ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πράσινη «ισοπαλία» με Ισπανία

Πράσινη «ισοπαλία» με Ισπανία (videos)
Για ένατη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ισπανική ομάδα και το gazzetta.gr σας θυμίζει την «πράσινη» παράδοση στα ματς της Αθήνας που δείχνει... ισοπαλίαΤο πρώτο ραντεβού του Τριφυλλιού απέναντι στους ισπανικούς συλλόγους πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 2001/02 στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τότε οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν την 1η αγωνιστική τη Λα Κορούνια και παρότι προηγήθηκαν με τον Βαζέχα, τελικά ο Ναϊμπέτ έδωσε από έναν βαθμό στις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, κατάφερε να περάσει ως δεύτερος στον όμιλο πίσω από τη Λα Κορούνια και στη β' φάση των ομίλων βρήκε ακόμα μια ισπανική ομάδα στο δρόμο του. Αυτή τη φορά ήταν η Βαλένθια, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα στο ΟΑΚΑ.

Την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και σε κάθε φάση βρήκε απέναντί του Ισπανούς. Στη φάση των ομίλων υποδέχθηκε τη 2η αγωνιστική στη Λεωφόρο τη Μαγιόρκα, την οποία και κέρδισε εύκολα με 2-0.

Οι «πράσινοι» στη β' φάση των ομίλων αντιμετώπισαν την τελευταία αγωνιστική την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ματς που έληξε 2-2. Η ισοπαλία έδωσε στο Τριφύλλι τη δεύτερη θέση που τον έφερε στους «8» αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στην έδρα του και πήρε τη νίκη με το γκολ-πέναλτι του Μπασινά.

Επόμενο ραντεβού τη σεζόν 2005/06 και πάλι με την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν στον ΟΑΚΑ την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και το Τριφύλλι κατάφερε να αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία.

Τη σεζόν 2008/09 η ελληνική ομάδα βρήκε στους «16» της διοργάνωσης τη Βιγιαρεάλ, η οποία πάντως, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα από ισπανική ομάδα με σκορ 1-2. Η δεύτερη ήττα ήρθε την περυσινή σεζόν στα πλέι οφ των προκριματικών από την Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 2-3.

Στους 8 αγώνες που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του απέναντι σε Ισπανούς έχει από 2 νίκες και ήττες και 4 ισοπαλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο ήττες του τις έκανε στα δύο τελευταία ματς (με Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης) καθώς μέχρι τη σεζόν 2008/09 ήταν αήττητος στην Αθήνα με ισπανικούς συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...