η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα διατηρήσει τους "πράσινους" σε τροχιά τίτλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...